pabandziau viena geima paleist kaip root (pazymejus faila desinej Dolphin pusej yra tokia nuoroda "Run as root") tai wa - paleidau ta faila tai man sukure ant desktopo kazkoki kataloga - kury kaip visiskai neaisku is kur atsiradusi paemiau ir istryniau. Tai daba ant desktopo neina shortkutu pasidaryt: Information - KDE Panel meta pranesima "Access denied" Could not write to /home/kieshute/Desktop/ktorrent.desktop.
Gal kas turi minciu ir ideju kaip pataisyti tai ka pridirbau?
ktorrent imeciau kaip pavyzdi - lygiai tas pats kai bandau sukurt shortkutus ir su kitom programom, pvz skype, kokio nors geimo ir t.t. ir pan - neleidzia ant desktopo daryti shortkutu...
Labas Kubuntu profai !
Kazka busiu prisidirbes su Desktopu
pabandziau viena geima paleist kaip root (pazymejus faila desinej Dolphin pusej yra tokia nuoroda "Run as root") tai wa - paleidau ta faila tai man sukure ant desktopo kazkoki kataloga - kury kaip visiskai neaisku is kur atsiradusi paemiau ir istryniau. Tai daba ant desktopo neina shortkutu pasidaryt: Information - KDE Panel meta pranesima "Access denied" Could not write to /home/kieshute/Desktop/ktorrent.desktop.
Gal kas turi minciu ir ideju kaip pataisyti tai ka pridirbau?
nežinau neprieko rašo apie ktorrent.desktop
Tu pabandyk jį ištrint ir tada bandyt:
[b]sudo rm /home/kieshute/Desktop/ktorrent.desktop]
ktorrent imeciau kaip pavyzdi - lygiai tas pats kai bandau sukurt shortkutus ir su kitom programom, pvz skype, kokio nors geimo ir t.t. ir pan - neleidzia ant desktopo daryti shortkutu...
Pvz su skype meta pranesima: "Access denied" Could not write to /home/kieshute/Desktop/skype.desktop.
su Open offisais: "Access denied" Could not write to /home/kieshute/Desktop/ooo-draw.desktop.
ir t.t. ir pan.
tiesa - nepaminejau, kad po to kai visa tai pridirbau - desktopas tapo svarus - dingo visi shortkutai, kuriuos buvau iki tol pasidares...
kokios idejos?
Kažkas tokio:
sudo chmod -R 744 ~/Desktop
Dar gali laikinai pabandyt:
sudo chown ~/Desktop
su klaida biški parašiau :
sudo chown kieshute ~/Desktop/
Aciu uz pagalba, bet nervas neislaike tai Ubuntu susimeciau is naujo
Tema perkelta iš https://legacy.ubuntu.lt/forum/viewtopic.php?f=8&t=1775