Nvidia driveriu problema

S
  • 28 Rugs '07

Sveiki. Vat meginu instaliuoti driverius atsisiuntes is www.nvdia.com (man tinka tik sis budas, nes vaizduske nauja ir reikia paciu naujausiu driveriu. Kai instaliuoji per Sistema>Administravimas... net neuzsikrauna X'ai) man ismeta stai toki errora:
Unable to find the kernel source tree for the currently running kernel.
Please make sure you have installed the kernel source files for your
kernel and that they are properly configured; on Red Hat Linux systems,
for example, be sure you have the 'kernel-source' or 'kernel-devel' RPM
installed. If you know the correct kernel source files are installed,
you may specify the kernel source path with the '--kernel-source-path'
command line option.
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at http://www.nvidia.com.

V
  • 13 Sau '08

tai mes telepatai??
gal parodyk mums ta savo paslaptinga /var/log/nvidia-installer.log ??
nu ir tau gi viskas parashyta - kernel-source nera pas tave suinstallintas
paketas.
debian sistemuose (ubuntu tame tarpe) tai daroma taip:
sudo aptitude install linux-headers-'uname -r'

Z
  • 12 Bir '08

Man iškilo ta pati problema, tačiau tavo komanda visiškai nepadeda. Štai logas: http://www.paste.lt/paste/5c17ea79353d4 ... 751979237f

Z
  • 12 Bir '08

nebereik...

R
  • 18 Bir '08

Papasakok bent ką darei.

0
  • 20 Lap '08

Na pats praejau kosmara kol susitvarkiau video draiverius po Ubuntu 8.04 GeForce 9500 vidiaskei. Tai sakau kitiems padesiu, receptas mano nusakytai situacijai (Ubuntu 8.04 + GeForce 9500):

  1. Atsiusiusti is NVIDIA saito 173.14.12 versijos linux binarini draiveri "NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run"
  2. Sustabdom X serveri-
    "sudo /etc/init.d/gdm stop"
  3. Paleidziam instala-
    "sudo sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.12-pkg1.run"
  4. kai baigia instaliuoti- paleidziam X serva-
    "sudo /etc/init.d/gdm start".
    Na ir viskas veikia puikiai.
    Esmine ideja- reikalingas butent tos versijos draiveris (senesnis), nes su naujesniu draiveriu (177.xx) NEVEIKIA !!!
A
  • 22 Lap '08

Tai paieškojęs synaptic tikrai rasi 173.14.12 driverį (būtent tos versijos), veltui siunteisi iš puslapio. Dabar kai atnaujinsi kernelį, reikės vėl perinstaliuoti driverį.

0
  • 22 Lap '08

@AlgimantasB:

Na dekui uz pasiulyma, galbut ir jusu pasiulytas padetu. Kad butu aiskesne situacija kas ir kaip papasakosiu kodel taip atsitiko su mano sprendimu-

Pradekime nuo to, kad uzsikrovus Ubuntu jis zaltys turetu (PATS !) pasiulyti geriausius draiverius video plokstei. (Taip ir buvo video plokstei GeF 8600) Taciau kai pasiekeiciau i GeF 9500,- uzsikrovus Ubuntu ekranas pradejo blykseti-mirkseti kaip koks stroboskopas, o jokiu naujesniu draiveriu ubuntu draiveriu manageris automatiskai nepasiule!!.

Sakau pasileisiu, term, ka rodo apie video korta
"lspci | grep VGA"
VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device 0640 (rev a1)
Huh, kaip as megstu tokius devaisus "Unknown device" Se tau ir Ubuntas- nemato kortos gerai gyvate, todel speju kad del to ir negalejo pasiulyti tinkamesniu draiveriu...

Na kaip sakoma mano draugas google. Radau kad zmones rado sprendima- sako geriausiai video draiverius istaliuotis per ENVYNG aplikacija.
Ok,- susimeciau per synaptic ta envyng.

Paleidus envy- irgi keikiasi kad negali automatiskai nustatyti kortos, na sakau isprievartausiu ta envyng-> uzdejau setinga 'manual' ir 173.x nvidia draiveri.
Krapstesi, krapstesi tas envy, kazka isgimde, o restartavus ubuntu - nieko, na nevisai - rezoliucija sumazejo iki pocket pc lango dydzio. Jo... Galvoju, na nieko perkroviau per grub pasirinkau 'recovery', paskui 'try to fix x server',- na atstaciau i pries tai buvusia stroboskopine ekrano versija -> vis geriau nei 300x300 px bandyt kazka izlibinti. Ok,

dar karta pakalbinam mano drauga google.
Ten radau kiti sako, kad reikia atsipusti tiesiai is nvidia saito binarinius 173.x draiverius ir instaliuoti. Ok kaip tareme- taip ir padareme. Ta padariau ir puikiai padejo,- GeForce 9500 korta isgelbeta !!!

Tiesa sakant po jusu posto- uzsimeciau 173.x nvidia-glx-new-envy per synaptics. Na viskas taip pat puikiai veikia. Tik dabar nezinau- ar man reikia kazkaip ta binarini (is nvidios saito) siusta draiveri isinstaliuoti ir jei reikia- tai kaip ? (nemoku as tu .run failu instaliacija ismesti).

p.s.
O ubuntu visgi reikia patobulinti, kad ir GeForce 9500 pradetu zmoniskai suportinti !!(kad automatiskai tinkamus draiverius pasiulytu)

H
  • 22 Lap '08

@Algimantas
Reiktų pasidomėt naujovėm. ubuntu 8.10 jau palaiko Dynamic Kernel Support. Tai reiškia, kad ir pasikeitus kerneliui nebereiks vėl iš naujo pačiam instaliuot nvidia driver'ių.

E
  • 16 Sau '09

8.10 turi NVIDIA 177 ir 180 draiverius kurie veikia (177 default driver) taigi su Ubuntu 8.10 turėtų viskas veikt.

K
  • 21 Kov '09

Ar iš viso įmanoma Asus Nvidia 7600 GS instaliuoti 3d palaikimą? Envyng instaliuoti sugeba tekstineje aplinkoje, o grafinėje net neužsikrauna. Man vis siulo please edit your X configuration file (just run 'nvidia-xconfig' as root), and restart the X server. Kaip čia dabar toliau? ar jau vsio, nebeimanoma?

R
  • 21 Kov '09

pas mane 7600 GS, viskas veike out of box. Tik enable restricted drivers reikejo. (Aisku ne asus nors nezinau ar tai turi itakos?) Butu gerai jei pakomentuotum placiau ka bandei daryti ir kokius rezultatus gavai.

K
  • 22 Kov '09

tai mes telepatai??

Šitas tai prajuokino. )

Gi aiškiai parašyta, kad žmogui kernel source'ų trūksta..