Ubuntu 9.10+HP dv6000 = ?

X
  • 30 Grd '09

Sveiki gerbiami linuxų guru.
Džiaugiuosi visų pirma galimybe naudotis šia OS. Po windozų- tai kaip gaivus atokvėpis mano akims ir kompui. Pradėjau nuo Ubuntu 8.04, dabar turiu opensuse 11.2 ir baltix (9.04 ubuntu pagrindu). Esu šiuo metu įsimylėjęs KDE aplinką.

Prie reikalo dabar.
Turiu 2 kompus- visiems gerai žinomą keiksmažodį HP pavillion dv6000 ir acmebook z96j. Acmebookas sukasi puikiai- ubuntu 9.10, kubuntu 9.10 (čia tas pats), opensuse 11.2 ir baltix sukasi- vargo nemato. Viską atpažįsta net bizon wecamą pasiknisus paleidau ir haupauge usb tv kortą mano nuostabai (neklauskit, pats nežinau ką suvedžiau - pradėjo veikti).
Problema Nr.1 yra dv6000.- neveikia wireless korta. xp sušovus- korta dirba, baltixas irgi mato ir jungiasi wirelessu, o nauji ubuntu 9.10 (kubuntu, opensuse)- ne. Negi kde aplinkoje kai parodai užklausą wireless pointų- rodo tuščia. Kažkur kažkas minėjo kad šis kompas naudoja draiverįar kaip ten jį pavadinti b43 wirelesui...kuris yra licensijuotas, todėl baltix jį mato, nes jo kūrėjai nesuka kiaušių dėl to. O naujos os- niekaip, kokių tik akrobatinių veiksmų nedariau.
1)Ar galima paleisti wireless ant dv6000 instaliavus karmic koalą? Namie laidinio neto nėra- tik wirelesas ir kitas kompas su veikiančiu netu wirelesiniu.

Problema Nr.2 Joks kompas jokia iš mano išvardintų OS (išskyrus tuos dramblinius windozus) neatpažįsta mano printerio, be kurio aš kaip be rankų. Jungiau per draiverį nete linuxinį, jungiau kaip webinį - nieko. Tyla, duodant darbą sumirksi lemputė kad spausdina ir taip tyliai tyliai nusibaigia darbas.

2)ar galima ubuntu sistemoje paleisti canon pixima i1500 printerį?

Būčiau dėkingas už atsakymus.

X
  • 30 Grd '09

Ačiū.
Labai išsamūs atsakymai. Bandysiu...