Dependency is not satisfiable

A
  • 5 Bal '08

įsirašiau baltix antrą kartą (teko perinstaliuoti dėl garso ir bandymo prisitaikyti vaizdo plokštę), instaliuojant bet kokią programą dabar rašo: Dependency is not satisfiable, iš pradžių libq3-mt, bandant atsisiųsti šį- Dependency is not satisfiable: libc6, synaptic rašo, kad nėra jokių errorų, pirmąjį kartą buvo taip pat, bet kitą dieną atsiuntė atnaujinimą ir tai pasitaisė, vėliau sustreikavo wine ir garsas, o dar bandant ką nors instaliuoti per "įdiegti ar pašalinti" nuolat rašo, kad netinka mano architektūra (i386), laukti atnaujinimo, ar įmanoma ką nors padaryti pačiam?

M
  • 24 Bir '08

Jei Baltix/Ubuntu ar Debian elgiasi keistai, tai panašu į blogai įsirašiusį CD, atminties (RAM) gedimus arba tiesiog ne tai Baltix/Ubuntu versijai skirtų programų diegimą.

  1. ar patikrinai CD bei RAM prieš instaliuodamas? Pradžioje pasileisk CD tikrinimą - Baltix/Ubuntu CD pradiniame meniu yra toks punktas, paskui paleisk atminties (RAM) tikrinimą iš to pačio meniu - jį išsirinkus pasileidžia memtest programa, kuri maždaug per valandą patikrins tavo atmintį. Atminties testus galėsi baigti, kai stulpelyje "Pass" (skaičius žemiau jo) rašys 1, atmintis (RAM) bus gerai, jei stulpelyje "Errors" (skaičius žemiau jo) yra 0 praėjus visus testus (kai "Pass" pasidaro 1 ar daugiau.), žr.: http://memtest.org/pics/i875-big.gif

  2. Iš kur tu siunti tas papildomas programas? Jei rašo Dependency is not satisfiable tai grieičiausiai bandai įdiegti ne tai Baltix/Ubuntu versijai skirtų programas. Gal naudoji seną Baltix versiją ? Susiinstaliuok naujausią Baltix 3.5 (2008-05) versiją, ši versija ištestuota daugiau nei 100-te kompiuterių (nepamiršk patikrinti CD bei atminties prieš instaliuodamas).

Atsakymus į klausimus, iškilusius naudojantis Baltix sistema visų pirma ieškok Baltix svetainėje, žr.:http://baltix.akl.lt/pagalba-ir-patarimai bei http://baltix.akl.lt/wiki