Kodel linux?

E
  • 6 Spa '09

Tai ne klausimas tiesiog noras issiaiskinti.
sedziu sau prie pc ir galvoju, kodel gi zmones vis dazniau renkasi ubuntu , ne windows? juk windows daug daugiau programu, jos labiau automatizuotos, labiau suderinamos, ir esme ne kainoje, juk windows ir ju programos gaunamos su crack'ais, tai kas gi zmones traukia prie linux? ydomu isgirst jusu nuomone, asmeniskai as naudoju ubuntu dar gana nesseniai, todel butu ydomu isgirst nuomones ir jas palygint.

E
  • 6 Spa '09

AlgimantasB >> labai aciu uz linka, cia tai geri argumentai istikruju radau ir sau tinkamu, noro likt prie linux.

S
saulys
saulius Bacevicius
  • 6 Spa '09

Panaudosi 2 metus ubuntu ir tikrai nekils daugiau kvailu klausimu. Sekmes linux pasaulyje!

D
  • 6 Spa '09

"juk windows daug daugiau programu, jos labiau automatizuotos, labiau suderinamos, ir esme ne kainoje, juk windows ir ju programos gaunamos su crack'ais,"
Čia tu teisingai parašei Bet be visu tu techninių reikalų yra dar ir kita medalio pusė.
Asmeniškai aš ubuntu pradėjau bandyt iš smalsumo ir dėl to kad, xp buvo tiek išbaigti (kaip koks plaktukas, kuriuo įkali vinį į sieną ir vėl dedi į spintą), plius anglų kalba, kad buvo net neįdumu su jis dirbti. Kiek veliau susitvarkes kažkiek apsišvietęs pradėjau bandyt naudot kaip pagrindinę. Pripažinsiu, trapi pradžia buvo, kai vis per petį xp žvilgsnį traukė. O žmona išvis buvo beviltiška lenkt prie ubuntu. Persilaužimas buvo tada kai žmona iš ununtu C diską ištrynė Tada xp irašiau tik motinos ir vaizdo plokštės draiverius, antivirusa ir žaidimus su ms office. Nuo to laiko xp karta per kelis menesius pažaist naudojamas.
Čia toks kelias i ubuntu
O dabar dirbu, nes patinka naujos idėjos, naujas požiūris (opensours populiarinimas), ubuntu bendruomenė, gerai išversti į lietuvių kalbą projektai, neužknisa virusai, ir visokios antivirusinės su savo reklamom

R
  • 6 Spa '09

As linux naudoju virs 2 metu, o apskritai pasalinau windows is kompo mazdaug pusmetis.Nes man reikia: narsyti interneta (ziureti youtube ir panasiai, emailas),skype,grafikos programos (wine+photoshop), klausytis muzikos,ziuret filmus,retkarciais irasyt CD muzika arba isekstraktint ja is CD ir t.t.Viskas padaroma kuo puikiausiai su linux (ubuntu).Didelis pliusas kad dar nereikia visokiu registru valimo programu, antivirusiniu ir visokiu defragmentavimu.Beto mano naudojama aparatura (kurios nedaug) gerai veikia su ubuntu.Todel as ir likau isskirtinai tik su linux.O susipazinau apskritai su ubuntu 2006, "Naujoji komunikacija" ar "Kompiuterija" zurnale buvo priklijuotas ubuntu CD (kodel dabar taip nebedaroma?) ir man iskart sita distra labai patiko, nor priestai buvau bandes fedora ir mandriva.

E
  • 6 Spa '09

cia tai geri argumentai, viska ka paminejot is pliusu jau ir per kelias dienas pastebejau ko windows niekada neturejo ir nemanau kad tures vien del savo kodo "slaptinimo"
bet dabar kitas klausiams pats domiuosi web kurimu, ir ju dizainu piesimais, bei pritaikymais yvairiems tvs, cia, su gimp galima tikrai gerai susikurt sablona, bet kaip jy paversti tinkamu webams? windowsuose darydavau taip: nusipiesiu su PS, isaugau pasirinkes funkcija internetui/svetainems ir redaguoju dreamweaveriu, visas darbas baigtas, o kaip cia, rasti analoga tam? ar bent ka panasaus nes kol kas nerandu budu tai daryt, aisku, galima ir su "nuogu" php redaktorium, bet dar neesu tiek kietas kode kad viska pats parasyciau, ar yra iseitis?

M
  • 6 Spa '09

as meniskai pirkau kompa su legalia vista...
bet praejus metams ikirejo siustis krekus antivirusinei, o bandomos versijos nedave norimu rezultatu...
turiu nelegalia xp, bet ji gi nelegali !!!
panarsiau po interneta ir radau legalia os ir nemokama su visomis siuo metu man butinomis programomis !!!
net jauciuosi geriau kad naudoju viska legalaus ir man patinka
aisku buna sunkumu, bet tai kartais ir idomiau

H
  • 7 Spa '09

@monstras
yra tikrai geru nemokamu antivirusu kaip avira arba avast.

T
  • 7 Spa '09

geriau ir isamiau but jei nekeli aprasymai ( http://www.whylinuxisbetter.net/index_lit.php?lang=lit )butu tik lietuviu kalba, o visi

S
  • 7 Spa '09

@eimantasks
Joks Photoshopas ar kita programa normaliai tau nesukarpys svetainės dizaino. Dažniausiai iš viso dizaino paveiksliuko reikia išsikirpti vos kelius fragmentus, tai Gimp'as tai puikiai daro.

M
  • 7 Spa '09

@hmx gal ir yra, bet ten w$ ir jie asmeniskai ikirejo
vien paziurejus kiek res be reikalo suryja
pirkdamas kompa(nesiojama) del linux jau koki 1000lt sutaupai
nes w$ jau kad patys sugebetu veikti daug reikalauja...
o as jau zaidimais nesidomiu tai man kaskokio galingumo nereikia
ps. pirkau kompa kad filmuota medziaga greiciau apdorotu ir nenorejau stalinio
o idiegus linux(ubuntu 9.04) laisvu ram ir t.t per akis liko

S
starka
don Pedrilio
  • 7 Spa '09

kad apdoroti filmuota medziaga, reikalingas galingesnis procesorius, nei daug ramu, ir stalinis pigiau gaunas galingumo atzvilgiu..

o linuxai todel kad, lauke pas mane EILINIS win perinstaliavimas, bet labai tingejosi, ir beklaidziomas uztikau si psl, pasiskaiciau, pradejau daugiau dometis, pabandziau ir pasiliko linuxai,o win isskrido i marsa. neperseniausiai sesuo pirko kompa, tai iskart isrinkau kad butu suderinamas su linux. is pradziu bumbejo kol girdejo kad nebus win, o dabar naudojasi linuxais ir nebenori matyti windowsu

M
  • 7 Spa '09

na del vaizdo zinau kad procesorius labiau reikalingas
tik kad gavos toks optimalus kainos variantas kompo pasirinkimui
kuriame 4gb atminties tik seip imesta buvo, na nejo pasirinkti su maziau ram ta pacia kaina, bet su galingesniu procesoriu
plius vista buvo 32bit ir programos tik 32bit veike
ubuntu jau 64bit sukisau ir kitka 64 sukisiu
o tai jau duoda didesni efektyvuma...
vien apie tai jau linux smagiau ;D

S
Shookees
Paulius
  • 7 Spa '09

Nes man nuo linuxu priklausomybe