Instaliuojant Baltix nemato klaviaturos

M
  • 1 Kov '08

Sveiki. Nusprendziau pabandyti Linux pries tai nieko panasaus dar nebandziau. Zaizdavaus su Win XP Pradejau nuo Baltix ir iskarto teko nusivilti. Problema tame, kad idejus Live Cd ir ijungus kompa kaip ir priklauso uzsikrauna pirminis Baltix langas is CD tuo metu klaviatura dar veikia bet, kai nurodau uzkrauti visa OS is CD ir jais uzsikrovus nei vienas klavisas nebereguoja, veikia tik pele ir ta tik per USB. Bandant instaliuoti i HDD viduri instaliacijos tenka sustoti, nes klaviatura nereguoja.
Klausimas kaip ispresti tokia problema ?

M
  • 1 Kov '08

Isbandziau visokius biosu nustaymus, kas susije su keibordu, situacija nei kiek nepasikeite Nenoriu buti pesimistas,bet pirmi ispudziai tikrai kol kas nuvilia . Jei pacioje pradzioje iskyla tokios bedos, tai kas tada laukia ateiti ?

R
  • 1 Kov '08

http://baltix.akl.lt/wiki/BaltixHowto

  1. Ką daryti, jei Baltix GNU/Linux nepasileidžia startuodamas iš CD ?

Pabandykite paspausti F6, ištrinti "quiet splash" ir įrašyti šiuos parametrus (po vieną arba kelis iškart):
noapic nolapic
pci=noacpi
acpi=off
hpet=disable
generic.all_generic_ide=1

greiciausiai nepades bet pabandyti gali...

V
  • 2 Kov '08

kokia pas tave klava? Jei klavoje daugiau nei 104 klavišai, jas valgo tik kieti BIOS'ai. Pabandyk pasiskolinti pačia paprasčiausią 104 klavišų klavą, ir tada pabandyt paleist.

V
  • 2 Kov '08

Dar gali būti (kadangi pačiam BIOS kaip supratau klaviatūra veikia) kad tavo Live CD su klaidom. Paleidus yra pasirinkimas, atrodo vadinasi „patikrinti disko vientisumą“. Pabandyk jį. Jei rodys, kad diskas geras ir net su paprasta klaviatūra neveiks, siūlyčiau pabandyt kitas distribucijas, pvz.: Ubuntu, Kubuntu, bei Mandriva (jei jau šita neveiks, tai tavo kompas prifarširuotas tikrai įdomios geležies).

V
  • 11 Bir '08

tavo klaviatura turbut per sena

M
  • 24 Bir '08

Paleisk naujausią Baltix versiją - 3.5 (2008-05), turėtų viskas veikti normaliai naujausioje versijoje.