S3 UniChrome Pro

G
  • 2 Bal '09

turiu sena laptopa fujitsu-siemens amilo pro V2030. jau buvau nurases, nes cdromas nebeveikia, bet sugalvojau per usb pabandyti xubuntu 9.04 instaliuotis. viskas puikiai instaliavosi, tik beda su vaizdo plokste. kiek skaiciau, tai nuo 8.04 laiku bedos su unichrome. nezinau ir nemoku paziureti ar kazkokie draiveriai yra naujame xubuntu (beta). Labiausiai ko man reikia, tai bent kad puikiai filmus rodytu. Jokiu blizguciu ir visokiausiu navarotu nereikia, nes ir taip silpnas kompas.
Dabar kompo rezoliucija (by default) yra 1600x1200 ir matau tik virsutini kairiji kampa. jei pakeiciu rezoliucija i bet kokia kita - nebeimanoma kazko iziuret. turiu atstatyti su Ctrl+Alt++/-. Man reikalinga yra: 1024x768.
xorg.conf turinys (be virsaus):
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection
daugiau nieko.
ka daryti, nuo ko pradeti? pavargau skaityti belenkiek forumu su nepilnai isspresta problema.
gaila, kad nebera displayconfig-gtk.
Gelbekit!...

R
  • 2 Bal '09

Na mano laptopo vaizduske is tos "stebuklingos" chrome serijos-chrome9.Ubuntu 8.04 draivus radau,veikia pusetinai.Galima kentet.8.10-cia jau beda,nepavyko net alternate cd paleist,nes viskas ekranas "suskaldytas" is gabalu.Dabar 9.04 alfos ir beta eina be jokiu problemu,jokiu papildomai draiveriu nereikia.Aisku ten visokiu prikolu nera.Rezoliucija nusistate automatiskai-nagu kist nereikejo.Ir idomiausia kad mano xorg.conf lygiai toks pat kaip tavo

G
  • 2 Bal '09

skaiciau, kad su 9 serija susitvarke ir tikejausi, kad su maniske bus viskas tvarkoj, o dabar net filmu neina paleist. playeris issijungia ir tiek. apatinio taskbar nesimato, desinej pusej virsuj nematau nei laikrodzio, nieko. kazkaip atgal eina ubuntu su unichrome pro. aisku via irgi kazkaip rankas nuleidus, nors forumai plysta nuo sios problemos. galvoju, gal kazka 9.04 versijoj sutvarke, tik as nezinau kaip sukonfiguruot.

R
  • 2 Bal '09

Na ten su tais draiveriais tikra beda.Radau cia kazka panasaus http://www.viaarena.com/default.aspx?Pa ... CatID=3220 Bet cia tik bandyt kazka gali,nes sekme garantuot sunku.Cia pasirink kokia yra tiksliai video plokste,parsisiuntes draiverius ispakuok-ten buna instrukcija kaip instaliuot.

R
  • 2 Bal '09

As rasydavau draivus situo budu https://help.ubuntu.com/community/OpenC ... rome%29%29
Ir man tik situo budu veikdavo.

G
  • 2 Bal '09

pirmo varianto rezultatai:
Error:
This driver package is only support the default kernel
"2.6.22-14-generic" for Ubuntu 7.10
per Synaptic rodo, kad suinstaliuoti openchrome, gal reiktu tik xorg.conf pakonfiguruoti. ant ubuntu 8.04 ir 8.10 man openchrome nepadejo, nors beda buvo lygiai tokia pati kaip ir dabar.

R
  • 2 Bal '09

O bandei openchrome?

G
  • 2 Bal '09

bandziau, jokios reakcijos. xorg.conf irgi nepakito.

R
  • 2 Bal '09

Nezinau,man irgi ten niekas nepasikeisdavo,bet viskas po restarto nusistatydavo gerai pvz: raiska.

G
  • 3 Bal '09

dekui raimeksas uz susirupinima, bet man kaip ir 8.04, 8.10, taip ir 9.04 nieko gero nesigauna. susidejau xubuntu 7.10, po truputi salinu problemikes, tad manau, kad iseis kazka pasidaryti kasdieniniam naudojimui gal galutinej 9.04 versijoj bus pataisyta kazkas. na ziuresim. niekur nebegsiu is linux pasaulio, tai ziuresim kas cia bus. gero savaitgalio visiems

I
  • 7 Rugp '09

Matau, kad sena tema, bet gal kam pravers. Aš turiu tokį egzotinį Fujitsu Siemens noutbuką su VIA čipsetu. Tikrai nemažai su juo privargau, kol pavyko pakurti normaliai Ubuntu. Net vaizdo draiverius kompiliuotis pačiam teko. Šiuo metu siūlau naudoti *buntu 9.04 distribuciją, kur pagal nutylėjimą naudojami Openchrome draiveriai. Tik teks šiek tiek pasitvarkyti xorg.conf failiuką. Į sekciją Screen įdėkite savo norimą rezoliuciją:
Section "Screen"
Monitor "Monitor"
Identifier "Default Screen"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Modes "1280x800"
Depth 1
EndSubSection
SubSection "Display"
Modes "1280x800"
Depth 4
EndSubSection
SubSection "Display"
Modes "1280x800"
Depth 8
EndSubSection
SubSection "Display"
Modes "1280x800"
Depth 15
EndSubSection
SubSection "Display"
Modes "1280x800"
Depth 16
EndSubSection
SubSection "Display"
Modes "1280x800"
Depth 24
EndSubSection
EndSection
Atminkite, kad bus palaikoma tik ta rezoliucija, kurią nurodysite xorg.conf. Kitos rezoliucijos išsimėto dryžiais. Keisti rezoliucijos iš ekrano valdymo programėlės jokiu būdu negalima. Šiaip filmai rodys normaliai, net pavyko pasileisti žaidimą Planet Penguin Racer, bet siūlau pašalinti visas ekrano užsklandas, nes daugelio jų naudojimas "nulaužia" vaizdo draiverius, kuriuose 3D palaikymas yra tik programinis.