Kaip pašalinti windows trojan iš Ubuntu?

O
  • 27 Lap '09

Sveiki. Atrodo, kad kažkaip pasigavau windows'ų trojana. Kažkodėl pas mane kompe home direktorijoje praktiškai visuose folderiuose atsiranda .bat .pif .scr ir .exe failai. Praskenavus su avast, jis tuos trojanus suranda, ištrina, bet po tam tikro laiko ar restarto, jie vis atsiranda. Ieškojau google, bet nieko konkretau neradau. Cia virustotal reportai apie failus:
http://www.virustotal.com/analisis/dbd1 ... 1259323569
http://www.virustotal.com/analisis/22aa ... 1259324295
http://www.virustotal.com/analisis/3916 ... 1259324357
http://www.virustotal.com/analisis/dbd1 ... 1259324423.

K
  • 27 Lap '09

O tu naudoji WINE ar kokia panasaus pobudzio programa ? Ir kaip tu sugebejai windowsini trojana pasigauti ant ubuntu ?

P
  • 27 Lap '09

Kai kita kart rasi bat faila atidaryk ji ant Ubuntu su gedit ir tada idek i pastebin.com ir lika mum cia pazesim kas ten per dalykas.

Siap tai pasiemi ant Ubuntu antivirusine tarkim clamaw ir praskenuoji visa win perticija kol win neveikia virusai daugintis negali ir viska taip istrini.

P
  • 27 Lap '09

kalashaz, tai gi jis win trojana ant win pasigavo ir nori isvalyt per Ubuntu ar cia as ne taip supratau?

R
  • 27 Lap '09

Netaip supratai, raso "home diektorijoj"

K
  • 27 Lap '09

Atsiprasau , tikriausiai ne taip supratau as, bet kai klausimas suformuluotas : kaip pasalinti windows trojana is ubuntu? tai supratau kad per ubuntu pasigavo win trojana. Nes jei naudotu Ubuntu tik istrynimui tai mano nuomone klausimas turetu skambeti taip: Kaip pašalinti iš windows trojana naudojantis Ubuntu?
Geriausia būtų, kad temos autorius paaiškintų, kaip ten ištikrūjų yra. Ar Ubuntu užsikrėtė windowsiniu trojanu, ar Ubuntu naudoja panaikinti virusą iš Windows.

K
  • 27 Lap '09

@ProzacR
Tai kad trojanas kiša failus i /home ... Vadinasi trojanas kažkokiu stebuklingu budu "gyvena" ant ubuntu. Kas manau nelabai įmanoma. Ar ir aš kažka ne taip supratau
Nebent ubuntu "sumiksuoti" kartu su windowsais. (2 in 1)

P
  • 27 Lap '09

Ai nu tada vadinasi temos autorius per wine paleidzia kazkokia nesam kuri megina paleist virusus. Tai cia nieko tokio jei erzina tie failai tai reik tiesiog surast ir istrint primiausiai virusuota programa is ~/.wine folderio ir tada neatsirasdines tie failai.

Patarciau isvis profilaktiskai:
rm -rf ~/.wine
komandike mestelt. (visos win programos dings)

R
  • 27 Lap '09

Nu buna panasiai, kaip linux tik pavadinimas, wine+N kiekis lauztu su trojanais programu.

O
  • 27 Lap '09

"O tu naudoji WINE ar kokia panasaus pobudzio programa ? Ir kaip tu sugebejai windowsini trojana pasigauti ant ubuntu ?" - wine nenaudoju. galbut per facebook, nes vienas draugas (pats apkrestas) virusinius laiskus siunte ir kazkaip viena kart sugebejau paspaust ant nuorodos .
"Kai kita kart rasi bat faila atidaryk ji ant Ubuntu su gedit ir tada idek i pastebin.com ir lika mum cia pazesim kas ten per dalykas. Siap tai pasiemi ant Ubuntu antivirusine tarkim clamaw ir praskenuoji visa win perticija kol win neveikia virusai daugintis negali ir viska taip istrini" - negaliu atidaryti .bat failo su gedit - sako kad arba bandau atidaryti dvejetaini faila arba reikia pasirinkt kita koduote.
"kalashaz, tai gi jis win trojana ant win pasigavo ir nori isvalyt per Ubuntu ar cia as ne taip supratau?" - as atrodo per ubuntu pasigavau win trojan, o ne noriu pasalinti windows trojana su ubuntu.
"Tai kad trojanas kiša failus i /home ... Vadinasi trojanas kažkokiu stebuklingu budu "gyvena" ant ubuntu. Kas manau nelabai įmanoma. Ar ir aš kažka ne taip supratau Nebent ubuntu "sumiksuoti" kartu su windowsais. (2 in 1) - tu teisus. As esu pasidares dual boot: windows ir ubuntu 9.04. Nezinau, gal del to, kad as esu pasidares du diskus windows'ams C ir D. Ir is ubuntu galiu i juos pasiekti, tik norint ieiti i C diska reikia ivesti pasworda, o i D galiu ieiti kaip i paprasta folderi.

K
  • 27 Lap '09

Pas mane pati Dual Boot. Nors neatsimenu kada windowsus įsijunges buvau.
Kalbedamas apie "sumiksuotas OS" turejau omenyje jog vienoje partiijoje apgyvendinti tiek windows tiek ir ubuntu. Jei kažko nepainioju, atrodo jog tai įmanoma.
Prikabink kur nors ta faila. Aišku jei jis nesveria keliu megu. Pažiuresiu kas per stebuklas. NETIKIU ir nepatikesiu tuo, kad linux OS gali funkcionuoti windowsiniai trojanai ar kitas mėšlas

V
  • 27 Lap '09

Teoriškai gali, jei buvo paleistas per Wine ir integravosi į sistemą (Wine jau senokai sugeba tai atlikti).

O
  • 27 Lap '09

Negaliu prikabinti bat failo, nes ubuntu.lt rašo, kad "bat yra neleistina failo galūnė."

K
  • 27 Lap '09

@vytelo
Kad jis wine nenaudoja.
Tai šiaip i kokią http://www.failai.lt/ svetainę imesk.
Siūlyčiau i emailą atsiust, bet jei jis tikrai užkrėstas, nepraleis jo

R
  • 27 Lap '09

@Orasporas
Jeigu gali, parasyk bent keleta tiksliau aplanku, kuriuose yra tos nesamones. O tai man cia kazkokie "X failai"

K
  • 27 Lap '09

Tai vat kad X-failai. Nebent pas jį /home primountinta kaip atskira particija su NTFS failu sistema. Tokiu būdu trojanas dauginasi užikrovus windows.
Arba čia kažkokia nauja trojanų mutacijos forma. Gal ne tik gripas, bet ir trojanai mutuot pradejo

R
  • 27 Lap '09

Nu velnias...,reik antivirusa parsisiust. Nuskenuosiu savo, jeigu rasiu- nusigersiu gatavai...

K
  • 27 Lap '09

Arba
Prikolas http://www.geekzone.co.nz/foobar/6229
Pažaidžiau su python`u ... Ale visai smagu

R
  • 27 Lap '09

@Orasporas
Tu kartais ne su wubi instaliavai savo Ubuntu ?

R
  • 27 Lap '09

Hmm, nu nieko pas mane nerasta O /home pas mane jau kokie 2 metai...