LPIC-1

G
  • 27 Rugs '11

Sveiki,

Galvojau išsilaikyti Linux Professional Institute Certification Level 1 (LPIC-1) egzaminus. Galbūt po kokių poros mėnesiu bandyčiau ir LPIC-2.

Norėjau pasiteirauti, gal yra vartotojų, turinčių šį popieriuką? Ar jis prideda kažkiek šarmo ieškantis darbo pradedančiajam IT srityje, netaikančiam į pačias minkščiausias kėdes?
Kalbu daugiau turbūt ne apie Lietuvą, bet apskritai Europą.

To paties turinio yra ir CompTIA Linux+ sertifikatas. Gal geriau turėti abu (kuo daugiau tuo geriau)? Ar LPIC yra pakankamai solidus turimų žinių įrodymas ir pakanka jo vieno?

Žodžiu pasidalinkit mintimis ir nuomonėmis

A
  • 27 Rugs '11

Viskas manau priklauso į kokią specialybę taikytum (IT - plati sritis). Jei darbas tiesiogiai susijes su Linux'ais (serveriai) tuomet bus pliusas. Kitais atvejais priklausys nuo darbdavio ;)

G
  • 27 Rugs '11

Na, visais atvejais viskas priklauso nuo darbdavio. Todėl įdomu, ar toks sertifikatas turi kažkokią reikšmę darbdavio kabinete, o gal net švyti?
Pradžiai norėčiau išbandyti save linux sistemų administravime, kaip naujokas. Lygiagrečiai galvoju apie CompTIA Network+ sertifikatą, bet turbūt kitąmet, nes ten pakankamai daug techninių smulkmenų, kurias visgi reikia įsiminti

A
  • 29 Rugs '11

Kuo daugiau ivairiu sertifikatu prirasysi savo CV tuo geriau. Padarys ispudi nors jie net nezinos apie ka tas sertifikatas yra.

G
  • 29 Rugs '11

As puikiai tą žinau, kaip turbūt ir daugelis, kad dažniausiai kiekybė vertinama vis gi labiau už kokybę, žvalgantis darbo

Todėl ir klausiu, ar yra žmonių, kurie turi tokį ar panašų sertifikatą ir koks jo svoris?

T
  • 29 Rugs '11

Islaikyti LPIC nera taip lengva kaip galvoji, galvoji va turesiu LPIC-1 po poros menesiu LPIC-2 iskarto galiu pasakyti - drambliuko svajonese pas tave taip yra, netgi be praktikos LPIC-1 manau nelabai islaikysi. Pasiruosimui reikia siam bent jau 2-3menesiu jei kaip sakoma "ne pilnu etatu". Jei nuo ryto iki vakaro zubrinsi per menesiuka pasiruosi.

LPIC-2 tai manau kad po poros metu galetum BANDYTI laikyti bet ne anksciau...aisku, jei tau rezultatai "pofig" tik tiek, kad prastumti ir issilaikyti gali rizikuoti....bet 1 karta neislaikysi ir pagalvosi - 400usd i sikna....antra karta neislaikysi - dar 400 usd i sikna....taip kad pirma pagalvok o poto sakyk kad po poros men LPIC2 laikysiuos.

P.S. Turiu LPIC-2 sertifikata, man ji islaikyti prireike 3metu LSA patirties.

G
  • 29 Rugs '11

Dėl LPIC-2 nesiginčisiu, išties daug tiesos gali būti tavo žodžiuose (svajonės [:)
LPIC-1 - aš nesakiau, kad sugalvojau ir rytoj eisiu egzų laikytis. Studijuoju jau kurį laiką, tik neturiu galimybių savo tariamas žinias praktiškai išbandyti. Todėl nusprendžiau, kad noriu įvertinti jas egzaminu ir galiausiai sertifikatu. Juolab 3/5 aprašytų dalykų jau ir taip iki kaulų čiulpų pažįstami, kitą dalį tenka įsisavinti.
Grįžtant prie temos, ko vertas LPIC-1 tavo asmeninėje praktikoje?

T
  • 30 Rugs '11

LPIC-1 realiai duoda tik didesnę tikimybę įsidarbinti būtent LSA. Mano atveju įmonė mane sertifikavo, tai po LPIC-1 išlaikymo alga šoktelėjo keliais šimtais eur (dirbu/gyvenu ne lietuvoje). O LPIC-2 jau savarankiškai laikiausi, tai po jo gavau daug rimtesnių pasiūlymu dirbti. Aišku, negaliu sakyti, kad lietuvoje taip bus, bet jei yra noras ir galimybės (finansinės šiuo atveju) verta išsilaikyti. Aš asmeniškai jau galvoju apie LPIC-3 bet pažiūrėjus teorija šiek tiek nutariau kad dar susilaikysiu