PHP serveris ir PHP editorius

A
  • 26 Spa '10

Galbūt ieškau to kas neegzistuoja, o gal tiesiog keletas paprastų nustatymų ar komandų man palengvintų gyvenima..

dirbu su keliais kompiuteriais, vienas jų windows xp, kitas su ubuntu. Kompiuteriai nėra bendrame tinkle. Esmė tame kad php failus laikau dropbox folderyje ir man taip patogu juos pasiekti tiek iš vieno tiek iš kito pc.

kad galėčiau pamatyti php resultata naršyklės lange turiu isirašęs lampp (xampp)

Problema:
Man kaskart php failus reikia perkopijuoti į 'htdocs' folderį, tam veiksmui man reikia root teisių (xampp /opt folderį), man tai nepatinka nes nepatogu (plius man dar reikia kopijos ir dropbox'e)..

Yra ir online hostas į kurį galėčiau uploadinti failus, bet dėja nerandu text editoriaus kuris tą funkcija palaikytu.

notepad++ įdealiausiai palauko tą funkcija, bet man ant wine jis veikia ne taip sklandžiai kaip ant win..

gedit, net nelaikau jo php editoriaus, nesugeba prisiminti atidarytų failų, o tam skirti pluginai yra bugovi.. P.S. Jei padarysit totorialą kaip jį papowerinti tai gal ir pakeisiu nuomonę..

Geany atsisakė daryti kažką panašaus į upload files ale tu gali prisijungti prie ftp su kitais appsais ir per geany ten paseivinti (gal aš blogai supratau). Su tuo seivinimu tai keistai.. paseivini bet serverije vistiek sena failo kopija.. keista, Gal čia servo problemos (serveris tikrai crapas)

Eclipse helios tik vakar įsirašiau, viskas būtų perfect jei tik sugebėčiau sureguliuoti taip kad paspaudus 'run' man atidarytų php puslapį o ne 404.. Ar man projektus saugoti 'htdocs' folderį ar eclipsa runinti per roota ir taip tikėtis jog jis pats sugebės ten failus išsaugoti/ištrinti (im so confused..)

Bandžiau dar kelis bet atmetinėjau iškart jei tik nepsisimena mano paskutinių atidarytų failų..

Vienintelis dalykas ko aš noriu tai parašius php code paklikinti save (ir/ar upload) ir parefreshinus browserį matyti rezultatą.

Tai gal kas galį pasidalinti savo patirtimi ar bent padėtį užvesti ant kelio nes aš dabar aiškiai kažkur vidurį bruzgynuose...

N
  • 26 Spa '10

O ko tu puslapio diro nepersikeli i home kataloga?
Pvz. as ir naudoju lampp (suinstalintas i /opt/lampp/), bet php failai pas mane imami is /home/userio_name/www/public_html/ (nebereikia root teisiu). O tokiam reikalaui tereikia pasikoreguoti httpd.conf (/opt/lampp/etc/httpd.conf). Ten reikia pakeisti adresus:
DocumentRoot "/home/userio_name/www/public_html"

<Directory "/home/userio_name/www/public_html">

P.S. /home/userio_name/www/public_html dirui uzmesk 0777 teises

A
  • 26 Spa '10

Ačiū Neodan!
tai tikrai palengvins man gyvenimą

S
  • 26 Spa '10

Kitas variantas, jei testuoji svetainę lokaliai savo kompiuteryje, tai gali pasikeisti, kad apache naudotų tavo naudotoją, httpd.conf faile:

User apocalipso
Group apocalipso

O virutual hosto aprašuose nurodai savo namų katalogą:

DocumentRoot "/home/apocaiupso/www"

Ir nebus jokių problemų.

Dėl kelių kompiuterių naudojimo, tai čia be jokių kalbų, nieko nėra geriau už versijų kontrolės sistemą. Pavyzdžiu gali naudoti mercurial ir bitbucket.org

Jei nori didelių bloated IDE, tai gali naudoti Eclipse arba NetBeans.
Jei nori kažko paprasto, Gedit.
Jei nori kažko skirto tikriems programuotojams, Vim, Emacs.

Asmeniškai aš naudoju Vim, jau daugiau kaip 5 metus.

A
  • 26 Spa '10

Ačiū sirex už patarimus. Kai būsių tikras programuotojas naudosiu Vim, dabar man aktualiau "kaip apskritai tai" padaryti, o ne "kaip sutaupyti laiko typinant"

B
  • 29 Spa '10

@sirex rašė:
Jei nori didelių bloated IDE, tai gali naudoti Eclipse arba NetBeans.
Jei nori kažko paprasto, Gedit.
Jei nori kažko skirto tikriems programuotojams, Vim, Emacs.

Tik nereikia varyt ant eklipsės Jeigu turi pakankamai RAM, tai veikia tikrai greitai ir naudotis labai patogu. Kai yra nemaži projektai, labai padeda viso projekto scope veikiantys autocomplete (padeda išvengt taipinimo klaidų), patogūs debugeriai ir daugybė kitų gerų savybių. Kas nepatinka, gali tiesiog nenaudot arba atsijungt.

gedit - kaip windowsinis notepad, tik highlightint moka.

vim - idealus daiktas remote darbam, taip pat konfigam tvarkyt. Vien juo dirbti bent man yra nepatogu, nors žalias su juo tikrai nesu

S
  • 1 Lap '10

@baubas` rašė:
gedit - kaip windowsinis notepad, tik highlightint moka.

gedit tikrai nelygintinas su notepad, greičiau jau būtų galima lyginti su visokiais EditPlus, Notepat++ ir pan.

@baubas` rašė:
vim - idealus daiktas remote darbam, taip pat konfigam tvarkyt. Vien juo dirbti bent man yra nepatogu, nors žalias su juo tikrai nesu

Kažkada labai senai, kai dar buvau žalias programuotojas, taip pat buvau labai didelis galingų IDE, tokių kaip Eclipse fanas. Bet kai tenka vienu metu palaikyti daug projektų arba tiesiog padaryti darbą laiku, tai visokie IDE iššokstantys ir iškrentantys žaisliukai tik trukdo.

Kai jau ateina tas laikas, kai pagrindinės vim valdymo funkcijos tampa žaibiškais refleksais ir įpročiais, tada tiesiog dirbi su failais, eilutėmis ir kodo blokais:
http://www.youtube.com/watch?v=FcpQ7koECgk