Pasiūlykit senesnių Linux versijų

V
  • 22 Kov '11

Paskaičiau Crunchbang apžvalgą, visai linksmai atrodo RAM 57 MB.
http://www.linuxdistroreview.com/crunchbang-10-statler
Va dar projektas, pagrindas paimtas Puppy Linux 5.2 ,"Lucid Puppy".
http://macpup.org/

G
  • 22 Kov '11

Argi Windowsai yra prasti savo funkcionalumu? Nejaugi jums neužtenka:
žiūrėti youtubą/vimeo/etc.klausyti winampo, žiūrėti filmų
kalbėti su draugais per Skypeprograminti/ mokintis programinti
naudotis e-paštu, e-bankininkysteskaityti naujienas (delfi/NY Times/etc), skaityti/vesti Blog'us, skaityti/rašyti Forumuose (kaip aš daba ) skaityti e-knynas (djvu/pdf/etc)

Ta patį darau ir su linux, po 30min instaliavimo ir konfigūravimo.
O va suinstalinus windows ten niekas neveikia, garso nėr, vaizdas mirguliuoja, yuotubas nerodo, o ką jau kalbėt apie skype, winampa, jei ten elementaraus pdf, zip ir t.t. neatidaro ir ką daryt, niekas neveikia o skaityt ir domėtis tingiu.

D
  • 22 Kov '11

@Greitukasxxx rašė:

Argi Windowsai yra prasti savo funkcionalumu? Nejaugi jums neužtenka:
žiūrėti youtubą/vimeo/etc.klausyti winampo, žiūrėti filmų
kalbėti su draugais per Skypeprograminti/ mokintis programinti
naudotis e-paštu, e-bankininkysteskaityti naujienas (delfi/NY Times/etc), skaityti/vesti Blog'us, skaityti/rašyti Forumuose (kaip aš daba ) skaityti e-knynas (djvu/pdf/etc)

Ta patį darau ir su linux, po 30min instaliavimo ir konfigūravimo.
O va suinstalinus windows ten niekas neveikia, garso nėr, vaizdas mirguliuoja, yuotubas nerodo, o ką jau kalbėt apie skype, winampa, jei ten elementaraus pdf, zip ir t.t. neatidaro ir ką daryt, niekas neveikia o skaityt ir domėtis tingiu.

Tikra tiesa.

R
  • 22 Kov '11

@Vladasl rašė:
Paskaičiau...

Kažkaip norisi parsisiųsti vieną pasirinktą vrsiją (ką ir padariau) ir su ja be problemų naudotis.
Tą iš esmės ir padariau. Ir suinstaliavau į naują kompą, bet kai manęs vienoje vietoje paprašė restartuotis spaudžiant Enter, ir nereagavo į Enter paspaudimą, tada parašiau savo draugui, kuris Linux'uose gaudosi, galvoju čia rašysiu, tai nieko gero nepasakys, tai draugas atsakė, kad man nederėtų instaliuotis Lubuntu (tokiam žmogui kaip aš ta prasme), nes jis neva vartoja 2-6-35 ar kažkas tokio Kernelį, o OpenSUSE naudoja 2-6-37, vnž 35<37, kitų skaičių gal neįsiminiau gerai. Sako, kad jeigu 35, tai reikės pačiam ilgai kapstytis ir ieškotis draiverių...

O GreitukasXXX, tikras greitukas, per 30min mat jis Linux'us susikonfygina. Įdomu kiek laiko užėmė skaitymas ir aiškinimąsis kaip konfiginti, ir kiek laiko tokia patirtis buvo surenkama. Ant Windowsų tokių dalykų nėra (ar reta) kaip rašai, nebent naudoji Vištą, niekas nekaltas , daukas eina, tik reikia kiekvieną progą parsisiųsti, susiinstalinti, tai laiko tai atima. Linux'uose automatiškai keli GB progų susinstaliuoja, bet vistiek tenka normalias instliuotis per naują, nes iš 5 suinstaliuotų tokios pačios paskirties - reta būna gera.
Na gerai gerai, Linux'uose yra patogumų, savų privalumų. Gerbiu išties Linux judėjimą, open_soursas... bet manau yra kaip Babelio bokštas dabar (literatūriniais terminais šnekant)...

V
  • 22 Kov '11

...tai draugas atsakė, kad man nederėtų instaliuotis Lubuntu (tokiam žmogui kaip aš ta prasme), nes jis neva vartoja 2-6-35 ar kažkas tokio Kernelį, o OpenSUSE naudoja 2-6-37....

Na paskutinis skaičius geriau, jau - lyginis , bet nereikia bijot, viskas su šiomis versijom gerai.

V
  • 26 Kov '11

Tyliai išėjo finalinė versija Bodhi Linux. Naudojanti Enlightenment 17 grafinė aplinka, pagrindas paimtas Ubuntu 10.04. Reikalavimai sistemai
300mhz i386 Processor
128megs of RAM
1.5g HD space
http://sourceforge.net/projects/bodhili ... o/download

I
  • 26 Kov '11

@Vladasl rašė:
Tyliai išėjo finalinė versija Bodhi Linux. Naudojanti Enlightenment 17 grafinė aplinka

Ne taip ir tyliai, distrowatch jau vakar rašė. Bet paimsiu pabandyt, parašysiu kas kaip

G
  • 28 Kov '11

Tyliai išėjo finalinė versija Bodhi Linux. Naudojanti Enlightenment 17 grafinė aplinka, pagrindas paimtas Ubuntu 10.04. Reikalavimai sistemai
300mhz i386 Processor
128megs of RAM

Na taip, pabandžiau ant senelio RAM 384mb, nvidia 64mb, veikia puikiai, tiksliau skraido sukasi geičiau nei gnome ant mano naujo , manau tai ko reikia seniems kompams ir beje greičiau nei LXDE.

I
  • 30 Kov '11

Bodhi Linux bandžiau paleisti ant Dell PII su 333 Mhz ir 192 Ramo. Labai sunkiai sukosi, na ir šiaip, man E17 nelabai patiko. O štai SliTaz Linux su openbox- tikras malonumas: pasidariau, kad bootintų iš USB, bent jau laidinį tinklą rado pats, su beviele PCMCIA korta nepavyko. Užima tik kiek daugiau nei 100 Mb, tad galima drąsiai dirbt operacinėje atminty.

D
  • 31 Kov '11

Na o man bodhi padarė didelį įspudį. Nešiojamame su 384 Mb RAM ir 800 MHz procesoriumi, veikia puikiai.
Patiko programų įdiegimas tiesiai iš naršyklės.