Ubuntu.lt wiki

D
  • 5 Vas '10
Lietuviškos Ubuntu dokumentacijos plėtojimas
Balsai: 10.
D
  • 5 Vas '10

Labas vakaras,

Pastebėjau, kad dažniausiai būna labai paprasti klausimai, ir jie dažnai kartojasi. Dažniausiai visi siuntinėjami ant google`o, manau būtų geriau siųst ant visų sukurtos wiki. Tik va bėda, kad nelabai kas prisideda.

Tarkim išpręndę kokią problemą galėtumėt tai aprašyt wikyje su klaidos pranešimu. Žmogus ieškantis googlėj ras rezultatus anglų kalboj ir oficialiam ubuntu šaltinyje.

Aš pats ten esu kokią dešimtį rašinėlių prirezgęs, ne visi jie labai vertingi, bet siūlau prisidėt ir kitiems. Kas turit kokių tutorialų/manualų/etc. kur nors pasirašę, galit sukelti į wiki.

Taip pat, dabar aprašiau kelias KDE (Qt) programas, aš gnome`o, tuo labiau ubuntu nebelabai naudoju, todėl siūlau prisidėt prie programų pildymo. Tai atrodytų maždaug taip:

[[Vaizdas:Logo(programos logotipas).png]]]
===Apie===

Programos aprašymas

[[Vaizdas:Screenshot`as.png]]
===Sąvybės===

Programos sąvybės

===Dabartinė versija===

Programa 4.1-1 | data gali būti

===Instaliavimas===

{{apt-get|programos_pavadinimas}}

===Nuorodos===
[http://programa.domain programa]
[[Kategorija:Programos]]

Čia mano sugalvota tokia struktūra, būtų smagu, jei bendrai nuspręstume kaip turėtų visai tai atrodyti.

Tai va, noriu paklaust, kokia jūsų nuomonė apie Wiki, ar jį reikalinga plėtoti, pildyti naujus straipsnius, ar geriau tenkintis oficialiu, anglų kalba parašytu wikiu ?

Prašau būti aktyviais ne tik forume, bet ir dokumentacijoje

Gero savaitgalio!

V
  • 5 Vas '10

Na, kaip matau, dokumentacija po truputį yra pildoma.Pats šį bei tą čia parašiau. Tačiau aš pildau savo WIKI, nes tik tada galiu viską padaryti taip, kaip man patinka (esu 95 % melancholikas, tad turiu sau išsikėlęs tam tikras gan griežtas rašymo stiliaus ir naudojamų žodžių taisykles).

D
  • 5 Vas '10

Pažiūrėjau aš tavo Wiki. Jei tau negaila, manau negaila, tai gali iš savo wikio straipsnius atkopijuoti ir čia, nebent tau labai svarbi ta informacija

  • kam kurti daug tokių pačių daiktų, kai galima sukurti 1 gerą?
V
  • 6 Vas '10

Kopijuoti nedraudžiu, jei nepažeidžiamos puslapio apačioje nurodytos sąlygos Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/). Asmeniškai galėčiau kopijuoti viską čia, bet man nepatinka tai, kad šios svetainės WIKI puslapis siauras, t.y., vienoje eilutėje telpa labai mažai informacijos.

D
  • 6 Vas '10

O jei pabandytum biški suderint savo rašinėlį su šituo stilium, gal kas išeitų. Nors čia gal administratorius toje vietoje ką gero pasakys

V
  • 6 Vas '10

Na, pamatysim vėliau kas gausis. Turiu daug darbų: prasidėjo ketvirtas semestras, kuris nebus lengvas (VU MIF, Ekonometrija), tad nevisada turiu pakankamai laiko įgyvendinti savo idėjas.

D
  • 6 Vas '10

Nesitraukiant į asmeniškumus, bet vistiek, man diplominis jau už kelių mėnesių, + darbas + laisvalaikis. Bet viską suderinus gi galima atrast tokiems dalykams per savaitę apie 20min laiko. Beto, tavo TODO list`e „nuveikti kažką žiauriai gero Linux bendruomenės labui (gal versti dokumentaciją ar kažką pan.).“ tai tiek.

Laukiu pasisakymų iš kitų forumo dalyvių.

A
  • 6 Vas '10

Daug išversta
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy_lt
Dar daug kas aktualu, aišku, dviejų metų senumo versijai ne viskas teisinga, reikia taisyti.

V
  • 6 Vas '10

20 min. galima. Bet kai kišu į galvą matematinės analizės įrodymus, nesinori galvoje dar papildomai kaupti pvz., info apie GRUB (apie kurį esu pradėjęs rašyti ir kai tik "įsivažiuosiu" į šį semestrą, prirašysiu kaip elgtis su komandomis ir persidaryti GRUB pagal savo norus).

S
  • 6 Vas '10

Deluxer, mąstai visiškai teisingai. Jau 100 metų senu problema yra ta, kad forume visą laiką uždavinėjami tie patys klausimai. Tai wiki buvo sukurtas būtent tuo tikslu, kad informaciją būtų galima pateikti vienoje vietoje ir išsamiai.