Nuo Windows prie Linux. Baltix ir Canon PIXMA iP1800...

D
  • 11 Lie '08

Radau tinklapį su tvarkyklėmis... Kuri ten mano spausdintuvui (Canon PIXMA iP1800) ir kaip pradėti spausdinti? Dėkingas.
http://www.linuxprinting.org/show_print ... MA_iP1800;
http://openprinting.org/driver_list.cgi

M
  • 14 Lie '08

Jei standartiškai pridėdamas įjungtą spausdintuvą per Administravimas->Spausdinimas->"Naujas spausdintuvas" nerandi savo (arba panašaus pagal numerį) spausdintuvo tai vadinasi reikia įdiegti papildomus valdyklių (drivers) paketus. Šiaip Canon duoda atsisiųsti spausdintuvų valdykles Linux sistemoms, bet nelabai patogu ten įdiegti - reikia siųsti kelis failus, kartais juos konvertuoti į deb formatą, paskui instaliuoti juos bei jiems reikiamus papildomus paketus ir t.t.
Kad būtų paprasčiau aš įkėliau populiariausių Canon spausdintuvų valdykles Baltix bei Ubuntu/Debian sistemoms į Baltix programų saugyklą - ftp.akl.lt/baltix-linux/Baltix-Ubuntu-packages/hardy/

Tiesiog atnaujink (Perkrauk) programų saugyklų informaciją ir įdiek cnijfilter-ip1800series paketą. Tai gali padaryti su Sistema->Administravimas->"Paketų tvarkyklė Synaptic" arba per terminalą, įvykdydamas komandas:

sudo aptitude update
sudo aptitude install cnijfilter-ip1800series

P.S. kai įdiegsi valdykles ir pabandysi spausdinti parašyk čia kad viskas gerai - aš neturiu kaip patikrinti ar gerai ten viską padariau su tais valdyklių paketais.