VirtualBox

R
  • 11 Bir '11

Sveiki, vakar suinstaliavau Ubuntu virtualbox programoje, (Mano pagrindinė OS yra windows Xp). Paskyriau Ubuntu 1024 mb ram 125mb vaizdo atminties ir du virtualiuosius hard diskus vieną 8gb ir kitą 9gb. Visa Ubundu suintaliuota į pirmą 8gb virtualų hard diską. Skaičiau internete, kad to turėtų pakakti, bet Ubuntu vistiek labai sringa, lėtai veikia. Gal turite patarimų kaip ją pagreitinti? Ačiū

PS: sudieta 11.04 ubuntu versija.

M
  • 11 Bir '11

Jei būtum instaliavęs ubuntu į diską, o ne į virtualbox, tai 1gb RAM tau būtų užtekę. Bet kai instaliuoji į virtualbox tai gali tavo kompas nepavežti virtualaus kompo ir dar windowsų. Jei nori normaliai išbandyti ubuntu turi instaliuoti į kietą diską arba bent pradžiai pasileisk ubuntu per LiveCD

A
  • 11 Bir '11

Patarimas:
Nebijok to Linux'o, susiskaldyk hardą ir susidiek abi OS (pirma Windows, paskui Linux) :)

Pasikrauni dvi Operacines sistemas vienu metu ir tikiesi jog abi veiks greitai? Virtual Box'as labiau naudojamas kai reikia extra atveju kokią programą pasiungti ar pan, ne nuolatiniui vartojimui.. Bet yra lengvesnių Distribucijų (pvz xubuntu) teoriškai turėtų laginti mažiau, bet kai naudoji Virtual Box teorija su praktika gali prasilengti.

S
  • 11 Bir '11

Pas mane ant linux sukas virtaulbox. Jame yra paleistos dvi os, mac os snow leopard ir win xp. Vienu metu sukasi trys os, linux mint10 native ir virtualioj deziai mac ir xp. Jokiu strigimu 3GB ram ir cpu i3.
Jeigu ram uztenka tai cpu gal per silpnas. Pasileisk task manager ir ziurek kas ten tau lagina.

R
  • 11 Bir '11

O ką manote apie wubi? Ar verta diegtis su ja? Siaip dabar bijau kazkaip idiegti i win dowsus linuxsus nes situo kompu naudojuosu ne as vienas.

PS: dabar parsiunciau 10.04 RTS versiją tai striginėja mažiau. Daugiausia ant programų centro.

A
  • 11 Bir '11

@Ritlas rašė:
O ką manote apie wubi?

Wubi yra šlamšto gabalas! (gal per griežtai, bet problemų jis turi nemažai)

Jei nori pasižaisti su linux nieko nerizikuodamas tai pasidaryk USB Flashej, jei flashas nedidelis rinkis mažesnė distribuciją (pvz: puppy linux) O kai bus proga galėsi susidiegti normaliai į HDD kokią tik norėsi distro;)

R
  • 12 Bir '11

Turiu usb bet jis nėra labai didelės talpos, vos 3gb gal patartumėte kaip intaliuoti linux neišiintaliuojant windows xp nes kaip sakiau kompiuteriu naudojuosiu ne aš vienas.

R
  • 12 Bir '11

Galima instaliuot šalia. Taip dauguma ir daro. Įjungiant kompą bus pasirinkimo langas (grub) kurią sistemą paleist. Kaip instaliuot yra daugybe howto, pvz: http://www.dedoimedo.com/computers/dual ... buntu.html Pirmą kartą tai darant gali padaryt klaidų, tai geriau paskaityt ir kas neaišku konkrečiai- klaust.
Jeigu negalima dėl aplinkybių daryt dualboot sistemos, tai lieka USB ir virtualbox.

R
  • 12 Bir '11

O kokio usb reikėtų tokiam dalykui instaliuoti? Tai yra kiek vietos jame turėtų būti. Ir jei galima pateikite pavyzdį kaip viskas vyksta su usb. Aš turiu kažkokį Linux baltic originalų diską, ką manote apie jį? Kaip pirkau kompiuterį jame buvo įdiegta linux baltix. Ir dar vienas dalykas. Aš viename diske turiu 30 laisvos vietos ir į jį norėčiau įdiegti ubuntu, bet kad liktų ir windows xp gal žinote kokę pamoką? Būtų geriausia tai video pamoka Ačiū

G
  • 12 Bir '11

Baltix GNU/Linux - tai Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims pritaikyta operacinė sistema ir programinės įrangos rinkinys, sukurtas Debian bei Ubuntu GNU/Linux OS pagrindu.

Patariu pasirinkti Ubuntu, kitaip tariant, Baltix tėva (: Bus mažiau maišaties. Taip pat, siūlyčiau apsistoti ties Ubuntu 10.04 - turėsi mažiau problemų, o jei jų kils - rasi daugiau atsakymų internete.

Kaip suprantu - Win XP jau guli kažkur tavo kietuosiuose diskuose. Tada viskas paprasta - užtenka atskelti dalį disko linux sistemai bei swap, tada įdiegti Ubuntu. Kaip skaldyti diską Win aplinkoje rasi begalę pamokų internete.

Sakykim, padalinęs savo 30GB diską pusiau, galėtum 1GB skirti swap, likusius 15GB - sistemai (žinoma kitas 14 atitenka XP). Sisteminius 15GB gali formatuoti į ext4. Atsisiuntęs bei iškepęs norimą Ubuntu į CD ar USB, pasileidi LiveCD - toliau 2 svarbūs dalykai: pasirinkti reikiama skirsnį (ext4), bei 'mount point' ('/').

Viskas, turi 2 sistemas. GRUB (Grand Unified Boot Loader) leis tau pasirinkti, kurią OS nori paleisti.

R
  • 12 Bir '11

Aš norėčiau instaliuoti ubuntu į D diską tada visai sistemai skirčiau 20GB vietos, pakaktų?

G
  • 12 Bir '11

Pradžiai - taip.

R
  • 12 Bir '11

O gal galėtai (aišku jei žinai) atsakyti į mano klasuimus apie wubi?

M
  • 12 Bir '11

Gali instaliuoti į USB raktą pažaidimui užtektų ir 4 gb USB. Pamokų pilna youtubėje. tesiog įvesk užklausą Install Ubuntu on USB. Nereikės rizikuoti ir skaldyti vidinį diską. http://www.youtube.com/watch?v=8ld98pClheQ&feature=related

R
  • 12 Bir '11

Aš dabar galvoju apie wubi šiaip. Lauliu jūsų nuomonių.

G
  • 12 Bir '11

Kam tas wubi, jei gali skirti visą diską? Įsidiegsi pagal vadovėlį - veiks kaip pagal vadovėlį.

O wubi - tai kaip vyras su sijonu - atrodo kaip boba, bet vistiek ne tas pats

R
  • 12 Bir '11

@Ghost rašė:
Kam tas wubi, jei gali skirti visą diską? Įsidiegsi pagal vadovėlį - veiks kaip pagal vadovėlį.

O wubi - tai kaip vyras su sijonu - atrodo kaip boba, bet vistiek ne tas pats

Bet pažaidimui tinka. Ryt įsideigsiu ir išbandysiu kelias deinas ubuntu, tada spresiu ar instaliuoti rimtai ar ne.

G
  • 12 Bir '11

Pažaidimui tinka LiveCD. Įsidiegsi per wubi - tikėtina, kad kažkas neveiks arba sistema nedirbs pakankamai sparčiai ir taip toliau ir panašiai. (: Tada sukursi temą - 'Ubuntu linux yra š_das'

R
  • 12 Bir '11

LiveCD? Tokio negirdėjas, galima plačiau?

V
  • 12 Bir '11

@Ritlas rašė:
LiveCD? Tokio negirdėjas, galima plačiau?

http://www.polarhome.com:793/~hakim/DUK.html#isbandyti