lietuvių kalba

E
  • 3 Lie '11

ant dienų įsidiegiau baltix . viskas kaip ir puiku buvo, kol kažko neprispaudžiau ,dalinai pasikeitė darbastalio, meniu užrašai į anglų kalbą. ar galima kažkaip atstatyti? sistema.>administravimas>kalbos priežiūra pirmoje eilutėje kalba -lietuvių...

P
  • 29 Lie '11

Bandyk atnaujinti sistemą, terminale dvi komandos

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Atsiųs atnaujinimus, jei ras ir įdiegs, teks paleisti kompiuterį iš naujo, jei neras, bandyk per synaptic ieškotis LT paketo.

E
  • 31 Lie '11

ačiū už bandymą padėt, deja aš ne toks kantrus. perinstaliavau sistemą iš naujo. beje, vėl bandant įkelti į skyrių '"meniu ir langų kalba" papildomai rusų kalbą, atsitiko tas pats atvejis- sistema automatiškai perėjo į anglų kalbą. perinstaliavau dar kartą ir palikau tas kalbas ramybėje

V
  • 31 Lie '11

Pritaikyti sistema - Apply System-Wide, atsijungiam ir prisijungiant , kai suvedame savo niką ir slaptažodį, nurodom norimą kalbą (anglų, lietuvių, rusų ir t.t) kokią yra instaliuotą sistemoje.

V
  • 21 Rugp '11

Tikrai, ir aš pastebėjau, kad kartais po Baltix įdiegimo nusimuša lietuvių kalba. Atrodo taip atsitinka, jei pirma paleidi sistemos atnaujinimą, o ne kalbos nustatymus (Kalbos priežiūra). Bet vėl prisijungiant (vartotojui) naujai ir iš naujo nurodant naudotiną lietuvių (Lietuva) kalbą, lietuvių kalba sugrįžta, kaip pagrindinė. Panašu, kad čia yra nesusipratimo ar nesužiūrėjimo kokio, nes ta nustatymų programėlė „Kalbos priežiūra“ visai nenustato pagrindinės vartotojo naudojamos lokalės, tik nurodo programoms gnome aplinkoje naudotinas lokalizacijas, kiek supratau.