Log in

kaip pajungti interneta?

  • 1 Apr '11

as turiu balticum kabelini interneta ir naudoju d-link routeri, niekad nesu turejes ubuntu,tai ten nesigaudau, ant xp nereikedavo nieko konfiguruot iskarto po win irasymo internetas buna, o cia neisivaizduoju kaip ji pasijungti
beje ant routerio yra mac adreso filtras uzdetas bet jei gerai as suprantu kaip tas mac adresas veikia tai jis neturetu prikausyti nuo to ar naudoju win ar ubuntu.
gal cia problema tame kad as nesu isirases to ubuntu o tik bootinu is usb?

  • 1 Apr '11

Na net kraunant iš USB (kaip suprantu naudoji 'Live CD' versiją) sistema turėtų pagauti tavo maršrutizatorių, o kartu ir internetą.

Problema gali būti tame, kad languose galbūt naudojai netikrą MAC adresą, kurį vėliau įrašei į maršrutizatoriaus MAC filtrą.
Todėl dabar tavo įrenginys nepriima tavo tikrojo geležies MAC adreso.

Beje, išmok naudoti skyrybos ženklus

  • 2 Apr '11

Sveikas,
jeigu tavajame Ubuntu veikia wireless driver'iai (nes gali dar ir taip būti, kad jie nefunkcionuos be papildomų įdiegimų) ir mato tavąjį router'į, reiškias, kažkas būtent blogai su pačiu prisijungimu.
Kaip pats minėjai, tai greičiausiai gali būti MAC blokavimas. Kad sužinotum savo kompiuterio MAC, terminale įvesk ifconfig | grep HWaddr.Išmes kelias rastas eilutes su tavo MAC ir eilutė su wlan (gali būti dar koks skaičius šalia, pvz: wlan0. Nurodys tau reikalingą mac'ą. Tada tiesiog prisijungęs laidu prie savo router'io pakeisi/pridėsi šį MAC ir turėtų veikti.

  • 9 Apr '11

Aš turiu ubuntu studio, kaip man pasijungti omniconect?

  • 9 Apr '11

kiek teko girdėti ubuntu studio turi tik šiek tiek kitokius paketus.
Ar pajungus omni-connect, jį mato kompiuteris? Kaip nors sureaguoja?

  • 9 Apr '11

Kompas visai nereguoja.

  • 9 Apr '11

Nes ubuntu man patinka, tik neveikia internetas. Ant ubuntu netbook edition veikė, baltix veikė, edubuntu veikė lubuntu, kubuntu veikė. Tik studio neveikia.

  • 9 Apr '11

na, man teko kazkada naudoti ubuntu studio, labai ten blogi reikalai su wireless'u buvo, tai padejo network manager'io istrynimas ir wicd irasymas, nezinau kaip su omni connect, niekad neteko naudot...

  • 11 Apr '11

Liaudis, kodėl niekas nepasiūlė sukurti naujos temos? Naujas klausimas labai konkretus:

@ignasr rašė:
Aš turiu ubuntu studio, kaip man pasijungti omniconect?

poe
  • 12 Jun '11

Instaliavau 11.04 ir nėra interneto.
Visiškai nenusimanau šiuose dalykuose.

Bandžiau Manual surašyti IP etc. kokie yra ir windows, bet nieko.
Tada dar Proxy tokį pat kaip ir windows padariau, bet irgi neveikia.

Gal galite kas ką?

  • 12 Jun '11

Kaip internetas turėtų pasiekti tavo geležį - laidu ar oru (wireless)?

Ką rodo?

sudo iwconfig
sudo ifconfig
sudo netstat -nr
poe
  • 13 Jun '11

Panaudojęs, rodos, pamačiau problemą...

Internetas yra -> Interneta dingsta -> Po kelių h, daugelio perrestartavimų ir naršymo internete per windows -> Internetas atsiranda

Norėčiau išsiaiškinti: Kodėl jis pradingsta; Kaip padaryti, kad atsirastų.
Internetas laidinis; Samsung Netbook'as Inter(R) Atom(TM) CPU 270; Naudoju chrome...

  • 13 Jun '11

@poe rašė:
Panaudojęs, rodos, pamačiau problemą...

Internetas yra -> Interneta dingsta -> Po kelių h, daugelio perrestartavimų ir naršymo internete per windows -> Internetas atsiranda

Norėčiau išsiaiškinti: Kodėl jis pradingsta; Kaip padaryti, kad atsirastų.
Internetas laidinis; Samsung Netbook'as Inter(R) Atom(TM) CPU 270; Naudoju chrome...

Visgi atsakinėk į klausimus.
O taip network manager-yje konfigūruojant prisijungimus uždėk varnelė Prisijungti automatiškai.

poe
  • 13 Jun '11

Pas mane connect automatically nuo pat pradžių padaryta, bet vis tiek durniuoja.
O sudo ifconfig:
"inet6 addr: fe80::213:77ff:fef8:168d/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:204954 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:77208 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:122330030 (122.3 MB) TX bytes:10575994 (10.5 MB)
Interrupt:18

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:62 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:62 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:7071 (7.0 KB) TX bytes:7071 (7.0 KB)"
o bevielio šiuo metų laiku nelabai naudoju

poe
  • 14 Jun '11

Praėjusiame post'e ifconfig kai veikia internetas, o kai neveikia rodo:

"inet6 addr: fe80::213:77ff:fef8:168d/64 Scope:Link

      UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

      RX packets:117192 errors:0 dropped:28 overruns:0 frame:1

      TX packets:23251 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

      collisions:0 txqueuelen:1000 

      RX bytes:28595476 (28.5 MB)  TX bytes:3228158 (3.2 MB)

      Interrupt:18 

lo Link encap:Local Loopback

      inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0

      inet6 addr: ::1/128 Scope:Host

      UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1

      RX packets:352 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

      TX packets:352 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

      collisions:0 txqueuelen:0 

      RX bytes:28426 (28.4 KB)  TX bytes:28426 (28.4 KB)"

Pradingsta iš niekur arba visai po įjungimo nebūna.
Ir kažkodėl atsiranda kai windows su internetu pabūnu.
Any idea? Būčiau labai dėkingas

poe
  • 15 Jun '11

Ir nors rodo, kad yra wired connection, bet jo nėra...
Kur galėtų problema būti? Nes ne tik Chrome, bet ir kitos programos interneto neranda.
Ir manau, kad yra koreliacija su tuo ar išjungiu Chrome, kaip apkraunu etc.

  • 15 Jun '11

Aš manau, kad tavo problemos diverguoja, ir tavo koreliacijos koeficientas arteja prie nulio )

  • 5 Oct '11

sveiki, nežinau ar kreipiuosi į tą forumo vietą kur reikia. aš dėl neveikiančio laidinio interneto. Įsigijau naują kompiuterį Toshiba Satellite C660D-186. Įsiinstaliavau linux ubuntu 11,04. viskas buvo kaip ir tvarkoj, bet jau pačioje pradžioje instaliuojant nurodė kad nėra interneto. kai baigėsi instaliacija, interneto vis viena nebuvo. Per terminalą radau mac adresą (ifconfig eth0), nurodžiau jį interneto tiekėjui. Iš jų pusės sakė, kad viskas gerai, turi internetas atsirasti ir pas mane, deja jis neatsirado, net lemputės (esančios šalia kabelio galvytės, kuri įsikiša į kompiuterį) neblyksi. Kai įkišu į kitą kompiuterį, jos blyksi (tik kad kompiuterio negaliu užkrauti seno nes sugedo), bet manau kad interneto tiekėjai sako tiesą, internetas iki manęs ateina, tik kompiuteris jo nepripažįsta. ką reikėtų daryti? bevielį internetą pagauna, ir internetą užkrauna, bet laidinio niekaip, nors ir rodo, kad auto eth0 connection established. ką patartumėte daryti? kur gali problema būti? drivers?tinklo plokštėje? kompiuterio nesuderinamume su Linux? kur ką reikėtų suvesti, užžymėti, parašyti ir pan. Please help

p.s prašau atsižvelgti, kad pas mane 11.04, taigi skiriasi darbinę aplinka nuo 10.04, bei jeigu kažką reikia rašyti terminale, ar kažkur kažką surasti, prašau gal galima kaip galima aiškiau.

Iš anksto dėkoju už pagalbą.

  • 5 Oct '11

pradžiai parodyk, ką išmeta įrašius į terminalą

lspci
Reply