Nepatvirtinamos naujienos?

V
  • 23 Spa '09

Jau antrą kartą rašau naujienas ir kažko neišvystu jų pirmajame puslapyje?Dėl ko?Gal galit paaiškinti viešai ką darau blogai tuose nepatvirtintuose naujienose? priminsiu: pirma buvo susiijusi su "KDE 4.3.2" o kita "Ubuntu 9.10 RC"

S
  • 24 Spa '09

Naujienų patvirtinimu rūpinasi Styx'as, parašysiu jam laišką ir paklausiu, kodėl nepatvirtina.

Šiaip aš pats užėjau ir pasižiūrėjau į tavo rašytas naujienas, štai pradžia iš paskutinės:
Na ką,Ubuntu kūrėjai mums išleido priešpaskutinę Ubuntu 9.10 versiją. Kuri jau yra beveik baigta.Po savatės gausime jau flinalinį Ubuntu 9.10 versiją.Ši versija vis dar nėra stabili,ir jei kam reikia įpatingo stabilumo,siūlau palaukti tą vieną savaitę iki kol bus išleista finalinė Ubuntu 9.10 versija.

O štai pastabos apie klaidas:

  • Po kablelių, taškų ir kitų skyrybos ženklų, turi būti tarpas.
  • Naujienos turėtų būti rašomos oficialiu stiliumi, todėl tokie išsireiškimai, kaip „na ką“, „mums išleido“.
  • Yra nesamoningų vietų, pvz.: „mums išleido priešpaskutinę Ubuntu 9.10 versiją“, tai reiškia, kad daugiau versijų nebebus? Suprantu, kad kalbi ne apie versijas, o versijos testinį leidimą. Tačiau reikėtų rašyti aiškiai ir konkrečiai.
  • Daug gramatinių klaidų: „savatės“, „flinalinį“, „įpatingo“...

Kai parašai naujieną, reikia bent kelis kartus perskaityti ką parašei...

Įtariu, kad Styx'as paskaitęs pradžią, patingėjo viską taisyti ir tiek.

Tačiau gal būt jis pats pasakys savo nuomonę.

S
  • 24 Spa '09

O šiaip, manau reikėtų bet kokiu atveju informuoti naujienų rašytojus, jei yra kokių nors trūkumų naujienoje.

Bet kokiu atveju, kai pereisime prie Drupal, tai naujienų rašymas turėtų būti kur kas paprastesnis.

V
  • 24 Spa '09

Kritika manau visada gerai, tik turi būti pranešama, kokias klaidas daro žmogus.

R
  • 24 Spa '09

Ne, nu man tai idomiai atrodo, kai atsako zmogus uz kita zmogu,kuris turi atsakyt tiesiogiai.Nepykit, bet juokinga...Jeigu nera laiko uzsiimt ivertint naujienu normaliai, tai gal pakviest talkon reikia ka nors? Taip gaunasi, kad naujienos rasomos, o ju nera.O seip visai gerai butu nevienam rasyt, ta prasme kad butu pasitart del vertimo, gramatikos.

S
  • 25 Spa '09

Taip, naujieną atmečiau dėl klaikiai parašyto teksto. Pradžiai bandžiau dar taisyti bet supratau, kad taisyti nėra ką - reikia perrašinėti. Toks jausmas, kad ne žmogus rašė, o su translate.google.com išversta.
Šiaip visada autoriui parašau žinutę, kad naujieną atmetu ir kodėl atmetu. Matomai šį kartą pamiršau. Sorry...
Žinoma esu labai dėkingas žmonėms kurie jas rašo, bet būkit žmonės - perskaitykite patys bet kelis kartus prieš siunčiant nes ne visada turiu laiko su jomis krapštytis.

R
  • 2 Lap '09

Šiaip su tokia politika galima aplamai likt be naujienų. Ar čia literatūrinis skyrelis koks? - jei taip, tai pasikvieskime profesionalius rašytojus, jei ne, tai taisykime patys. Juk prisipažinkime, norinčių kažką čia rašyti mažai, o ir į tuos norinčius spjaunama(sorry, bet perskaičius tema atrodo būtent taip)

V
  • 3 Lap '09

Tačiau negerai, jei rašoma ne oficialiu stiliumi, o kaip tik norima. Aš irgi dažnai įveliu klaidų, bet prieš "Siųsti" nuspaudimą, perskaitau tai, ką parašiau. Užtenka pyktis

P
  • 11 Lap '09

Galbūt reiktų kelių žmonių, atsakingų už naujienų patvirtinimą? Pilnai suprantama, kad vienas ne visada spėji/gali/turi laiko atlikti visus darbus.