Ubuntu savo merginai. Kaip viska irasyti neturint interneto?

K
  • 16 Lie '08

savo draugiai noriu irasyti ubuntu, bet yra viena problema, pas ja nera interneto. Zinau yra tokia programa APTonCD, ar jos pakaktu surasyti visiems kodikams ir panasiai? Pas save draiverius rasiau per envyNG, Speju cia to nepavyks, teks rankiniu budu viska tvarkyti (pa mus abu ati)
Beto ar toks pc normaliai paves ubuntu: 1700+ 1.47 GHz, 256 MB ram? ar galima svajoti apie compliz'a?

A
  • 17 Lie '08

Na dėl įrašimo nžn, bet gali bandyti baltix ten iš kart su visais kodekais būna, o apie compliz gali svajoti tik

K
  • 17 Lie '08

Youtube'j maciau video kaip compliz veikia ant tokio PC: PIII 800 + 128 MB RAM + GeForce 2 MX/400 32 MB RAM su Xubuntu7.10 .
Ar cia istikru ju gali taip buti? Ar didelis kompiuterio apkrovimo skirtumas ant Ubuntu ir Xubuntu?
Ka patartumet rasyti i mano drauges kompiuteri, ubuntu ar xubuntu?

R
  • 17 Lie '08

Seip jeigu interneto ner tai Baltix arba LinuxMint tiktu.Abi distros kodekus ir t.t. turi.Tai yra sukurtos daugmaz baltiem zmonem.Tik beda kad kompas silpnas.Va cia galiu pasiulyt labai puikia distra Dreamlinux.Ten gali pasirinkt koki darbalauki naudot-gnome arba Xfce.Xfce isties labai grazi aplinka,ypac Dreamlinuxe.Zvilktelk cia http://www.thecodingstudio.com/opensour ... inux%203.1

V
  • 17 Lie '08

Dėl vaizdo efektų galiu palyginimui duoti savo kompiuterio parametrus:
OS: Baltix 3.5
Procesorius: Athlon 1.4 Ghz
RAM: 512MB
Vaizdo korta: Geforce 2 MxMx/400 32 MB RAM
Kai paleista Apache, sendmail, totem, firefox, 5-6 terminalai su vim'u, ir dar daug įvairiausių programėlių, bei kompiliuojamas pvz.: sage'as, efektai wall (programos langą į kitą darbo lauką galima tiesiog pervilkti), bei Initiate Window Picker veikia visiškai be problemų, o Expo truputi stabdo bet dar iki pakenčiamo lygio. Visi kiti efektai neįsijungia. Vienintelė problema yra tai, kad SWAP naudojama beveik visą laiką >200MB, dėl šito gali būti šiokių tokių problemų turint mažiau RAM, ypač diegiant kai reikia visą cd sukelti į RAM. Blogiausiu atveju teks įrašinėti alternate būdu, bet toliau neturėtu būti jokių didesnių problemų.
P.S. Dėl to, kad nėra interneto - išsiaiškink ar kompiuteris palaiko boot'ą iš usb, jei taip gali naudoti live-usb + casper rw.

R
  • 17 Lie '08

Įmanoma įrašyti be interneto. Savo cache'ą įrašyk į diską ir įrašyk jai, poto viską su apt-get install įrašysi.

K
  • 17 Lie '08

/var/cache , sita turejai omeny ? Aciu uz minti, reikes pagalvoti ir apie tokia galimybe. O idomu ne tas pats gaunasi su APTonCD, reiks pameginti.
Pirma ilgai galvojau, svarsciau kuria distribucija jei pasiulyti (is debian atsaku), Svarbiausias kriterijus man buvo greitis, kad butu greita ir patogu dirbti, kad kompiupetis veiktu kaip bitute, tad nutariau pasirinkti daug nereikalaujanti xfce darbastali. Mastau, gal su juo ir compiz isvestu. ne manot? (jug taip norisi kad ji turetu grazu kompiuteri)

galiausiai likau prie dvieju: Xubuntu ir Dreamlinux. Dar nenusprendziau kuria pasirinkti.
Dabar galvoju ar nepavyktu is mano Ubuntu per APTonCD nukopijuota programu turinio Irasyti i xubuntu. Kiek suprantu pagrindinis ju skirtumas yra darbalaukis; ubuntu- gnome, o xubuntu- xfce.

Kaip manote mano sumanimas realus?

K
  • 18 Lie '08

O jei siusciausi dreamlinux kuria versija siustis, svetaineje reklamuoja tik 3.1 bet veidrodziuose yra ir 3.2 . Ar cia stabili ar tik bandomoji versija, gal zinot?

R
  • 18 Lie '08

Dreamlinux naudoja naujausias Debian programas.Stabili yra 3.1,bent oficialiai.

K
  • 21 Lie '08

Na stai pas ja pameginau Dreamlinux xfce liveCD, siap tai isties grazi distribucija, man tai patiko, Ramu daug neryja graziai veiktu, tik kazkodel monitoriaus neatpazino- duoda 630x300 raiska. monitorius jau senas, compaq v55 gal per senas, gal nera jo sarase. Kaip galimetu pakeisti raiska? Beja, vaisdo plokste "geforce 2ti" gal problema slypi cia?
Buvau paleides ir xubuntu pas ja, ten tokiu problemu nebuvo.

Mastau gal reikes ir pas save is virtualbox i hdd irasyti dreamlinux : idiegciau reikalingus paketus, viska, o paskui per aptONcd tai perkelciau jai.

gal galite ka pasiulyti particijai atskelti, kad graziai nuskeltu nesugadinant likusiu duomernu.

O
  • 21 Lie '08

Kas liečia raišką tai ją gali susitvarkyti, rankiniu būdų. Susirask savo monitoriaus duomenis Google konkrečiau skleistinės dažnius ir xorg.conf nusistatyk, turėtų susitvarkyti

K
  • 22 Lie '08

negaliu xorg sutvarkyti nes nezinau liveCD root'o pasvordo; bandant tai nustatyti reikalauja jo.

Beja ar kas esat bandes irasyti dreamlinux i hdd, (3.1 versija) , man ta programa pasirode nestabili, baisu meginti. Bandziau DL irasyti i virtualbox ir susiduriau su keliom problemom:
Bandant atskelti, sutvarkyti particijas, ipusejus procesui vis ismesdavo erorus. Naujas particijas lyg ir gerai kurdavo, bet kaip panoredavau sumazinti esama, ipusejus procesui ismesdavo erora. Jei tai butu tikras skirsnis, manau jis butu sugadintas.

sukurus particijas grisdavau i pagrindini irasimo langa (jis vienas ir teyra) , bet ten negaledavau pasirinkti i kuria sukurta particija ka rasys. tik parinkus "Use entire disk" /dev/sda/ leisdavo irasyti. O tai man netinka, nes pas ja ketinam skirti tik dali disko.

Gal galite ka patarti?
Dabar meginu siustis 3.2 versija, gal ten bus geriau.

R
  • 22 Lie '08

As rasiau i hdd be problemu viskas vyksta.Sistema isiraso stulbinamai greit-10-15min.Dreamlinux instalevimas Dreamlinux pagalba Beja Dreamlinux forume kurejai labai geranoriski-klausk ir bus atsakyta.
Del rezoliucijos- vienas is tavo problemos sprendimo budu

K
  • 22 Lie '08

dekui uz pagalba, butinai pasiskaitysiu. Dar norejau paklausti: sendien ieskodamas apie DreamLinux vienam uzsienio bloge radau naujos versijos recenzija, o po ja tarp komentaru buvo pora nusiskundimu kad po instaliacijos buvo nuluzes ubuntu GRUB'as ar LILO, gal galite patvirtinti arba paneigti si ganda?
maciau instliaciniam lange galima pasirinkti kad naujo grub'o nerasytu o tik iterptu eilute i sena, ar to uztenka; kaip manote laikinai irasydamas DL salia Ubuntu ir WinXP nerizikuoju sugadinti ubuntu GRUB'O?

R
  • 22 Lie '08

Na situo klausimu as patirties visiskai neturiu,nes pas mane max buna dvi os.Su grubu tuo atveju jokiu problemu.

K
  • 22 Lie '08

na ok, kazka sugalvosiu
Tikriausiai paskutinis mane kamuojantis klausimas yra del vaizdo draiveriu. Zinau nvidia draiveriai yra tarp easy install programs, irasant su internetu problemu neturetu kilti, bet kaip daryti siuo atveju, kai pas ja interneto nera, o pas mane ati vaizdo plokste. Kaip ir kokius paketus parsisiusti kad jei padeti? Pas ja "geforce 2ti" vaizdo plokste.

Dar testuodamas DreamLinux pastebejau kad debian paketai ten atidaromi kaip paprasti archyvai, kaip galima padaryti kad kaip ir ubuntu juos atidarytu instaleris? Ka reiketu atsiusti per Synaptis, ar kaip?

R
  • 22 Lie '08

Matai kad tau padet jau teoriju nepakanka,atsiranda reikalas paciam atsirast tavo kailyje.O nekiekvienam yra galimybiu ir noro.Tai va,deja kaikurias problemas reikes paciam sprest,arba ieskotis pagalbos Dreamlinux bendruomenej ir tiketis panasios situacijos sprendimo budu.Sorry,tiesiog netusiu galimybiu kaiko issprest.

R
  • 22 Lie '08

P.S.
Kiek atsimenu 3.1 versija neturi synaptic,instaliuot reikia komandine eilute.Ji pati reikia atsisiust-apt-get install synaptic.Senesnej,2.2 versijoj yra.Jeigu turi noro gali bandyt,gal patiks labjau.Seip 2.2 padaryta Morphix pagrindu.Todel gali veikt siektiek kitaip.

K
  • 22 Lie '08

OK, zinoma viska supranu meginsiu pats suktis kiek sugebesiu. Labai tau aciu uz pasiulita distribucija, jei ne tu tai tikriausia xubuntu buciau dieges, bet kai pamaciau sita likau suzavetas. Isties aciu uz pagalba

S
  • 23 Lie '08

Dėl visų paketų kurių gali prireikti, paprasčiausiai atsidaryk synaptic ir sužymėk visus paketus, kurių manai kad prireiks. Tada kaip paspausi „Apply“, pažymėk paukščiuką „Tik pasiūsti“. Tada tau bus paparsčiausiai pasiųsti visi paketai į /var/cache/apt/archives, kaip viską parsiųs, galėsi tuos paketus perkelti į kitą pc ir tiek.

O dėl compiz, vienintelis kriterijus į kurį reikia atkreipti dėmesį yra vaizdo plokštė. Todėl, kad tie visi efektai praktiškai tik vaizdo plokštės resursus ir naudoja.

Ne kartą buvau įdiegęs Compiz į Eee PC ir ten jie sukasi tiesiog puikiai.

O dėl ramų, tai jie dabar nedaug kainuoja, 100 Lt ~ 512 MB RAM, galima dasipirkti, nes ramų niekada nebūna per daug