darbalaukio kelio nustatymas

A
  • 30 Sau '11

yra toks variantas:

import os
os.environ["HOME"]

rezultatas /home/vartotojas

arba tiesiog

$HOME

bet jei reikia nustatyti /home/vartotojas/Desktop t.y darbalaukio vietą, žinoma galima pri'join'inti žodį "Desktop", bet jei kita kalba pas vartotoją??

Klausimas ar yra koks kintamasis, kuris nusakytų Desktop poziciją/vietą nepaisant kokią kalbą anglų, lietuvių ar dar kokią kitą kalbą naudotų.

C
  • 30 Sau '11

Kiek paieškojau, tai neradau tokio kintamojo ir abejoju ar gali toks būti, nes linux'e darbalaukis yra paprasčiausias folderis, kuris gali būti kad ir: /etc/mano_darbalaukis/ arba /home/desktopas/.

Šiaip jei žinai, kad pas kitą vartotoją sukasi ubuntu, gali bandyti perskaityti /home/user/.config/user-dirs.dirs failą ir iš ten išsitraukti, bet vėlgi, tai nėra patikimas variantas, nes to failo gali ir nebūti.

K
  • 30 Sau '11

Arba bandom pasidomėt PyXDG .Aišku jeigu programuojama Python`u

A
  • 1
  • 31 Sau '11

@cassel rašė:
Kiek paieškojau, tai neradau tokio kintamojo ir abejoju ar gali toks būti, nes linux'e darbalaukis yra paprasčiausias folderis, kuris gali būti kad ir: /etc/mano_darbalaukis/ arba /home/desktopas/.

Šiaip jei žinai, kad pas kitą vartotoją sukasi ubuntu, gali bandyti perskaityti /home/user/.config/user-dirs.dirs failą ir iš ten išsitraukti, bet vėlgi, tai nėra patikimas variantas, nes to failo gali ir nebūti.

Galvojau ir aš su tokiu variantu išspresti bėdą, bet toks jau negražus reikalas..
Tikrai gali nebūti to failo?

A
  • 31 Sau '11

@karrozia rašė:
Arba bandom pasidomėt PyXDG .Aišku jeigu programuojama Python`u

Nelabai dar suvokiu kaip tai pritaikyti

A
  • 31 Sau '11

@sirex rašė:
http://pypi.python.org/pypi/appdirs/

Kaip suprantu ten įdiegiamas python modulis papildomas. Tai ar veiks kitiems vartotojams programa, ne tik man, jei bus su kažkokiu papildomu python moduliu?

S
  • 31 Sau '11

Papildomas modulis - nieko baisaus. Didžioji dauguma programų priklauso nuo kažkokių kitų papildomų modulių, tam ir yra visokios paketų sistemos.

Python taip pat turi gerą infrastruktūrą priklausomybėms spręsti:
http://packages.python.org/distribute/s ... pendencies

A
  • 1 Vas '11

Sudėtingai čia man, bandysiu leisti pačiam naudotojui pasirinkti kelią.