iskilo tokia problema - isigijant Mezon pasiule imti nauja usb modema - Seowon intech SWU-3220A. Paemiau - ant Win'u veikia - pasaka atmerktomis akimis, o ant Ubuntu nepasileidzia. Bandziau ieskoti draiveriu, bet... randu tik Samsung modemui. Gal zinote ar yra driveriai Seowon?
o gal jokiu draiveriu nereikia ?
tiesa slypi kaskur ,, anapus,,
o is tikro zadu kova ar veliau imti balticum bevieli (tas pats mezon )
tai eisiu i balticum su savo labtopu ir linux, bandysiu ar eina pasijungti, jei ne, tai tegu pasprinksta su tais w$ ir savo internetu
Ten kaip suprantu pradžioje reikia WPA Supplicant 0.7.x patch instaliuoti. http://www.linuxwimax.org/Download
Atverk install rinkmena gctwimax-0.0.1c aplanke su gedit, ten parašyta.
Labas. Butinai pranesk ar pavyko pasikurti ta SWU-3220 and linux. Nes man irgi liko 10 dienu kad atsisakyt galeciau, as tai dabar nelabai turiu laiko lauzyti ten tuos driver, ir be to man tai sunkiai sekas . Aciu.
Mezon internetas būną iki 5 Mb/s , pingas 60-100 , prie pat langų koks 8, torrentai veikia labai prastai, o emule išvis neveikia, ima ir dingsta internetas dažnai visai, mezon rodo kelias padalas, o jo nėra, čia nežinau, bet mano kompiuterio usb galėtų būti kalti kažkiek, o dar darbas su win, košmaras. Atsisakau. Bet tai kaip tie Seowon bjaurūs, tarp jų pdf prekių, visi įrenginiai veikia su linux, o realybėj ne.
Siaip jau apie savaite laiko yra sukurtas SWU-3220A ir SWU-3210 driveris, kuris palaiko prisijungima ir prie mezon.lt tinklo (dekui kolegoms is rusijos uz ju sunku darba sifruojant mezon.lt jungimosi logus lauzant sifravimus ir t.t.). Siai dienai draiveri galima rasti cia: http://code.google.com/p/gctwimax/. Kolkas nera grafines aplinkos, bet siom dienom turetu buti isleista. Visa info del instaliacijos ir prisijungimo pateikta driverio archyve, install it run tekstiniuose failuose. Taip, kad dabar visi norintis gali nebuti be rysio su mezon.lt ir linux.
Greičiau iš Ukrainos, temos pavadinime figūruoją vietinis mezon-as Freshtel ir šalies kodas UA, o taip ten internacionalas. Žadėjo, kad balandį išleis beta versiją, ištesėjo.
Senai jau tas draiveris isleistas buvo, ale, kad pas juos kitokia autetifikacija buvo naudojama. Ir vat pries savaitele igyvendino ir musu prasymus.
O ar jie rusai ar ukrainieciai tikrai nzn, neklausiau, bet pagal saito galune spresti apie zmogaus tautybe ar kilme, nu cia jau burtai..
@Plastic rašė:
Senai jau tas draiveris isleistas buvo, ale, kad pas juos kitokia autetifikacija buvo naudojama. Ir vat pries savaitele igyvendino ir musu prasymus.
O ar jie rusai ar ukrainieciai tikrai nzn, neklausiau, bet pagal saito galune spresti apie zmogaus tautybe ar kilme, nu cia jau burtai..
Na netaip jau senai. Pačiam teko paskaityt diskusijas forume, Live Journal, LOR-e.
Dėl penktos grafos-tautybės. Kokios jie tautybės aš nerašiau , tiesiog tas saitas ir vyrukas iš Ukrainos, kuris sukūrė tvarkyklės. Pas juos anksčiau pradėjo teikti internetinės paslaugas vietinė firma su šiuo devaisu, na ir vyrukas emesi darbo...
Nesvarbi kokia jų tautybė, svarbu kad žmonės geri . Šaunuoliai vyrai, kad padėjo .
o kaip tu pasijungi į mezoną su gctwimax?
as bandau taip:
root@OpenWrt:~# /tmp/gctwimax --nspid=00002C --nai=@mezon.lt -v
Device found
Claimed interface
Chip info: 0070
Firmware info: 1;01:1994
MAC: 00:21:07:xx:xx:xx
Error: "No such file or directory" while extracting cert 1.
Cert 2 is empty.
Error: "No such file or directory" while extracting cert 3.
Error: "No such file or directory" while extracting cert 4.
Error: "No such file or directory" while extracting cert 6.
Allocated tap interface: wimax0
Search network...
Network found.
bad format: 81 0e
bad format: 81 11
Connecting to BSID: 00:00:2c:01:11:c9
Connected to Network.
Start Authentication.
CTRL-EVENT-EAP-STARTED EAP authentication started
Error connecting to BSID: 00:00:2c:01:11:c9
Authentication Failed.
ir vat nepavyksta, nors sakai jau su gctwimax-0.2 jau turi pasijungt.
dar cia matyt reik su openssl paderint kad nemestu error, bet ar nereikia jokiu login ir pass, norint pasijungt?
Rusai pasakė, kad čia problema su libeap, jį reikia persikompiliuoti, tai dariau su šia instrukcija:
$ tar xf wpa_supplicant-0.6.10.tar.gz
$ cd wpa_supplicant-0.6.10
$ patch -p1 < PATH/wpa_supplicant-0.6.10-generate-libeap-peer.patch
$ make -C src/eap_peer
As root
$ make -C src/eap_peer install
$ ldconfig
Tik naudojau naujesnę versiją.
Tačiau ir čia susdūriau su bėda, vykdant
$ make -C src/eap_peer
As root
Gaunu tokią klaidą:
donatas@donatas-Compaq-Presario-CQ60-Notebook-PC:~/linux/wpa_supplicant-0.7.3$ make -C src/eap_peer
<...>
/usr/bin/ld: ../utils/common.o: relocation R_X86_64_32 against `.rodata.str1.1' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
../utils/common.o: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [libeap.so.0.0.0] Error 1
make: Leaving directory `/home/donatas/linux/wpa_supplicant-0.7.3/src/eap_peer'
Man štai ką pasakė padaryti:
donatas_s wrote:
../utils/common.o: relocation R_X86_64_32 against `.rodata.str1.1' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
Have you tried to recompile with -fPIC?
Bet bėda ta, kad man neveikia galva ir nesuprantu kaip man tai perkompiliuoti?
Sveiki,
iskilo tokia problema - isigijant Mezon pasiule imti nauja usb modema - Seowon intech SWU-3220A. Paemiau - ant Win'u veikia - pasaka atmerktomis akimis, o ant Ubuntu nepasileidzia. Bandziau ieskoti draiveriu, bet... randu tik Samsung modemui. Gal zinote ar yra driveriai Seowon?
Aciu!
o gal jokiu draiveriu nereikia ?
tiesa slypi kaskur ,, anapus,,
o is tikro zadu kova ar veliau imti balticum bevieli (tas pats mezon )
tai eisiu i balticum su savo labtopu ir linux, bandysiu ar eina pasijungti, jei ne, tai tegu pasprinksta su tais w$ ir savo internetu
Jei rusiškai supranti bandyk
http://ualinux.com/index.php/forum/10-/ ... -swu-3220a
http://habrahabr.ru/blogs/linux/95939/
Dekui uz pagalba:)
Tik paprastas klausimas - kaip idiegti gctwimax draiverius? Kiek bandau, nors pasikark jie man neisidiegia...
Ten kaip suprantu pradžioje reikia WPA Supplicant 0.7.x patch instaliuoti.
http://www.linuxwimax.org/Download
Atverk install rinkmena gctwimax-0.0.1c aplanke su gedit, ten parašyta.
Labas. Butinai pranesk ar pavyko pasikurti ta SWU-3220 and linux. Nes man irgi liko 10 dienu kad atsisakyt galeciau, as tai dabar nelabai turiu laiko lauzyti ten tuos driver, ir be to man tai sunkiai sekas . Aciu.
Pasižiūrėjau http://www.seowonintech.co.kr/en/produc ... ddle_kind= , žiūriu linux yra, turiu ir nieko nerandu internete. Pas mane irgi SWU-3220A.
Mezon internetas būną iki 5 Mb/s , pingas 60-100 , prie pat langų koks 8, torrentai veikia labai prastai, o emule išvis neveikia, ima ir dingsta internetas dažnai visai, mezon rodo kelias padalas, o jo nėra, čia nežinau, bet mano kompiuterio usb galėtų būti kalti kažkiek, o dar darbas su win, košmaras. Atsisakau. Bet tai kaip tie Seowon bjaurūs, tarp jų pdf prekių, visi įrenginiai veikia su linux, o realybėj ne.
Siaip jau apie savaite laiko yra sukurtas SWU-3220A ir SWU-3210 driveris, kuris palaiko prisijungima ir prie mezon.lt tinklo (dekui kolegoms is rusijos uz ju sunku darba sifruojant mezon.lt jungimosi logus lauzant sifravimus ir t.t.). Siai dienai draiveri galima rasti cia: http://code.google.com/p/gctwimax/. Kolkas nera grafines aplinkos, bet siom dienom turetu buti isleista. Visa info del instaliacijos ir prisijungimo pateikta driverio archyve, install it run tekstiniuose failuose. Taip, kad dabar visi norintis gali nebuti be rysio su mezon.lt ir linux.
Greičiau iš Ukrainos, temos pavadinime figūruoją vietinis mezon-as Freshtel ir šalies kodas UA, o taip ten internacionalas. Žadėjo, kad balandį išleis beta versiją, ištesėjo.
Na netaip jau senai. Pačiam teko paskaityt diskusijas forume, Live Journal, LOR-e.
Dėl penktos grafos-tautybės. Kokios jie tautybės aš nerašiau , tiesiog tas saitas ir vyrukas iš Ukrainos, kuris sukūrė tvarkyklės. Pas juos anksčiau pradėjo teikti internetinės paslaugas vietinė firma su šiuo devaisu, na ir vyrukas emesi darbo...
Nesvarbi kokia jų tautybė, svarbu kad žmonės geri . Šaunuoliai vyrai, kad padėjo .
Gal turite įdėju kaip išspręsti šią klaidą:
kaži kaip. atsidaryk failą eap_auth.h ir pakeisk
include "util/includes.h"
include "util/common.h"
į
include "utils/includes.h"
include "utils/common.h"
Gero vakaro.
Plastic,
o kaip tu pasijungi į mezoną su gctwimax?
as bandau taip:
ir vat nepavyksta, nors sakai jau su gctwimax-0.2 jau turi pasijungt.
dar cia matyt reik su openssl paderint kad nemestu error, bet ar nereikia jokiu login ir pass, norint pasijungt?
Nerijus
Visiškai tas pats:
Rusai pasakė, kad čia problema su libeap, jį reikia persikompiliuoti, tai dariau su šia instrukcija:
$ tar xf wpa_supplicant-0.6.10.tar.gz
$ cd wpa_supplicant-0.6.10
$ patch -p1 < PATH/wpa_supplicant-0.6.10-generate-libeap-peer.patch
$ make -C src/eap_peer
As root
$ make -C src/eap_peer install
$ ldconfig
Tik naudojau naujesnę versiją.
Tačiau ir čia susdūriau su bėda, vykdant
$ make -C src/eap_peer
As root
Gaunu tokią klaidą:
Man štai ką pasakė padaryti:
Bet bėda ta, kad man neveikia galva ir nesuprantu kaip man tai perkompiliuoti?
Ar gerai užpatchino su patch komanda? Nemetė klaidų?
Mėgink atsidaryt src/eap_peer/Makefile ir pridėk -fPIC prie eilutė galo:
ifndef CFLAGS
CFLAGS = -MMD -O0 -Wall -g -fPIC
endif
Taip, atliekant patch'ą jokių klaidų nemetė.
Kai būsiu dabar vėl prie kompiuterio, išbandysiu, gal pagelbės.
Deja nepadėjo tai.