Ubuntu LiveCD neužkraunamas

A
  • 21 Spa '10

Problema:
Naudoju 10.10 ir 10.04 versijas. Rezultatas identiškas, pateiktas žemiau. Aparatinės įrangos sąrašas-tai pat.

Komentarai:
Naudojant Hiren's Boot CD užkrauti Mini WinXP nebūna menkiausių problemų. Kompiuteris nėra naujas. GPU procesorius restauruotas. Tai pat pastoviai laikosi ~91 laipsnio GPU temperatūra. Nežiūrint į tai, kuo puikiausiai jame dabar veikia Win 7. Iš šio kompiuterio kaip tik ir parašiau postą. Domino langą (pirmą kartą tokį matau, per visą mano kompiuteriais naudojimosi istoriją) gaunu kaip tik toje vietoje, kai LiveCD turi išmesti pasirinkima ar įdiegti sistemą ar užkrauti iš CD. Tuo metu, kai matau "domino" langą, kompiuteris nereaguoja į bet kokias klavišų kombinacijas, neveikia ir CapcLock su Num ir Scrol lockais, nes neužsižiebia identifikacinės lemputės. Paprastai Win sistemose tai rodo visišką komą. Neturiu galimybės užfiksuoti geresnės kokybės vaizdų, bet jei gerai įsižiųrėstie, pastebėsit įvairių spalvų taškiukų tekstūrą. Toks vaizdas kad su grafine posisteme kažkas ne taip, bet vėlgi, kaip ir sakiau, nežiūrint į viską Win7 veikia. GNU/Linux sistemose esu dar ganėtinai žalias, bet priimu visas įdėjas ir mėginsiu jas išbandyti. Beja, nepaminėjau, kad kompaktai veikia puikiai, nes abi sistemos buvo įdiegtos kitame kompiuteryje ir veikia be nesklandumų. Tai pat įtariu kelis BAD sektorius šio kompiuterio kietajame diske, bet tai ir buvo mano tikslas - surasti BAD sektorius su linuxu BadBlocks komanda.

Pridedama:
Aparatinės įrangos sąrašas

R
  • 21 Spa '10

Alternate CD

S
Shookees
Paulius
  • 21 Spa '10

Tikrai labai įdomus lango išmetimas
Man irgi problemų pasitaikydavo su live cd
ar bandei su boot usb?
alternate irgi gali būti išeitis.

R
  • 22 Spa '10

Mano lygiai toks pat buvo laptopas. Buvo, nes jau po kapitalinio remonto- vaizduske sudeginau ir pakeite pagrindine su silpnesne, netaip kaistancia Chrom9 . Visi linux uzsikraudavo tik 'safe grafic mode', t.y. ant VESA draiveriu. Dabar atrodo tokios opcijos nebera, tai tenkintis teks alternate CD. Paskui parsisiust NVIDIA tvarkykles.

A
  • 22 Spa '10

raimeksas, tu tikrai ne pirmasis, kuris nusvilo su šiais kompiuteriais. Kaista jie kaip velniai. Kalta prastai suprojektuota aušinimo sistema.
Dėkoju robas už patarimą. Nebuvau girdėjęs prieš tai apie alternate CD. Vis dėlto 10.10 Ubuntą pavyko idiegti. Atsirado kitos problemos. Kaip jau ir minėjo raimeksas, OS užsikrauna tik iš grafinio SafeMode. Tai nebūtų prblema, bet: sistema neprisijungia prie bevielio tinklo. Bevielis tinklas pakurtas iš kito kompiuterio, kuriame puikiausiai veikia 10.10 Ubuntu Desktop edition. Tinklas puikiai veikia tame pačiame kompiuteryje tik užsikrovus Win7. Tai pat, paleidus Ubuntu via SafeMode aš matau visus bevielius tinklus, bet Ubuntu nenori prisijungti ir viskas. Gal kas nors numanote kur gali slypėti problema? Logika tokia - nėra interneto, negaliu parsiųsti Nvidia driverių ir kitų atnaujinimų. Berašant kilo įdėja, kad gal būt SafeMode išvis negali prisijungti prie bet kokio tinklo. Kaip kad Win SafeMode?
Kitas būdas: reikia parsisiųsti Nvidia draivus į Win7 ir pasikrovus Ubuntu juos parsitempti į reikiama skirsnį. Tik kad man neteko įršinėti Nvidia draiverių Ubunte, neskaitant to, kai jau iš sąrašo pasirenki ir OS pati viską parsiunčia, sudiegia, pajungia ir belieka tik naudotis. Todėl iškart domiuosi, kas turi panašios patirties?

R
  • 22 Spa '10

Na as uzsikraudavau safe grafic mode, suinstaliuodavau ir viskas. Poto suinstaliuota sistema jau normaliai uzsikraudavo. Telikdavo susitvarkyt interneta, parsiust tvarkykles ir t.t. Cia problema yra live cd sistemoj.
Tiesa sitos savo patirties nebegaliu patikrint su dabartine ubuntu versija, nes tai buvo pries 2 metus.