Sveiki,
noreciau paklaust kaip cia instaliuot programas? ubuntu buvo tiesiog tokia vieta, kur add/remove programs, o cia kubuntu nerandu. noreciau susiinstaliuot vlc player.
Kad apt-get programų neranda, tai naujai instaliavus sistemą: sudo apt-get update tereikia. Šeip tai su KPackageKit galima visas reikiamas programas susirast, susiinstaliuot, repozitorijas pridėt, nuimt...
dar viena beda tokia.. o kaip paziuret kiek diske yra vietos? ir as kubuntu labai daug uzima ar kodel man staiga pradejo rasyt, kad pilnas diskas?.. o uzsipildyt sugebejo su 18gb..
p.s. kaip padaryt, kad galeciau dideli faila istrint? nes dabar jei noriu daugiau turbut nei 2-3gb trint, tai reikia skelt faila, tustint siuksliadeze, netrina didelio iskart.?
Kubuntu užima tiek pat, kiek ubuntu. Užimamą vietą žiūrėt reikia skirsnio "Savybėse". Tik nesupratau kuris skirsnis užsipildė, / ar /home? Gparted programa parodytų aiškiau visą kompiuterio hd skirsnių sandarą ( sudo apt-get install gparted ).
@zajjka rašė:
p.s. kaip padaryt, kad galeciau dideli faila istrint? nes dabar jei noriu daugiau turbut nei 2-3gb trint, tai reikia skelt faila, tustint siuksliadeze, netrina didelio iskart.?
Tokių keistų dalykų paprastai nereikia daryt betkokiu atveju.
na man ir neleisdavo dideliu failu trinti(perkelti i siuksline)
tai nustaciau siuksline, tiksliau nuemiau varnelia kur apriboja siuksledezes didi
ir tada susitvarke
o skirniai tikrai kaskaip idomiai padaryti
ps. man asmeniskai per adept paprasciau viska rasti
na pas mane sitaip, bet as neturiu jokiu W$
ir dar kur tas monitorius su kompaktuku, apacioje desineje
per jo nustatymus, pasirink visi irenginiai, tada tau matys ir kitus skirsnius
o kaip ten toliau ka sutvarkyti negadinant tai dorai nezinau
Paprasčiausia turbūt čia būtų perinstaliuot. Instaleriuj nurodyt kad skirsnius darysi pati. Pirmą skirsnį daryt /home prijungimo tašką, pažymėt ext3 failų sistemą ir neformatuot (!). O pačią sistemą kišt į /dev/sda5, daryt prijungimo tašką / ir formatuot ext4.
iskilo klausimelis, o kuo blogai daryti /home ext4 ?
ar kas del greicio, ar del stabilumo ...
ps. pasitaisau, nes nepastebijau foto kad ten home ext3 ir negalima nieko formatuoti nes viskas dings , ups ...
oi. tai man reikia isvis visa kubuntu perinstaliuot?? o jei viskas dintu, tai man siaip nesvarbu, as viska i harda turiu susimetus. hm. tai niekaip kitaip neimanoma pataisyt sito reikalo kaip tik perinstaliuojant?
Sveiki,
noreciau paklaust kaip cia instaliuot programas? ubuntu buvo tiesiog tokia vieta, kur add/remove programs, o cia kubuntu nerandu. noreciau susiinstaliuot vlc player.
Radau internete kaip per synaptic instaliuot, bet cia nerandu net synaptic..
i terminala parasiau sudo apt-get install vlc, bet nerado jo. tai dabar jau tikrai nebezinau ka daryt
sudo apt-get install adept
per ten bus paprasciau ka rasti
aciu, susiinstaliavau
Kad apt-get programų neranda, tai naujai instaliavus sistemą: sudo apt-get update tereikia. Šeip tai su KPackageKit galima visas reikiamas programas susirast, susiinstaliuot, repozitorijas pridėt, nuimt...
aha, zinosiu dabar jau, aciu
dar viena beda tokia.. o kaip paziuret kiek diske yra vietos? ir as kubuntu labai daug uzima ar kodel man staiga pradejo rasyt, kad pilnas diskas?.. o uzsipildyt sugebejo su 18gb..
Kubuntu užima tiek pat, kiek ubuntu. Užimamą vietą žiūrėt reikia skirsnio "Savybėse". Tik nesupratau kuris skirsnis užsipildė, / ar /home? Gparted programa parodytų aiškiau visą kompiuterio hd skirsnių sandarą ( sudo apt-get install gparted ).
Tokių keistų dalykų paprastai nereikia daryt betkokiu atveju.
ten kazkokia nesamone.. bet as kai instaliavau, tai nieko nekeiciau del talpos. palikau kaip buvo, bet buvo tikrai ne taip
kaaa daryt?
o del siuksliu dezes, tai zinau, kad taip neturetu but, bet.. man ismete plyta ar iksa ir neleido trint didelio failo
p.s. "properties" rodo, kad vietos 18,8 GB
Ten tie skirsniai keistai padaryti, bet vietos tikrai niekur netrūksta. Gal koks būgas kubuntu. O tu atnaujinai sistemą?
na man ir neleisdavo dideliu failu trinti(perkelti i siuksline)
tai nustaciau siuksline, tiksliau nuemiau varnelia kur apriboja siuksledezes didi
ir tada susitvarke
o skirniai tikrai kaskaip idomiai padaryti
ps. man asmeniskai per adept paprasciau viska rasti
o imanoma tuos skirsnius kazkaip pertvarkyt? nes dabar taip iseina, kad leidzia naudot tik tuos 19gb, o 60gb laisvu, bet kazkur pasleptu..
na pas mane sitaip, bet as neturiu jokiu W$

ir dar kur tas monitorius su kompaktuku, apacioje desineje
per jo nustatymus, pasirink visi irenginiai, tada tau matys ir kitus skirsnius
o kaip ten toliau ka sutvarkyti negadinant tai dorai nezinau
Paprasčiausia turbūt čia būtų perinstaliuot. Instaleriuj nurodyt kad skirsnius darysi pati. Pirmą skirsnį daryt /home prijungimo tašką, pažymėt ext3 failų sistemą ir neformatuot (!). O pačią sistemą kišt į /dev/sda5, daryt prijungimo tašką / ir formatuot ext4.

iskilo klausimelis, o kuo blogai daryti /home ext4 ?
ar kas del greicio, ar del stabilumo ...
ps. pasitaisau, nes nepastebijau foto kad ten home ext3 ir negalima nieko formatuoti nes viskas dings , ups ...
oi. tai man reikia isvis visa kubuntu perinstaliuot?? o jei viskas dintu, tai man siaip nesvarbu, as viska i harda turiu susimetus. hm. tai niekaip kitaip neimanoma pataisyt sito reikalo kaip tik perinstaliuojant?
Jei duomenis turi persimetus, geriau daryk nuo nulio, su visišku formatavimu, ir pasirink sistemą ext4, bent man jokių nusiskundimų dėl jos.