Smulkūs klausimai [KUBUNTU]

R
  • 11 Kov '11

Turbūt ir trečias variantas yra:

R
  • 1 Geg '11

Sveiki, gal galit paaiškinti, kaip man įsirašyti Mozilla firefox 4 į KUBUNTU.
Naudoju 10.10 versiją.

R
  • 1 Geg '11

@Ramashk rašė:
Sveiki, gal galit paaiškinti, kaip man įsirašyti Mozilla firefox 4 į KUBUNTU.
Naudoju 10.10 versiją.

http://www.webupd8.org/2011/03/install- ... -1010.html

E
  • 3 Geg '11

Paskutinis postas puikus . Atsinaujinau .
Gal kas žinot kodėl paskutiniu metu nesusilietuvina gimp,as ? Visą` laiką po poros dienų po susiinstalinomo os susilietuvindavo gimp,as .Dabar ne .

H
  • 4 Geg '11

Sveiki, galit padėti įsirašyti geany. Nežinau kas jam, įsirašiau, bet neveikia, per konsole leidžiamas išmeta "Segmentation fault" ir nieko daugiau (įrašiau ir pluginus visus). Pas mane kubuntu 11.04 (įsirašiau ubuntu 11.04 ir visiškai ištrynęs ubuntu-desktop įsirašiau kubuntu-desktop, su pure kubuntu (kažkur nete yra) tutorialu).

E
  • 5 Geg '11

@hekau rašė:
Sveiki, galit padėti įsirašyti geany. Nežinau kas jam, įsirašiau, bet neveikia, per konsole leidžiamas išmeta "Segmentation fault" ir nieko daugiau (įrašiau ir pluginus visus). Pas mane kubuntu 11.04 (įsirašiau ubuntu 11.04 ir visiškai ištrynęs ubuntu-desktop įsirašiau kubuntu-desktop, su pure kubuntu (kažkur nete yra) tutorialu).

Pamėginau , veikia taip :

sudo apt-get install geany

Tik nežinau ką daro geany , tingiu googlinti

H
  • 5 Geg '11

Pamėginau , veikia taip :

sudo apt-get install geany

Tik nežinau ką daro geany , tingiu googlinti

Įsirašyti įsirašo, bet nepasileidžia, jei atidžiau skaitytumėt, pamatytumėt, kad parašyta aiškiai,jog įsirašo, bet nepaleidžia, konsolėj meta klaidą: Segmentation fault...

S
  • 5 Geg '11

Kas nors naudoja Akregator? Man klaidingai atvaizuoja naujienas, t.y. irasiu kanala, parsiuncia naujienas, kuriu data 2106-02-07, paskui keleta sios dienos. Niekaip nesugalvoju kaip spresti. Akregator 1.6.6
Dekui.

E
  • 12 Rugs '11

Kada pasirodys 11.10 versija ? Jau lygtais turėtu pasirodyt , bet niekus nerandu info .

R
  • 12 Rugs '11

@Evaldas66 rašė:
Kada pasirodys 11.10 versija ? Jau lygtais turėtu pasirodyt , bet niekus nerandu info .

Spalio 13 https://wiki.ubuntu.com/OneiricReleaseSchedule

E
  • 13 Rugs '11

Ačiū , lauksiu .

Dar vienas klausymas :

Su sena web kamera (Nors web kamera reikalinga žmonai , kalbėtis su dukra ) skypė veikdavo normaliai .Web kamera "Logitech" , bet reikėdavo skype paleist su komanda :

LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype

Dukra buvo Lietuvoje atostogaut ir nupirko naują "Logitech" web kamera .
Kubuntai labai gražiai ją atpažįsta . Skypeje kamera rodo paleidus su "skype" komanda . Kaip ir viskas labai gražu . Bet bekalbant maždaug po 3-4 min kamera "nulūžta" .Tada du variantai .Arba kamera ištraukt iš lizdo ir vėl įkišt , arba perkraut pc .Tada jau gali kalbėt visą dieną .
Su kitomis programomis kaip "cheese" ir kitomis kamera veikia , kad ir visą diena .
Kur problema ?

S
  • 16 Rugs '11

Gal kas galiti padeti sukonfiguruoti kmail del gmail per imap. Niekaip neiseina...
Imap tikrai ijunktas, nes naudojau pries tai su kitu email klijentu. Taip pat iphonas jungiasi per imap.

R
  • 19 Rugs '11

@Evaldas66 rašė:
Ačiū , lauksiu .

Dar vienas klausymas :

Su sena web kamera (Nors web kamera reikalinga žmonai , kalbėtis su dukra ) skypė veikdavo normaliai .Web kamera "Logitech" , bet reikėdavo skype paleist su komanda :

LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype

Dukra buvo Lietuvoje atostogaut ir nupirko naują "Logitech" web kamera .
Kubuntai labai gražiai ją atpažįsta . Skypeje kamera rodo paleidus su "skype" komanda . Kaip ir viskas labai gražu . Bet bekalbant maždaug po 3-4 min kamera "nulūžta" .Tada du variantai .Arba kamera ištraukt iš lizdo ir vėl įkišt , arba perkraut pc .Tada jau gali kalbėt visą dieną .
Su kitomis programomis kaip "cheese" ir kitomis kamera veikia , kad ir visą diena .
Kur problema ?

Tai jei skype per terminalą paleidi, gal pastudijuok ten, galbūt ką nors parodo?

E
  • 21 Rugs '11

Aš ir į sys logus žiurėjau , tada kaip nulūžta :

Sep 19 11:26:42 namai kernel: [ 4322.616128] uvcvideo: Failed to query (SET_CUR) UVC control 3 on unit 1: -110 (exp. 1).
Sep 19 11:26:42 namai kernel: [ 4322.801136] uvcvideo: Failed to set UVC probe control : -32 (exp. 26).
Sep 19 11:26:47 namai kernel: [ 4327.801025] uvcvideo: Failed to set UVC probe control : -110 (exp. 26).
Sep 19 11:26:52 namai kernel: [ 4332.800150] uvcvideo: Failed to set UVC commit control : -110 (exp. 26).

Tik , ne labai supratau . Reiks kada jai nepamiršiu pasileist per terminalą skypę . Gal rodys ką kaip nulūš web cam .

X
  • 11 Grd '12

Kaip galima padaryti ant KUbuntu, kad automatiškai tarkim kas 30sekundžių paspaustų pelės mygtuką?

A
  • 11 Grd '12

@xXShadow rašė:
Kaip galima padaryti ant KUbuntu, kad automatiškai tarkim kas 30sekundžių paspaustų pelės mygtuką?

Gal detaliau galima (įdomus noras). Šiaip Interneto naršyklėje tai gana paprasta realizuoti (pilna JS libų tam).

V
  • 11 Grd '12

@xXShadow rašė:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p= ... ostcount=2

X
  • 11 Grd '12

@apocalipso rašė:

@xXShadow rašė:

Gal detaliau galima (įdomus noras). Šiaip Interneto naršyklėje tai gana paprasta realizuoti (pilna JS libų tam).

Na pvz ant win yra nemažai programėlių, kurios įrašos pelės veiksmus, ir po to juos atkartoja. Na tarkim pradedu irašinėt pelės veiksmus ir atidarau koki nors foldzeri, tuomet kazkoki faila, tada uzdarau ta faila ir foldzeri, ir jei paleidžiu kad atkartotu programa pelės veiksmus, ji ir darys su pele ta pati ka dariau nežinau, labai sunku aiškiai paaiškint. Ant kubuntu man užtektų kad palieku pelytę vienoi vietoi ir kas 30s man ji toi vietoi paspaustu

@Vladasl rašė:

@xXShadow rašė:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p= ... ostcount=2

Čia kaip supratau kalba apie tą funkciją, kur užvedus pelyte ir palaukus keleta s atidaro ta vieta, kad zmonem su negalia nereiktu spaudintet peles mygtuko. o man reikia kad jinai ba jokiu judinimu pati pasispaustu , ir taip kas tam tikra laiko tarpa

Šį tą radau, tačiau negalių įsidiegt šios programėlės.
http://manpages.ubuntu.com/manpages/lucid/man1/kautoclick.1.html

Rašo kad negali patenkinti priklausomybės tas paketas

V
  • 11 Grd '12

Taip programėlė nuo 10.04 nebepalaikoma.
Kiek radau tai galima su xdotools.
http://www.semicomplete.com/projects/xd ... e_commands
--delay reikšmė milisekundėms, tai kiek ten 30 min . Neaišku.

xdotool click --repeat 100 --delay 300000 1
X
  • 11 Grd '12

@Vladasl rašė:
Taip programėlė nuo 10.04 nebepalaikoma.
Kiek radau tai galima su xdotools.
http://www.semicomplete.com/projects/xd ... e_commands
--delay reikšmė milisekundėms, tai kiek ten 30 min . Neaišku.

xdotool click --repeat 100 --delay 300000 1

o čia kažkas panašiau jau, dėkui man panašiai 30s reik, ne min reiks pamėgint šitą, gaila tik, kad viskas terminalu valdoma kaip supratau