Baltix diegimas per tinklą

V
  • 26 Geg '08

Gal kas nors žinot, kaip galima būtų įdiegti Baltix į kompiuterį su kuriuo galimi duomenų mainai tik per tinklą? (Kompiuteryje jau yra įdiegti windows).

M
  • 24 Bir '08

Baltix diegimo per tinklą yra keli variantai, pvz startuoti OS per tinklo įrenginį (jei kompas palaiko tokią galimybę) arba, jei kompe jau yra veikianti OS, paleisti per wubi (setup.exe) įdiegimo programą. Pradėsiu nuo paprasčiausio:

  1. Paprastas įdiegimas per setup.exe (WUBI). Tam reikia į kompą atsisiųsti Baltix CD iso failą, jį prijungti kaip CD su kokia nors „Virtual CD“ programa, pvz http://www.phantombility.com/en/prod/phantomcd/ (arba Virtual CloneDrive arba pan., žr.: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ISO_image_software )
    Tuomet tiesiog nueiti į virtualų CD ir paleisti setup.exe

  2. Įdiegimas į atskirą skirsnį (standartiniu būdu) per setup.exe (WUBI). Viską darom kaip ir pirmam variante, tačiau prieš perkraudami kompą ištrinam "automatic-ubiquity" bei "file=/...." iš /ubuntu/*/boot/grub/menu.lst failo. Šiuo atveju pasileis tuo pačiu režimu, kaip ir paleidžiant iš CD, vienintelis apribojimas yra tai, kad nebus galima keisti to disko skirsio, kuriame yra .iso failas, dydžio.

  3. Jei nori paleisti įdiegimą per tinklą (nenaudojant Baltix CD .iso failo, esančio tame kompe) reikės kažkuriame tinklo kompe išpakuoti Baltix CD iso failą ir paviešinti jį per NFS protokolą. Jei netingi taip pat gali pasikurti ir sukonfigūruoti TFTP bei DHCP/BOOTP serverius startavimui per diegimui tinklą, naudojant PXELINUX boot loader). Daugiau informacijos kaip tai padaryti yra čia:

http://christian.amsuess.com/tutorials/lanbootserver bei
https://help.ubuntu.com/community/Installation/LocalNet

Jei naudosi įdiegimą per NFS - startavimo parametrai (isolinux.cfg - jei naudosi PXELinux arba menu.lst - jei naudosi grub4windows) bus maždaug tokie:
kernel /casper/vmlinuz
append file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity initrd=/casper/initrd.gz netboot=nfs nfsroot=192.168.0.254:/nfsboot debian-installer/language=lt console-setup/layoutcode=lt splash --

Taip pat galima papildomai naudoti ir oem-config/enable=true parametrą, jeigu įdiegimo metu nežinai koks bus reikalingas pagrindinio vartotojo vardas ir slaptažodis tame kompe.