Prisijungti

OpenOffice makrokomandos (macro)

  • 11 Vas '11

Reikalinga makrokomanda „išsaugoti kaip txt“. Įrašiau, veikia. Bet failo vardas - visada tas pats, kaip įsirašė
Kaip pataisyti, kad išsaugotų tuo pačiu vardu ir tame pačiame aplanke?

dim args4(1) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args4(0).Name = "URL"
args4(0).Value = "file:///home/user/knygos/sergey404849/201.17832.txt"
args4(1).Name = "FilterName"
args4(1).Value = "Text"

dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:SaveAs", "", 0, args4())

Kažką reikia įrašyti į URL value, tipo, „same folder“? O į FilterName value ką?
Gal kas jau turit tokią macro?

  • 12 Vas '11

neturiu po ranka open office, bet libreoffice tai sugeba išsaugot txt, abejoju ar openoffice nesugeba išsaugot txt. gal pas tave prieštvaninė openoffice versija? jei pati programa tai sugeba tai kam dar kurt macro?(jei reik kažką darašyt tai tam yra "templates")

  • 12 Vas '11

Makro komanda reikalinga, nes yra daug tipinių darbų - išrinkti netinkamus simbolius, ir išsaugoti į txt UTF 8. Iš eilės keletą ar keliolika dokumentų. Norėtųsi automatizuoti

  • 13 Vas '11

su google pagalba, neturėdamas nieko bendro su basic ir macro(pasirodo čia geras daiktas ir labai padės kasdieniam gyvenime:)) per 10min.(tikrai greičiau nei laukt forume kol kažkas padės) sugebėjau surast ir padaryt tai ko tau reik:

GlobalScope.BasicLibraries.LoadLibrary("Tools")
   oDoc = thisComponent
   FileN=GetFileNameWithoutExtension(oDoc.url)
dim args4(1) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args4(0).Name = "URL"
args4(0).Value = FileN+".txt"
args4(1).Name = "FilterName"
args4(1).Value = "Text"
  • 13 Vas '11

Oi kaip dėkui! Bėda tame, kad ieškojau gūglyje, bet kad su anglų kalba ne itin pas mane Instrukcijas suprantu, jei tos su paveiksliukais, tai ir tiek...
Pasirodo, trūko „Value = FileN+".txt"“
Eisiu bandyti; pabandymui dar yra keliolika rtf, kurių man reikia kaip txt.
Rusiškuos tekstuos yra tarpo „ “ ir brūkšnio „-“ ženlų, kurie yra kaip kodo ženklai, juo reikia keisti žmoniškais tarpais ir brūkšniais; tą kažkaip sugebėjau pasidaryti, o su išsaugojimu užkliuvau...
Ačiū labai!

  • 20 Vas '11

Neveikia...
rašo „Bendra įvedimo arba išvedimo klaida“

  • 21 Vas '11

kas tau neveikia? tas variantas kur aš parašiau tai veikia, pats bandžiau.

  • 21 Vas '11

Pirma pabandžiau dalį tavo pasiūlyto kodo - metė tą klaidą; paskui visą kodą dėjau į makrokomandą - nesaugojo txt formate; arba neradau kur išsaugojo...
Na, jei rašai, kad tau veikia - atsidėsiu laiko dar kartą pabandyti.
Juk programos tos pačios, OS ta pati - o su Ubuntu net aš nesugebėčiau visko supinti...

  • 21 Vas '11

programa ne tapati:) aš naudoju libreoffice, bet esmė tame jog tas kodas paimtas iš forumo kur kalbama apie openoffice, beto gal pas tave prieštvaninė ooo versija:)
P.S. jei tik įkeli minėtą kodą tai aišku jog spjaudosi errorais:) reik žiūrėt kas jam nepatinka, nu aš su BASIC neturiu nieko bendro, bet su programavimu savo laiku turėjau, tai man aišku jog jei sako "object variable not set" tai reik aprašyt jį:) pabandyk paleist prikabintą tikrai veikiantį pavyzdį, ten makro kuri pakeičia tarpo ženklą į ```

<tarpas>
``` ir išsaugo kaip orginalus_filename.txt tam folderį kuriam org. failas. tik bandyk su išsaugotu dokumentu, nes kitaip error meta:)

  • 21 Vas '11

Yra! Rašei:
„tik bandyk su išsaugotu dokumentu, nes kitaip error meta:)“
Tereikėjo įdėti priešpaskutinį žingsnį - išsaugoti!
Ir dabar viskas eina kaip iš pypkės
Beje, ms ofisui yra mjsoft bookmaker 5; turbūt galėčiau iš karto kepti javą knygas; bet čia jau prabanga
Puikiai dirba ir atskira 4.7 versija; tereikia txt, kurie dabar lengvai daromi.
Savotiškai tik įdomu - o kas ten per simboliai - tarpas ir brūkšnelis, kuriuos rodo papilkintus; o notepad2 rodo kaip kodo simbolius? Čia rusai su KOI koduote pribeldžia niekų?
Ačiū, Gymka, už kantrybę

  • 21 Vas '11

tai gal ten tiesiog "line break" juk windows ir linux skirtingai žymi eilutės pabaigą.
ne į temą: telefonui knygas pritaikai? juk telefone sunku kažką įžiūrėt, o jei ir įžiūri tai reik verst puslapį kas 2 žodžius...

  • 21 Vas '11

http://scaniagti.blogspot.com/2009/01/nokia-6220c-treia-dalis.html
Čia su keliomis ekrano nuotraukomis.
Na, telefone skaityti - tai ne knygą, aišku. Bet užtat visada su savimi turiu pusė bibliotekos. Darbe per pietus paskaitau - valanda laiko, o ir ėdalas geriau lenda...
Užtat galiu skaityti tokias, kokios dar šimtą metų nebus išleistos lietuviškai...

Šis komentaras buvo ištrintas.
Atsakyti