Bėdos su panele

S
  • 28 Rugp '10

Sveiki, naudojuosi Ubuntu 10.04 LTS, tačiau karts nuo karto dėl neaiškių priežasčių panelė tampa tokia:
(kažkodėl dvi skaipo ikonos, nors veikia tik vienas skaipas, vartotojo vardas "nukirptas", laikrodis "nukirptas", išjungimo mygtukas dingęs ir dar ne tokių stebuklų pasitaiko)

Kaip judint, pridėt ir atimt panelės įrankius aš žinau.

Kai sukuri pvz naują kalendorių, o sugedusį ištrini, po kiek laiko vistiek kasnors sugenda, tačiau dviejų tokių pat sugedimų nemačiau, vis kitaip "nusikerpa" arba susilieja kas nors.

Galbūt kam nors teko panašios patirties, arba žino kaip susitvarkyt?

L
  • 28 Rugp '10

O tavo kompas gal senas ir jis nenori "draugauti" su pingvinu ?

Man ant senesnio kompo būdavavo kad tų panelių išvaizda atsistatydavo į default'inę, perkrovus pc vėl viskas gerai būdavo. Taip pat buvo kad orų neberodydavo. Ir kiekvieną kartą išjungiant pc jis ne iki galo išsijungdavo.

S
  • 28 Rugp '10

Aš labai geležim nesidomiu, kiek ten CPU cache, motininės detalėm ir t.t. bet bendras vaizdas toks: 2GB RAM, 3 ghz, 256mb vaizdo korta. Tačiau išsijungt išsijungia, ir t.t. Panelė - vienintele problema su pingvinais (neskaitant lag'o FLASH puslapiose). O dėl restartavimo tai pamiršau paminėt, jog man irgi nevisada padeda panaikint tuos trigdžius paletėj.
O per "System monitor" tai šio metu CPU apie 10-50%, RAM'ų apie 500mb naudoja.

A
  • 28 Rugp '10

O pakeisti išvaizdą (theme) nebandei? Tarkime, į kokią "Clearlooks". Man padėdavo.

S
  • 28 Rugp '10

Ačiū už siūlymą, bet vienas dalykas man labai patinka "Ambience" tema , o kitas tai man nėra sunku "rankiniu" būdu išmest tą "sugedusį" įrankį ir pridėt naują. O pagalbos kreipiaus su viltim, jog tai dažnas dalykas ir yra koks paparastas būdas tam išspręst, nes manau visiem patinka kai dalykai kurie turi veikt - veikia.

V
  • 28 Rugp '10

Ir man taip yar buve kazkodel tai tik su skypu. O ishjungimo knopkes su vartotojo vardu ishvis nenaudoju tai ir nepasitaike. Velnias zino kas tai sheip visa kita tai gerai einas.

M
  • 28 Rugp '10

na, man irgi taip budavo, dabar kazkaip viskas normaliai jau kuris laikas. Bet man padedavo X nukirtimas su ctrl+alt+backspace arba Alt-SysRq-K , kazkaip is antro karto uzsikraudavo viskas korektiskai

S
  • 28 Rugp '10

maslelviz, ačiū už patarimą, apie Alt+SysRq+K net nežinojau kad taip galima

A
  • 28 Rugp '10

@sauliusonis rašė:
maslelviz, ačiū už patarimą, apie Alt+SysRq+K net nežinojau kad taip galima
Na čia irgi nėra problemos išsprendimas, tik apėjimas.

S
  • 28 Rugp '10

arba apėjimo apėjimas, nes nereikia restartuot "viso" PC