sudo pppoeconf-> no working ethernet card could be found.help

C
  • 22 Kov '08

neveikia internetas su Dreamlinux distr.

V
  • 11 Bir '08

pas tave tinklo plokste sugedusi arba nezinomas modelis kokia tinkleske nauduoji?gali bandyt per usb

N
  • 10 Lie '08

Sveiki,

prašau jūsų pagalbos sprendžiant problemą, kuri susijusi su "Baltix" ir internetu.

Įsigijau kompaktinę plokštelę, kurioje įrašyta operacinė sistema "Baltix 3.1". Tačiau sistema, įkrauta iš kompaktinės plokštelės ("Live" režimu), neleidžia prisijungti prie interneto. Interneto tiekėjas yra TEO, o planas vadinasi "Takas ID2", todėl "Baltix" sistemoje pasirinkau "Sistema" -> "Administravimas" -> "DSL/PPPoE interneto nustatymai". Pasirinkus šią komandą, gaunu pranešimą su antrašte "No interface found" ir tekstu "Sorry, no working ethernet card could be found. If you do have an interface card which was not autodetected so far, you probably wish to load the driver manually using the modconf utility. Run modconf now?". Tas pats pranešimas atsiranda terminale surinkus komandą "sudo pppoeconf".

Kompiuteryje yra įdiegtas "RoadRunner 10 ADSL PCI" modemas. Surinkęs komandą "lspci", negaunu jokios informacijos apie šį modemą. Galbūt "Baltix" sistema ("Live" režimu) jo neatpažįsta? Ar sistema įdiegta į kietąjį diską atpažins modemą?

Manydamas, kad kažką darau ne taip, mėginau sekti žingsnis po žingsnio instrukcijomis, aprašytomis adresu http://uosis.mif.vu.lt/~captur3d/txt/Takas-DSL-HOWTO, tačiau sustojau ties 3.2 žingsniu ("Tinklo paruošimas"), nes parašęs komandą "netconfig", gaunu pranešimą: "command not found".

Taigi LABAI prašau padėti išpręsti šią problemą.

N
  • 14 Lie '08

Sveiki dar kartą. Prašau parašykite ką nors!

M
  • 22 Lie '08

Taigi, ta firma, kuri gamino Integrated Telecom Express (ITEX) PCI DSL modemus, bankrutavo jau gana seniai, todėl taip ir neišleido valdyklių naujoms Linux sistemoms, žr.:
http://lists.openwall.net/linux-kernel/2006/11/11/4
ITeX stopped support for their PCI ADSL Apollo3 chipset because they gone bankrupt. The latest Linux drivers for their chipset are for old kernel 2.4.15. They are binary-only.

Kadangi jų išleistos Linux valdyklės buvo uždaro kodo (binary only, closed source), todėl niekas, išskyrus juos, negali padaryti kokybiškų valdyklių naujoms Linux sistemoms. Taigi, tau lieka 2 išeitys:

  1. Geriausia būtų naudoti normalų išorinį (jungiamą per tinklo plokštę) DSL modemą arba DSL maršrutuzatorių (router'į).
    Gali pabandyti tiesiog pasikeisti su kuo nors, kas nenaudoja Linux - kai kuriems žmonėms yra patogiau, kai viskas yra vieno kompo viduje ir norint naudotis internetu nereikia įjungti jokių papildomų įrenginių. Pasiūlyk kokiuose skelbimuose internete ar pan.

  2. Paleisti savo PCI DSL modemą po Linux, naudojant Windows sistemoms skirtus draiverius - tam yra sukurta speciali Linux programinė įranga - ndiswrapper, kuri Windows draiverių pagalba gali paleisti internetą po Linux. Tavo PCI DSL plokštė turėtų veikti su ndiswrapper, tačiau paskutinis testavęs žmogus tai bandė su gana sena Ubuntu versija, žr.:
    http://ndiswrapper.sourceforge.net/joom ... ist_o-z/#x
    Card: Xpeed X400 PCI Adsl Adapter

    • Chipset: Integrated Telecom Express Inc. (ITEX)
    • pciid: 1471:0188
    • Driver: Driver on the CD (Windows 2000 or XP), 9x/ME DON’T WORK
    • Warning: X400 only works with ndiswrapper 1.14 or (probably) above.
    • System: Sucessfull tested on Ubuntu 5.10 with kernel 2.6.12-9.

Taigi, jei nesi patyręs Linux naudotojas įdiek ndisgtk bei ndiswrapper-utils-1.9 paketus (jie yra Baltix kompakte, pool/main/n/ aplanke, Baltix 3.x ir naujesnėse versijose). Jei dirbi iš nesuinstaliuoto Baltix CD tai tuos aplankus rasi nuėjęs į Kompiuteris->"Failų sistema"->cdrom . Šiaip rekomenduočiau tas valdykles įdieginėti į jau suinstaliuotą Baltix, nes dirbant iš LiveCD gali pritrūkti RAM, o ir šiaip, kartais iš LiveCD dirbant reik perstartuoti kokius servisus ir tu nemokėsi. Taigi, įdiegęs ndisgtk programą paleisk ją administratoriaus teisėmis:
gksu ndiskgtk
ir atsiradusiame lanke paspausk mygtuką "Įdiegti naują valdyklę", tada nurodyk savo PCI DSL modemo valdyklių kompakte esantį Win2000 ar WinXP skirtą *.inf failą ir paspausk mygtuką įdiegti.
Tai padaręs perkrauk paleisk standartinę DSL/PPPoE konfigūravimo programą (Sistema->Administravimas->DSL/PPPoE interneto nustatymai), jei tuomet irgi neras tinklo (ethernet) plokštės - perstartuok kompiuterį iš naujo ir vėl pabandyk.
Šiaip Windows tinklo valdyklių naudojimas po Linux nėra 100% garantuotas dalykas, va pvz kažkokiam žmogui, naudojančiam seną Ubuntu versiją nepavyko paleisti to PCI DSL su Windows draiveriais, žr.: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=164101

Dar vienas patarimas nepatyrusiems Linux naudotojams - nesinaudokite jokiomis internete neaišku kieno rašytomis instrukcijomis, ypač senesnėmis nei 2-3 metai. Pvz. aukščiau tavo paminėtoje instrukcijoje nėra nei vieno naudingo dalyko konfigūruojant DSL prisijungimą ar interneto ryšio dalijimą šiuolaikinėse Linux operacinėse sistemose.

R
  • 10 Grd '08

na siaip pas mane irgi paleidus baltic ar ubuntu is Live CD niekada internetas, bet instaliavus laisvai pasijunge viskas, taip kad man atrodo cia problema ne kompe - beje dariau tai ne karta ir skirtinguose kompuose, gal todel ir linux taip velai instaliavau