Kaip Baltix isgelbejo

P
  • 25 Kov '09

Pas sese yra hp kompas. Aisku perkant buvo legalus xp. Sauniai padaryta, lengva perinstaliuoti. Nupirkus, uzkrovus pirma karta, pasiule issikepti du dvd diskus (operacine ir softai). Perinstaliuojant per bios paleidi hp recovery pavadinkim programa, idedi tuos diskus, nepilna valanda ir naudoji xp. Bet va po sekmingu 2metu, prireike perinstaliuoti, kaip iprasta viska atlikau, bet xp pradejus krautis ismeta lentele su klaida ir pasiulymu kreiptis i gamintoja. Taip lengva perinstaliuot budavo, o sikar sia tau! Pabandziau is naujo -tas pats. Kazkas su hp recovery nutiko. Sugalvojau panaudoti ne hp diskus, o sudiegti normaliai kita xp. Idiegiau. Per kita kompa parsiunciau visu daliu draiverius. Bet is ju tik puse prieme. Nebuvo garso ir tinklo plokstes gyvybes zenklu.
Galvoju Ubuntu maz atpazintu visa gelezi. Nusprendziau, kad geriau naujausia Baltix diegti. Paleidau live cd -viskas veikia, net internetas. Deka pireli modemo jokio vargo su teo!
Paleidau is live cd diegima. Palikau del viso pikto windows recovery diska, sukuriau swap diska, likusius 290gb paskyriau ext3. Diegimui pasibaigus parsisiunte atnaujinimus, parsiunciau reikakingas programas. Viskas puiku: garsas, vaizdas, internetas. Idealu. Kompas atsigavo, atrodo, kad dirba pasisokinedamas is laimes.
O sese ir mama, mano nustebimui, nemate dideles problemos, kad teks truputi pasimokyti naudotis kita os. Jau kelios dienos su Baltix, bet nesiskundzia.
Tik norejau pasidziaugt.

N
  • 25 Kov '09

sveikinu

na va, tavo deka jau 2 zmones susipazins su linuxais ir pamatis, kad ten nieko baisaus nera

P
  • 25 Kov '09

Dekui! Viso jau 3. Reikia stengtis mums...

G
  • 25 Kov '09

Čia ne vienitelis hp kompo atgaivinimo atvejis- mano viena buvusi kolegė užsitasė po garantinius- kompas veikia lėtai ir tt, garantinis kažką pakrapštė- rezultatas 0, xp (legalių) perinstaliavimas nepadėjo. Padarius dual-boot su kubuntu 8,04- kubuntu skraido, xp kaip miręs. Tik su wireless teko pusvalandį pasikamuot.

R
  • 25 Kov '09

gali buti kad RAMas parejo- windousai megsta pasikabint del kokiu keliu uzlinkusiu RAMo bitu, o linuxas juos apeina...

W
  • 31 Kov '09

Šiaip tai ir aš patenkintas baltixais,dirba tai akivaizdžiai greičiau nei windows,pastrigusių irgi dar nemačiau ir nauja viskas,atsibodo tie windovsai,kišasi į visur ir dar pinigus lupa

E
  • 17 Bal '09

nerealus OS, senokai norejau bet nedrisau palikt Windows, bet isdrysus nesigailiu, pats nustebau kokie jie lankstus ir zymiai pranasesni uz XP ar vista, tik aisku tenka iprast kad ne visos programos tinka

P
  • 17 Bal '09

Idomu kad pasirodys Baltix'as padarytas Ubuntu 9.04 pagrindu...

P
  • 17 Bal '09

Idomu kada pasirodys Baltix'as padarytas Ubuntu 9.04 pagrindu...

P
  • 25 Bal '09

Laukiu nesulaukiu kol Baltix pasirodys 9.04 pagrindu. Idomu kada Mantas isgelbes mus nuo vargu. Kazkur forume buvau rades, kad geguzes men. Duok Dieve.

V
  • 25 Bal '09

Nebelauk to baltixo,instaliuokis Ubuntu 9.4 juk naujesnis žymei ir žymei išgreitintas.Užkrovęs live cd iškart prijunk netą(kad instaliuojant Ubuntu automatiškai galėtų atsisiųsti sulietuvinimą) ir turėsi Baltix (:

R
  • 25 Bal '09

vytautas39,nu nepasakok kad tik tuo baltix nuo ubuntu skiriasi

V
  • 25 Bal '09

Gal truputi-baltix turi jau dalį gstreamer kodekų,kitokį užkrovos paveikslėlį,ir visokio programinio šlamšto,kurio vartotojui net nereikia.

R
  • 25 Bal '09

Viskas ten gerai.

P
  • 25 Bal '09

Aciu, bet butent ubuntu 9.04 jau sukasi, tik matau, kad kai ko buvo atsisakyta, kad tilptu i cd. Tikiuosi Baltix nesistengs i cd sukist. Siaip, buvo toks "gliukas", sudegiau ubuntu, Persikeliau is flesiuko info, norejau foto, muzika susimest is dvd, ogi neatsidaro cdromas! As i foruma, paskaitinejau, pagooglinau, isbandziau daug visokiu budu, bet uzmountint niekaip. Neatspesit kaip susitvarke. Kraunantis bios ikisau ta nelemta dvd. Sistemai uzsikrovus, rode dvd, cdromas pradejo darinetis, atsigavo. Suprask kaip nori... Veikia kolkas.
Na, o ext4 rodos tikrai spartos pridejo. Viskas veikia gerai ir graziai. Bet man Baltix reikia i kompus kur interneto nera. Ir siaip, is principo, kad labiau Lietuviska.