Mobiliųjų įrenginių (telefonų, planšetų) ekranvaizdžiai

I
  • 4 Rugp '14

Siūlai pasidalinti telefonų ir planšetų ekranvaizdžiais (taip lituanistai siūlo vadinti screenshot'us). Čia mano Lenovo planšetas, 1 GHz dviejų branduoliu procesorius, 512 MB RAM, 8 GB atmintinė, Android 4.1.2. RAM mažoka, todėl naudojamas labai lengvas Smart Launcher ir sistema apvalyta nuo daugybės gamintojo suinstaliuotų programų programėlių. Galima autonomiškai dirbti maždaug 5-6 valandas. Po patvarkymo viskas veikia labai gerai.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 13 Rugp '14

Telefonas n900 Maemo su tema Okuda (aka LCARS style). Pakeista tiek kad ir sunku viska prisiminti. Modifikuota transactions (pakeista kad naudotu maziau desktop efektu tam kad greiciau veiktu), Linux naudojamas pavadinimu "kernel-power" kuris leidzia IPv6, packet filtering, QoS, NAT, tunneling, begales kitu failu sistemu tokiu kaip ext4 ar squashfs, overclocking ir tt. Telefonas yra overclocked iki 850 MHz, sukurta extra swap space.

Nesenai pakeiciau akumuliatoriu, laiko tiek kiek naudoji Rekordas 8 paros.



Boot screen
http://www.youtube.com/watch?v=948IatXzkHU

I
  • 3 Rugs '14


Rudeninis variantas...

A
  • 17 Rugs '14

Labas, norėčiau paklausti-ar yra galimybė į mobiliuosius telefonus (LG40) įdiegti UBUNTU? Nes užkniso, norint ką nors suinstaliuoti ( pvz. facebok ar skype) reikalauja per google play (ar kai tą šudas vadinasi) prisiregistruoti. Kadangi esu visokiausiu windowsu ir googlisų priešas, nesiregistruoju ir neina man suinstaliuoti savo mėgiamų programų.
Gal taip kokių kitokių patarimų turit dėl to.
Dėkui iš anksto.

S
starka
don Pedrilio
  • 17 Rugs '14

Kažkaip pats sau prieštarauji Vienų kaip kryžiaus baidaisi, pas kitus (savus) į tą patą glėbį puoli. Viską galima ir be GPlay to, yra alternatyvių centrų, yra pavienių apk failų. Reik tik paieškoti. Vienas iš informacijos ir programų saitas, tai 4pda.ru. Tik pasiknisti reik jame

I
  • 19 Rugs '14

Nereikia bijoti Google Play. Tai turbūt pats saugiausias būdas naudotis Android programomis. Kiekviena programa yra patikrinama, atnaujinimai ateina automatiškai. Kiekvienas, kuris naudojasi tik Google Play ir neieško programų kitur, gali jaustis pakankamai saugiai. Net antivirusinės nereikia. Ir Linux instaliuoti yra gana paprasta. Tam pačiam Google Play yra pakankamai priemonių, kurios palengvina šią užduotį. Va Debian noroot programėlė giriasi, kad Debian galės naudotis bet kuris Android turėtojas net be administravimo teisių. Nebandžiau, bet turbūt veikia. Tik nemanau, kad to reikia. Telefonas ar planetas - ne tradicinis kompiuteris, jo visai kiti uždaviniai. Bent jau kol kas. Android - tikrai nebloga OS nešiojamam įrenginiui. Linux gali instaliuoti į savo kompiuterį. Ubuntu kūrėjai žada "tikrą" Linux telefonuose ir planšetuose su pritaikytomis liečiamiesiems ekranams programomis. Kol kas tai "žalia" versija, kuri veikia toli gražu ne kiekviename įrenginyje, todėl siulau palaukti geresnių laikų.

A
  • 31 Grd '14

http://www.technologijos.lt/n/technolog ... is?l=2&p=1

Todėl labas dar kartą, norėčiau paklausti-ar yra galimybė į mobiliuosius telefonus (LG40) įdiegti UBUNTU? Ar ką nors panašaus su linux?

Ačiū.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 31 Grd '14

Gal Android ne Ubuntu ? Ubuntu tai tik buvo gandas (to pacio android klounas) tam, kad ispausti pinigu is kvaileliu, kas tiesa pasakius jiems pavyko.

Jeigu domina Linux based operacine sistema tai patarciau keisti visa telefona, geriausia ka gali gauti tai N9 (pats planuoju keisti savaja N900), bet ji taip pat jau kaip ir dead. Bet jeigu domina privatumas ir patinka GNU/Linux tai nieko geriau nerasi.

Android taip pat yra "Linux-based", o tai reiskia, kad galima naudotis MAC (Mandatory Access Control) funkcijomis tarkim SELinux, bet greiciausiai programos nustos veikti jeigu joms drausi atlikti vienas ar kitas operacijas. Suprantama paleisti ka nors tokio yra gana rimtas nervu bei laiko gadinimas.

Geru artejanciu nauju metu visiems!

A
  • 1 Sau '15

@artis1969 rašė:
http://www.technologijos.lt/n/technologijos/gsm/S-44897/straipsnis/Ka-Android-programeles-daro-su-musu-privaciais-duomenimis?l=2&p=1

Todėl labas dar kartą, norėčiau paklausti-ar yra galimybė į mobiliuosius telefonus (LG40) įdiegti UBUNTU? Ar ką nors panašaus su linux?
Ačiū.

Straipsnyje kalba eina apie programėles, kuriom pats ir suteiki privilegijas jas sudiegiant/atnaujinant. Tos pačios programėles tą patį darys bet kurioje OS, linuksas ar ne linuksas jom jokio skirtumo. Tiesiog rinkti info yra jų verslo modelio dalis.

Pradžiai bandyk ieškoti alternatyvių programų, kurias naudojiesi kas dieną (gal net atviro kodo pakaitalą rasi), turėk galvoje ką permission'ai reiškia ir ar jie būtini programos veikimui prieš jas diegiant/atnaujinant.

Ateityje pirmiausia rinkis platformą/OS kurios privatumo politika tave tenkina, o tik tada ieškok telefono, kuris palaiko tavo pasirinktą platformą. Bet kad ir kokią platformą rinksiesi vistiek turėsi galvoti ką diegi ir kam kokius permissionus suteiki.

A
  • 2 Sau '15

Dėkui už išsamius paaiškinimus

I
  • 3 Lap '15




Pakeičiau planšetą. Vėl Lenovo, bet su IPS ekranu, keturių branduolių Mediatek procesoriumi ir 1 GB RAM. Vis gi 512 MB RAM buvo mažoka. Lenovo kiek nuvylė, kadangi naujame planšete atsinaujinus iš Android 4.2 į 4.4 prasidėjo visokios problemos. Labiausiai erzino "pakibimai" ziūrint video. Grįžau į Android 4.2. Pirmą kartą "perinstaliavau" Android. Be to, pasinaudodamas Kingroot ištryniau krūvą visokio šlamšto. Prieš tai RAM panaudojimas retai kada nukrisdavo žemiau 512 MB, dabar apetitas gerokai mažesnis (paskutinis paveikslėlis). Dar atradau superlengvą Kiss Launcher. Atvirojo kodo produktas sveria tik 150 KB. Labai greitas ir visai patogus. Dabar planšetas veikia puikiai. UC Browser naudoju žiūrėti Youtube, kadangi oficiali programa su Android 4.2 lagina. Ir tai vienintelis trūkumas. Per UC Browser mobili Youtube versija leidžia paleisti HD kokybės filmukus, kitos naršyklės rodo tik "muilinus" prastos kokybės filmukus.

T
Techtronic
Mindaugas N.
  • 19 Lap '15

Och Lenovo, negi naujienu neskaitai @iv1234567 ? Jau trecia karta pagavo instaliuojant spyware. Tikrai nerekomenduociau naudotis ju paslaugomis
http://thehackernews.com/2015/09/lenovo ... virus.html

Na o pas mane vis dar senuke n900, keisiu i n950 kai tik ja rasiu