Router'io konfiguracijos failas

S
  • 15 Lap '10

Sveiki, neseniai įsigijom routerį, kurio konfiguracija, naudojantis Web prieiga labai ribota, negalima nustatyti maksimalaus vartotojų kiekio, "išbainint" MAC arba IP adresų, bei kita. Taip jau nutiko, kad iš lūpų į lūpas perėjo mūsų slaptažodis ir jis pateko ne tam, kam reikia.
Taigi, turiu to vartotojo MAC ir IP, o kaip jį išbanint-ne, parsisiunčiau iš routerio .conf faila, galvoju, jei Web prieiga neleidžia to, gal dar nereiškia, jog routeris to negali techniškai, taigi pasieškojau, linijų su žodžiu "Mac" ir štai ką radau:

macFilterPolicy="forward"
fltMacMode="disabled"
fltMacMode="disabled"
wdsMAC_0="" wdsMAC_1="" wdsMAC_2="" wdsMAC_3=

Ar yra vilties?

A
  • 21 Lap '10

Kas per routeris, kad tokių basic funkcijų neatlieka? Šiaip dauguma routeriu firmware galima updaitinti ir taip praplėsti funkcionalumą.

Kiek žmonių naudojasi tuo routeriu? kaip supratau kalbi apie belaidį. Jei <10 paprasčiau būtų pakeisti slaptažodį. Nes jei tavo "draugas" bent kiek IT nusimano tai MAC ir IP adresą pasikeis ir toliau naudosis tavo internetu su žinomu slaptažodžiu.
Nežinau koks tavo routeris, bet dauguma galima pasidaryti "White Lista" arba kitaip sakant surašyti visus macus kuriems tu leidi jungtis prie routeriu o visus kitus automatiškai baninti.