VirtualBox+Windows+keisti failai...

R
  • 12 Kov '10

Prieš kelias dienas sugalvojau susiinstaliuot VirtualBox OSE nes senai bemačiau windows Ir šeip įdomu pasidarė kokią tai kitą distrą paleist. Išsitraukiau iš stalčiaus nelaužtą legalų windows cd ir instaliavau. Prijungiau shared folder nieko blogo negalvodamas visą savo linux namų katalogą. trumpai drūtai po kurio laiko pastebėjau "atsiradusius" keistus failus būtent namų kataloge, paveikslėliai ir muzika kataloge ir pokatalogiuose (visuose ,dabar turiu didelį džiaugsmą trint ). Idedu tuos failus. Nekreipkit dėmesio į pavadinimus (jie būna tokie pat, kaip ir katalogas), bet į galūnę.
http://hotfile.com/dl/32370406/c65a08e/ ... i.zip.html
Į archyvus nieko pats nedėjau, jie tokie kokie buvo

V
  • 12 Kov '10

Tai prisidirbai, vienas iš „Batkos“ (powered_by.bat). Dabar pagalbos reikią ?
Normalus windovsiniai failai (.exe,.bat,.src).

V
  • 12 Kov '10

Windows sistemose tai įprasta, virusai veržiasi iš visų kampų Šiaip žiauru, nes praktiškai pas visus mano draugus, kurie naudoja Windows, pilna virusų ir jie nesugeba jais atsikratyt

M
  • 12 Kov '10

tai gal ir linux ju yra
aisku windausiniu
bet kadangi as ju neieskau tai ir pas mane ju nera

V
  • 12 Kov '10

@raimeksas
O powered_by.bat nebandei atidaryt su notepad-ų, atrodo juo galimą. Kartais ten ne DOS atakai paruoštas bat-ikas į ar iš Baltarusijos. Pats bandžiau per Wine su notepad ir gedit atverti - neatsidaro.
P.S.
Akurat VirusTotal
http://www.virustotal.com/analisis/6b15 ... 1268391524

V
  • 12 Kov '10

@raimeksas rašė:
Išsitraukiau iš stalčiaus nelaužtą legalų windows cd ir instaliavau.

O iš kur gavai (pirkai) Win CD?

R
  • 12 Kov '10

Ne , nu juokas pro ašaras, bet windows niekad nesakiau kad yra debiliška sistema, bet dabar galiu drąsiai ir garsiai tai sakyt- taip ji yra visiškai debiliška ir su saugumu nieko bendra neturi! Žinau, kad tie failai linuxui nepakenks, bet kiek pridergė per virtualboxą... žiauru. Kaip jūs galit šitą šūdą išvis naudot (windows), jeigu tik praverk dureles ir gali apdergt visą kompą? Kad svarbiausia, aš gal kokią valandą ten prasižaidžiau tik... Aišku antivirusinės nespėjau instaliuot. Vladasl, windows pirkau prieš 5 metus, legalūs tikrai
Na dabar turėsiu darbo...

V
  • 12 Kov '10

Sėkmės valant „pridergtą“ kompiuterį. Dujokaukės nereikią.

G
  • 12 Kov '10

windows pirkau prieš 5 metus

Matyt per ilgai lentynoj gulėjo, tai ir prilindo visokio brudo.

R
  • 12 Kov '10

Dabar galvoju kiek alaus išgersiu kol ištrinsiu... Gal kokį paprastą būdą žinot kaip tai padaryt greičiau, kad prie kompo neužmigt?

V
  • 12 Kov '10

Ne nežinom. Būsi pirmas. Vėliau gal kokį How-To parašytum. Aluje apynys migdo. Reikią kito energetinio gėrimo.

R
  • 12 Kov '10

Nieko gero nesugalvojau, su Avast! antivirusu nuodugniai praskenavau, kurių antivirusinė negalėjo ištrint (rar archyvuose)- tryniau rankinių būdu. VirtualBoxe rado vieną Win32:Tenga ir galybę Win32:KillAV-NA [Trj] išmėtyta po visą namų katalogą Pasimokiau...

V
  • 13 Kov '10

Aš atsimenu bandžiau Windows 2000 sp4, tai po valandos pc užstrigo, o po restarto nebeužsikrovė
Praskenavus su KIS rado 500 virusų
Žodžiu, vos pajungi netą, ir iš karto prasideda sistemos griovimo darbai

R
  • 13 Kov '10

Nafik tokia sistema reikalinga, jeigu kol suinstaliuoji viską, reikia atjungt interneto laidą, rankas nusiplaut, dar geriau į dušą nueit, į bažnyčią prieš tai, su moterim ne... Nėra ten jokios elementarios apsaugos. Būčiau geriau tuos 300 Lt kurnors geriau panaudoję, nei kažkada windows pirkęs. Tokia sistema nieko verta. M$ iki Linux toli toli ir nepasiekt.

H
  • 15 Kov '10

Dėl šito ar panašas viruso aš galutinai perėjau darbe ir namuos ant ubuntu, bjaurus reikalas, ypač tinkle su 48 kompų ir bendru disku. . Jis sugeba modifikuotis, plinta per skaipą, usb, tinklą, per visus firmos spausdintuvus pavarydavo po kringeliais išmargintų lapų krūvas. Neleidžia instaluot jokios antivirusinės arba nulaužia esamą (nodą, kasperskį). Dvi dienas darbas pirmą valandą nakties baigdavosi. Ir tai dar pora savaičių jis vis pasirodydavo kokiam kompe.

V
  • 29 Kov '10

Apie virusus.
Pastebėjau, kad kompiuteris pradėjo dirbti kažkaip netaip, pradėjo RAM daugiau „valgyt“. Tad pasileidau sistemos monitorių ir ką aš pamačiau. Šis ir gydoh.exe ne iš Linux. pasaulio Toliau pažiūrėjau, pagal nurodytą kelią į Wine direktoriją. Siaubas .Tad ar reikią antivirusinės instaliuot? Jei Wine naudojiesi - verta.
P.S. Virusas atkeliavo per USB raktą. Autorun virusas.

P
  • 29 Kov '10

Na, ir prisigalvoja, gerai, kad jis ne gabus ir nemodifikavosi i kašką panašaus, kas ant linux puikiai veikia. Gerai kad manę tas vynas(wine) taip netraukia .

S
  • 4 Bal '10

Palaukite......hmmmmm....... . Tai ką reikia linux antivirusa įdiegti? Wine tai aš naudoju(CS bandziau isidiegti, įsidęgo bet kai mapa užkraus stringa, po to ištryniau). Be abėjo windows tai tik tiems 'žaidėjams' sukurtas. Buna dar blogiau(blue screen of death, kai ijungi windows iškar restart daro, negali išjungti firewall kuri bluokoja internetą, spyware, malvare, mokeščai už antivirusinę ir kitas programas.

Windows<Linux

A
  • 4 Bal '10

@Sprayer rašė:
Sistemu paliginimas http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... _and_Linux tik angliskai .

Ir ka tu nori tuo pasakyt???