Forumo Perkelimas

A
  • 21 Rugp '09

Zodziu taip. Siuo metu vienas svarbiausiu dalyku yra ne tik naujo forumo pakurimas, bet ir visas shito forumo perkelimas i naujaji. Kaip galvojat ar tai yra reikalinga? nebutu geriau daryt nauja foruma from scratch?

R
  • 21 Rugp '09

As uz nauja foruma nuo nulio.Taip bus lengviau.Beto vistiek nieks senesniu postu neskaito,o klausia.Geriau geru straipsniu sudet.Pora menesiu ir isibeges viskas.

A
  • 21 Rugp '09

as irgi uz. netgi galvoju, kad padarius nauja galima butu palikti shita kaip negyveli i kuri butu nuoroda, kad ilgainiui visi galetum isrinkt tik naudingus patarimus. ir kitas dalykas ar neuznervuotu tai, jog reiketu naujo persiregistruot. na manes, tai neuzknistu, o kaip kitu nezinau.

V
  • 21 Rugp '09

Aišku nuo nulio

@arski: labai gera idėja dėl nuorodos į negyvėlį.

V
  • 21 Rugp '09

O dėl registracijos, tai galim ir iš naujo užsiregistruoti, kas tingės - vadinasi jam nereikia pagalbos.

R
  • 21 Rugp '09

Persiregistruot gi nesunku.Jeigu yra galimybe uzsaldyt sita foruma,tai tegu jis ir lieka, bent pradziai.Vis kazkokia informacija, tiek ilgai kaupta.Negi mesi veltui.

N
  • 21 Rugp '09

ne, nemeskit lauk seno forumo, jis tikrai dar yra naudingas.. nors ne visas, didžioji dalis informacijos jau paseno, bet bent šių metu postai tikrai įdomus ir naudingi

P
  • 21 Rugp '09

Man atrodo senas forumas yra savotiskai istorinis archyvas. Nors jei isrinktu kas nors geriausias bei reikalingiausias temas bei sudetu i straipsnius, butu galima pamirsti senaji foruma. Tik manau niekas tokiu temu neatrinks. Ir kitavertus, jei tai daug nekainuoja, jei tai daug vietos serverio harde neuzima (butu smalsu suzinoti kiek vietos uzima forumas), tegul buna musu senukas dar gyvas.

S
  • 21 Rugp '09

Jau rašiau arski el. paštu. Visai nesudėtingai galima visą forumo turinį perkelti į phpBB, 1-2 dienų darbas.

Forumo trinti tikrai negalima, nes 60% ubuntu.lt lankytojų ateina iš paieškos sistemų, tai ištrynus, 60% ateis į niekur...

Be to, kai kurie naudotojai, bet visus šiuos metus yra sukūrę daug temų ir atsakymų, tai manau tokią patirty būtina perkelti į naują forumą.

A
  • 21 Rugp '09

pritariu sirex

A
  • 21 Rugp '09

patirti,tai butinai butina. cia ner net kalbu. na o sutvarkyti visas skiltis ir temas reikes kardinaliai,nes taip kaip dabar yra palikti,tai vargu ar galima.

A
  • 22 Rugp '09

dar kitas dalykas yra bendras saito turinys. tai yra lt kalba paruoshta dokumentacija,galbut skriptu biblioteka,artworkai,supazindinimas su bendruomenes darom programom ir kt. visa shita kontenta galima tureti. yra paruoshta ir pasto konferencija,irc kanalas,launchpadas...tiesiog imkit ir darykit. cia iniciatyva priklauso ne nuo kazko,o nuo esamu vartotoju,kuriem reikia geresnio ir funkcinalesnio saito.

R
  • 24 Rugp '09

@sirex

1-2 dien7 darbas? - nieko sau tempai. Aš kėliau vieną forumą į phpbb, tai man užėmė apie mėnesį. Teko tiesiog rankomis kopijuot ir dėt viską naujai, nes DB tiesiog nepriėmė seno forumo lentelių.
O dėl išsaugojimo.. tai būtinai reikia išsaugoti, čia labai daug naudingos medžiagos, iki šiol randu pasiknisęs kas man tinka

V
  • 24 Rugp '09

Gal tiesiog padarykit naujam forume nuoroda i sena foruma ir senam uzdrauskit ka nors rashyti ,kad pajeshka veiktu tik. Bus kaip archyvas tiem kas dar mato ish to naudos. Ir darbo beveik nereikia idet, ir info sena visada pasiekama lieka.

R
  • 25 Rugp '09

Logiška, tik kur žmogui pasiklaust, jei beveik rado atsakymą temoje, o pasiklaust papildomai , hmm kažkaip į naują? - gal nelabai jį kas supras.
Šiaip jei jau sirex sako, kad užims pora dienų, tai vertėtų sukelti viską.
Čia juk turtas taip sakant:)

S
  • 25 Rugp '09

Visas naujienas, komentarus ir naudotojus, kurie parašė bent vieną komentarą ar naujieną, iš šitos svetainės duombazės į Drupal perkėliau per vieną dieną, tai tuo remiantis manau, kad forumą taip pat pavyks perkelti per 1-2 dienas. Rankomis tikrai nieko nekilnoju, pasirašiau skriptą, kuris susiintegruoja su Drupal, nuskaito duomenis iš kitos duomenų bazės ir tiesiog iškviečia vidines Drupal funkcijas, kad tuos duomenis įterpti. Tai panašiai darysiu ir su phpBB.

R
  • 27 Rugp '09

Ir kavokit tuos senus straipsnius, kurie yra beveik nulines vertes arba netgi klaidinantys.O zmones juos kartais skaito...