Nepavyksta instaliuoti jokios programos

U
  • 26 Bir '08

Norėjau instaliuoti Skype, bet deja nepavyko, dabar išvis neina instaliuoti jokia programa. Kažkas vis blogai su Sources.list. Pažįstamas net savo atsiuntė, užrašiau ant viršaus, bet nepadėjo. Nrpsdilrifžia nei atnaujinimų valdyklė, niekas. Nebžinau ką daryti.

S
  • 27 Bir '08

sudo gedit /etc/apt/sources.list nutrini visus prieš deb #.

S
  • 27 Bir '08

Pamiršau parašyti: Spaudi save. Jei nori įdiegti kitą sources list seną reikia ištrinti įkėlus naują (įrašyti spaudžiant save).

M
  • 27 Bir '08

ukmergė rašė:

dabar išvis neina instaliuoti jokia programa. [..] Nepasileidžia nei atnaujinimų valdyklė, niekas.

Ar iškart po įdiegimo viskas veikė normaliai? Jei programų neleido instaliuoti nuo pat pradžių, tai tikriausiai įdiegimo metu nebuvo interneto ryšio, šiuo atveju reik atnaujinti programų saugyklų informaciją - nueik į Sistema->Administravimas->"Programinės įrangos saugyklos" ir patikrink ar uždėtos pirmos 3 varnelės (ant "main", "universe" ir "restricted"), taip pat gali uždėti varnas ir ant visų atnaujinimų, išskytus "pre-released".

Jei tai nepadės - parašyk konkrečiai kokią klaidą rašo, kai neleidžia instaliuoti programų. Gali būti, kad nepilnai įdiegė kokį paketą, tokiu atveju problema ne saugyklų informacijoje (sources.list), tuomet reikia pasileisti Sistema->Administravimas->"Paketų tvarkyklė Synaptic", tada iš meniu "Keisti" (Edit) pasirinkti "Pataisyti sugadintus paketus" (fix broken packages) ir paspausti mygtuką "Pritaikyti" (jis aktyvuosis tik tada, jei buvo sugadintų paketų)

S
  • 27 Bir '08

dar galim terminale: sudo aptitude install -f

U
  • 28 Bir '08

pavyko... pasirodo klaida buvo sources getdeblist ar kazkas panasaus. Antroje eiluteje nebuvo ženklo # . Dabar viskas veikia...