Baltix InstallFestas Kaune 2009

A
  • 15 Grd '08

Planuoju rengti Kaune Baltix InstallFestą, na bus galima įsidiegti ir kitas distribucijas tokias kaip KUbuntu, Gentoo, ArchLinux, Mandriva, OpenSuSE. Gal yra norinčių praplėsti šį distribucijų sąrašą? Gal kas gerai išmano BSD, MacOSX (Hackintosh) ir dar kokių OS ar distrų diegimą, tvarkymą, konfiguravimą, taisymą?

Planuojama data dar nėra tiksli, maždaug Sausio pabaiga, Vasario pradžia, greitu metu bus pakurtas dalyvausiančių listas, minimalus žmonių skaičius bus 7, tam kad būtų ką veikti ar bent pabendrauti.

Kaune yra tokia Jaunimo bendruomenė „Vartai“, ji yra senamiestyje prie Rotušės. Tikslų adresą man pačiam reikia sužinoti, nes žinau tik kaip iki ten nueiti, tačiau su vyriausiu bendruomenės nariu jau sutarta, kad jis pasirūpins interneto prieeiga ir patalpų laisvumu.

Noriu install festą daryti per tris dienas, nes per vieną dieną visko nespėsime, beto dauguma žmonių mokosi ar/ir dirba todėl negalės install feste praleisti visos dienos. Noriu daryti penktadienį, šeštadienį, sekmadienį.

Viskas bus nemokamai, jokio įėjimo mokesčio nieko, tik gal būtų gerai, jeigu atsineštumėt maisto kokio pavalgyti, galima ir alkoholio kad geriau diegtusi...

Galvoju dar galima install festo metu pravesti paskaitą (yra projektorius), būtų galima papasakoti apie kernelio (branduolio) kompiliavimą, X'u optimizavimą ir tweakinimą (tinkinimą) ir panašiai. Gal ko dar neparašiau, tačiau jau vėlu ir nebe taip smegenys dirba kaip rytais, o rytais neturiu laiko prisėsti prie interneto.

Laukiu jūsų pasiūlymų, pastabų, patarimų ir nuomonių apie mano įdėją surengti InstallFesta orientuotą Baltix distributyvui.

A
  • 23 Grd '08

BUMP! parašykit ką manot laukiu

S
  • 26 Grd '08

Sveikintina mintis! Jei su patalpomis nėra jokių problemų, tai belieka tik gerai išsireklamuoti, kad visi, kuriems įdomu apie tai sužinotu.

Kaip suprantu renginys skirtas besidomintiems, nes paskaita apie kernelio diegimą tai tikrai ne visiems... Tačiau pats InstallFest dažniausiai būna skirtas pradedantiesiems, kurie patys nežino kaip įsidiegti... Todė jei jau planuoji daryti renginį skirtą žmonėms išmanantiesm aie Linux, tai gal reikėtų daryti ne InstallFest, o ką nors kito. Paskaitos manau tiktų puikiai, taip pat galėtumėtę daryti ir diegynę, tačiau tai turėtu būti skirta ne pačiam įdiegimui, o būtent tweakintimui ir t.t.

Bet kokiu atveju, puiki mintis, nenuleisk ranku ir padaryk..

A
  • 28 Grd '08

Tik be alkoholio arba tik po visų festų. Ateis šešiolikiniai ir turėsi bėdos

A
  • 5 Sau '09

Gal reikėtų įleidimą nuo 18m. amžiaus padaryti? Ta prasme tokiu atveju susirinktų rimtesnė auditorija gal. Kaip manot?

S
  • 5 Sau '09

Tai, kad installfestai dažniausiai daromi tuo tikslu, kad supažindinti mažiau patyrusius, būtent padedant jiems įsidiegti ir susikonfigūruoti sistemą.

Jei nori rimtesnės chebros, tai gal tada reikia daryti kokį nors Baltix Party..

L
  • 12 Sau '09

As sudalyvauciau, jei tik tai netruktu labai ilgai, nes laiko nuolat truksta. Geriausia butu 6tadienis visa diena. Tris dienas manau nebus ka veikti.

A
  • 20 Sau '09

Arba kaip sirex sakė „Baltix Party“ chuckle

A
  • 20 Sau '09

Na nieko nesigavo kažkaip, nedaug žmonių surinkau šiam install festui, nors buvo pareklamuota per Vartų žmones. Todėl daryti gal Baltix GNU/Linux meetą?

S
  • 21 Sau '09

Pykite, nepykite, bet kol kas linux specu Lietuvoje nebuvau sutikes... Net siame forume lankosi megejai, kurie praktiskai nieko nezino ir nieko negali patarti... Daugiausiai info uzsienyje... Nors as jau praktiskai perejau prie linux nuo winxp, bet kai kuriu atsakymu vis nerandu net uzsienio forumuose...

H
  • 21 Sau '09

@Simocha
Kad Lietuvos specai nesilanko šiame forume (ar išvis šiame psl) ir, kad tu nebuvai sutikęs, tai nereiškia, kad jų nėra. Kaip ten bebūtų, žiūrėk optimistiškai: tu gali patapt šio psl "specu" ;] Pretenduok į vadovus ir keisk viską į gerąją pusę.

S
  • 21 Sau '09

@Simocha
Tai, kad čia ir nesirenka linux specai... Čia visi mėgėjai ir visi sprendžia mėgėjiškas problemas.

Beje peržiūrėjau tavo forumo temas, tai ten neradau nei vieno klausimo, kuris būtų tiek sudėtingas, kad prireiktų net linux speco pagalbos..

V
  • 29 Sau '09

Manyčiau geriau daryt istall festą žaliems. Daugiau gal susirinktų žalių vartotojų negų kad darant patyrusiems. Be to, reiktu šiaip paskaitos kaip naudotis konsole, kaip kompiliuot iš source ir t.t. Tik geriau nerodyt kažko sudėtingo, o tai dar išsigąs. 90 % pc vartotojų nori paprastos sistemos, kur viskas jau maždaug yra (Baltix, Ubuntu, Mandriva,...), ir apie 10 % nori kažko daugiau, tai galėtumėm parodyt Gentoo, ArchLinux ir t.t.

V
  • 11 Vas '09

Aš ir manau,kad reikia kurti tik žaliems,ir kaip nors pakeisti jų nuomonę apie linux,reikėtų gal pareklamuot kur nors skelbimuose ar kur nors kitur,gal ir vindausistai ateitų ir išeitų su linux (:

A
  • 13 Vas '09

Atšaukta idėja, dėl laiko stokos ir problemų su Baltix diegimais. Reikia palaukti stabilesnių versijų prieš installfestą manau