Lietuvybe keistai...

J
  • 23 Rugp '07

Buvai idieges ubuntu, ir nebuvo jokiu lietuvybes problemu, bet paskui isbandinejau ivairius disto (pilnai perinstaliuodamas), kol vel idiegiau ubuntu (geriau neradau:)) ir cia keistas lietuvybes dingimas tiesiog klava renka skaicius nors kalbos ikonele ir perjungta ant Ltu, keista tai kad seniau viskas buvo OK.
p.s. atkopijavus teksta lietuvybes nepameta, jei turit miciu - pasidalinkit.
Aciu

S
  • 23 Rugp '07

Yra gal kokei trys lietuviškos klaviatūros išdėstymai, kur lietuviški simboliai šidėstyti skirtingose vietose, aš pats asmeniškai naudoju standart išdėstymą, kur lietuviški simboliai išdėstyti ant qw ir panašių klavišų.
Kai pasirenki pridėti naują išdėstymą, turi rodyti kur lietuviški klavišai randasi. Bet kokiu atveju, vėliau paspaudus ant kalbos perjungimo ikonėlės dešinį pelės klavišą ir pasirinkus „show curren layout“ turėtu rodyti kur kokie klavišai yra.

J
  • 24 Rugp '07

Ant "show curren layout" rodo lietuviskas raides ten kur ir noriu (ten kur ir visada budavo) bet spaudziant klavisus vistiek renka kaip neperjungus. Ir tai tas pats ir ant stacionaraus ir ant notebooko.... labai keista nes perinstallinus tas pats, o pries tai ish to pacio disko nebuvo jokiu problemu, ar yra gal kokia galimybe, kad koks nors bugas su updatinimais?

J
  • 24 Rugp '07

dar permetus ant "Lithuania standard" viskas tvarkoj, bet ka daryt kai iprotis dirbt su "Lithuania US keyboard with Lithuanian letters"

G
  • 24 Rugp '07

Tai cia paskaityk:
http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... ght=layout
Ir pasidaryk savo isdestyma koki nori jei koks yra nepatinka.

J
  • 24 Rugp '07

Aciu uz ideja, butinai pasinaudosiu, jei niekaip neiseis atkapstyti.

J
  • 27 Rugp '07

Sorry, bet nejaugi ant Lietuvos nera neivieno kieto Ubuntisto, kuris ikirstu kalbu layoutus

G
  • 27 Rugp '07

Visi susitvarko pirma kart tuos ubuntu matytdami tik tau vienam cia kaskokios neaiskios bedos kokiu nieks nezino. O bent kas pas tave ant w ir x ziurejai?
Pastebejai kad yra net keli lietiviski isdestymai? meginai juos?

J
  • 27 Rugp '07


Ant visu imanomu lietuvisku layoutu lietuviskumas sukasi puikiai, klavisai tokie kokie reikia, bet esu priprates prie "Lithuania US keyboard with Lithuanian letters" o vat shis layout ir nesisuka! Zinoma, kad jei neatsiras kas paaiskina imsiu rankutem ir susipaudysiu pagal nuoroda kuria davei anksciau, bet jei yra layout'as tai manau jis turetu suktis. A beje, su MInt gnomu irgi tas pats, nera lietuviskumu, o su KDE kubuntu ir kitom dukterinem distro (mint, freespire) jokiu problemu lietuviskumai yra ir ten kur ir reikia. Beje priminsiu, kad tas pats ir ant notebook ir stacionaraus.

G
  • 27 Rugp '07

Tai gali nukopint layautus nuo kitu distru. Jei Ubuntuose ideti tau netinka.

S
  • 27 Rugp '07

juliusp, tai gi atsidarai naujo layouto pridėjimo langą, ten susirandi lithuanian, jį išskleidi ir pasirodo trys layoutai, tarp tų tryjų yra ir „US keyboard with Lithuanian letters“. Tai jį ir pasirink.
Veikia kuo puikiausiai.

J
  • 28 Rugp '07

Aciu Sirex, bet cia ir beda kad neveikia.

G
  • 23 Rugs '07

Problema su tavo issvajotuoju layoutu labai paprasta ir labai erzinanti (man tas pats buvo). Tiesiog kazkoks gudrocius perkele lietuviskas raides layoute nuo numeriuku ant alt_gt+numeriukas :/. Siaubas. Dingsta visas tolkas tokia klava naudot, bo LT simboliai reikalauja 2 mygtuku paspaudimu. Labai aciu kas numete linka i savo layouto sudaryma. Iki siol sedejau be lt is to pykcio .
P.S. alt_gr cia yra desinysis alt mygtukas

S
  • 23 Rugs '07

Viskas gerai su tais layoutas, pats nesenai setupinau Ubuntu ant vieno tokio kompo ir susidūriau su panašia problema. O sprendimas labai paprastas, renkantis layoutą, yra parašytą Lithuanian, kuris išsiskleidžia ir siūlo pasirinkti vieną iš trijų. Kad pasirinkti visų norimą išdėstymą su lietuviškomis raidėmis viršuje, nereikia išskleisti Lithuanian, reikia tiesiog pasirinkti, tą neišskleistą šaką ir turėsti norimą layoutą.

J
  • 25 Rugs '07

nu teks pabandyti, o jau buvau bepriprantas prie kde