ubuntu 11.10 nesklandumai

N
  • 14 Spa '11

Sveiki,
surizikavau, pamėginau vėl grįžt nuo mėtos prie ubuntu. pradedu gailėtis :/
gal kas nors padėtumėt keletą dalykėlių sutvarkyt?

1) labiausiai nervinantis. Gyvenu barake, sėdžiu už http(s) proxių. sistemos proxy nustatau, bet nifiga programos jo nepasigauna. firefox, chrome - reik nustatyti atskirai. /etc/environment kintamieji nustatyti, bet paleidus chrome nieks neveikia. paleidus chrome per terminalą ir nurodžius, kad naudotų proxy:

google-chrome --proxy-server=proxy.vub.lt

viskas veikia. firefox'ui irgi atskirai reik kintamuosius nustatyt. Weather extension irgi neveik.. :/

2) (Dar neradau, ieškau, bet gal kas jau žinot,) kaip redaguoti DASH'o (nu tos programų juostos, paleistukai kur sudėti) įrašus? noriu pasikeisti google-chrome, kad būtų su proxy.

3) sudiegus gnome-shell, susidiegė ir gnome-classic aplinka. tik... nesupranta jinai (klasikinė), kad reikia naudot vieną-kitą efektą, naudoti ne fake-transparency, o tikrą permatomumą terminale, ir pan. Gnome-shell, Unity su efektais susitvarko, vadinasi, tvarkyklės sudiegtos.. vaizdo korta - intel G.... nu kažkas, kur į slabnus netbukus deda
va, radau: VALDYKLĖ: Intel® IGD x86/MMX/SSE2, o pati korta: Intel GMA 3150.
LMint 11 efektai taip veikė, kad net stalas drebėjo o kambariokai ašarojo iš pavydo.. o dabar.. :/

4) dar ieškau daugiau zakabų.. sąrašas,manau, pilnės..

I
Infosoft
Vytautas Bačiulis
  • 14 Spa '11

Susirask tarp Ubuntu meniu punktų "Tarpinis tinklo serveris". Ten nustatyk proxy ir pasirink "Pritaikyti visai sistemai". Chromium turėtų iškart veikti, dėl Firefox nežinau. Nustačius proxy visai sistemai, terminale jo nustatinėti nebereikės (t.y., nereiks naudoti export http_proxy="http://proxy.vub.lt:8080" )

N
  • 14 Spa '11

tai vat tas ir įdomiausia, kad sistemos proxy nustatytas... terminale įvedus echo $http_proxy išveda nustatytas proxy reikšmes. bet nesugebu naršyklių naudoti tuos nustatymus :/

N
  • 14 Spa '11

Klausimas adminams: kodėl nebegaliu redaguoti savo pirmos žinutės? nervina...

dabar į tema...

1) radau būdą apeit šį nesklandumą. Rankiniu būdu.

sudo apt-get install gconf-editor
gconf-editor
```uždedam varnelę ant:

/system/http_proxy/use_http_proxy
```

N
  • 14 Spa '11

dar vienas kabliukas. nors šitą ir su senesnėm ubuntu pastebėjau..
viskas veikia sklandžiai, viskas gražu, spartu ir pan. bet vos tik palikai kompiuterį pusvalandžiui nejudinamą, operacinė klaikiai sulėtėja. į pelės sujudinimą žymeklis tik po gal 10sek sureaguoja. nu siaubingas LAG.. :/
Jei gerai suprantu, čia iš RAM kai kurie duomenys (atvertų programų) sukeliami į HDD swap, ir todėl stabdo? ar dėl kokios kitos priežasties?

T
  • 1
  • 15 Spa '11

Būsiu nemandagiai atviras - Ubuntu 11.10 yra totalus šūdas.

Xubuntu FTW!

T
  • 15 Spa '11

Naujausias Kubuntu irgi neblogas.

C
  • 15 Spa '11

@TsarBatiushka rašė:
Ubuntu 11.10 yra totalus šūdas.
kiek pamenu apie 11.04 net tema buvo tokia sukurta. bet čia juk tik asmeninė kažkieno nuomonė. sakykim aš tikrai nei 11.04, nei Mint 11 nebuvau labai stipriai patenkintas. turbūt kokį mėnesį kasdien po valandą - dvi reikėjo kažką knaisioti ir tvarkyti kol pasiekiau tokią būseną kuri mane patenkino.
lyginant su praėjusia versija 11.10 tiesiog išlaižyta. jei ne tas klaikus darbalaukio fonas, sakyčiau tikrai galima dirbti "out of box". tikrai, ko trūksta? internete yra su kuo naršyti, filmus žiūrėti, muzikos klausytis, radio, ofiso visas paketas sudiegtas. 90% vartotojų nieko daugiau ir nereikia nepriklausomai nuo to kokią operacinę naudoja - win, mac ar linux. man tų defoltinių programų visada net per daug. pradžioje prasivalau nereikalingas kaskart.
programų įdiegimas ir pašalinimas irgi lengviau nei dar sugalvot galima. tik žinok ko nori ir turėk nors vieną pirštą programų centrui atidaryti. tas pats su atnaujinimais. raimeksas sakytų - OS tampa visai "blondiniška". jei neturi kažkokių ypatingų poreikių arba norų terminalo gali ir visai nebeatidarinėti.
nuostabiai sutvarkyta programų ir failų paieška.
o dar, nors tai ir ne argumentas, ji tiesiog gražiai ir originaliai atrodo.
bugų yra, niekas net nesiruošia ginčytis. kad ir dabar ką tik pasižiūrėjau - OS vėl nemato visų kompo ramų. paskutinės keturios matė. o sakykit, kada išėjus naujai versijai jų nebūna? giriama Xfce ir Kubuntu - sutinku 100%. tikrai dabar jos labai stabilios ir kokybiškos. aš net žinau kodėl - todėl, kad ten nevyksta jokių pakitimų nuo ankstesnių versijų - užlopomi seni trūkumai, grąžinama išvaizda. bet juk dabartinis gnome dar visai naujagimis. nežiūrint į tai mažiau ir rečiau lūžta nei stabili kubuntu 9.04. naudojausi, pamenu.
kitas dalykas - mūsų poreikiai. beveik kiekvienas iš čia besilankančių nori, kad OS veiktų būtent taip kaip jis pripratęs. chebra, kiekvienam atskiros operacinės nieks nesukurs. norint pritaikyti mūsų išpuoselėtam skoniui reikia padirbėti pačiam. juo lab tiek unity tiek shell'as - neišartos pievos. daug ką reikia atrasti išmokti iš naujo.
p.s. viskas ką čia pasakiau tik mano nuomonė ir tik apie gnome-shell. unity nebandžiau, tad apie ją nieko ir nežinau.

N
  • 16 Spa '11

o tu pamėgink abu iškart naudot alt+f2 >> unity-2d-launcher
bus proga susipažint

J
  • 16 Spa '11

KaŽkaip peršasi išvada: nenorėk per daug ir kad viskas veiktų - juk tai tik ubuntu.

L
  • 16 Spa '11

@jurka rašė:
KaŽkaip peršasi išvada: nenorėk per daug ir kad viskas veiktų - juk tai tik ubuntu.

na man kaiptik atvirkščiai - viskas veikia, sukasi kaip bitutė patenkintas nauja versija.

A
  • 16 Spa '11

Surizikavau, neįškenčiau. Įbridau į tą 11.10, parakinėjau Gnome shell'ą, Unity, ir sprukau atgal. Gnomas klasiškas išvis neveikia, panelėse kvadratai, unity stringa, ta šoninė juosta stringa besihaidindama. Buvau lengvam šoke. Ir pagalvojau, kodėl dar žmones apsunkina su tokiomis juostomis ir programų paieškomis. Unity 2d išvis.. pasijutau kaip ppt failą vartyčiau. Esu visiškai nusivylęs. Iš nevilties ir naujų atradimų beieškant įbridau į elementary os, o ten gražu, bet taip suknista viskas Žodžiu, teks grįžti į kažkur...

A
  • 17 Spa '11

@netikras rašė:
2) (Dar neradau, ieškau, bet gal kas jau žinot,) kaip redaguoti DASH'o (nu tos programų juostos, paleistukai kur sudėti) įrašus? noriu pasikeisti google-chrome, kad būtų su proxy.

Pamėgink paleidus chrome ant jo įkonos dashe kairiuoju pelės mygtuku uždėti varnele ant "palikti mygtukų juostoje".

Vienas dalykas kas 11.04 labiau patiko tai tas jog ta juosta išlysdavo tik tada kai pelė nuvesta į kampa būdavo dabar išlenda vos tik pelė šone.. Reiks paieškoti sprendimo kokio.

S
  • 17 Spa '11

@apocalipso rašė:
... ta juosta išlysdavo tik tada kai pelė nuvesta į kampa būdavo dabar išlenda vos tik pelė šone....

Tai kad nustatymuose yra toks punktas - bent jau buvau suradęs.

Ubuntu nustatymus tvarkiau, tvarkiau, kol nusispjoviau ir perėjau į xubuntu
11.10 ubuntu maniškiam kompui per gražu.

D
  • 17 Spa '11

Tai kad ant unity man rodos iškenda visda kai pelė į šoną nuvedama, ant shello, kai į kampą (ant "Apžvalga").

S
  • 17 Spa '11

@apocalipso rašė:
Vienas dalykas kas 11.04 labiau patiko tai tas jog ta juosta išlysdavo tik tada kai pelė nuvesta į kampa būdavo dabar išlenda vos tik pelė šone.. Reiks paieškoti sprendimo kokio.

Reikia įdiegti CompizConfig Settings Manager. Ten rasti Ubuntu Unity plugin ir Reveal mode nustatyti TopLeft.

Man Unity patinka, bet nepatinka Gnome 3. Per mažai nustatymų. Man būtinas pelės valdymas skaičių klavišais. Universalioje prieigoje įjungiau pelės mygtukus, bet pelė juda per greitai. Nerandu, kaip nustatyti greitį.

D
  • 17 Spa '11

O dėl kokių priežasčių reikalingas toks specifinis pelės valdymas, jei nepaslaptis?

S
  • 17 Spa '11

@donatas_s rašė:
O dėl kokių priežasčių reikalingas toks specifinis pelės valdymas, jei nepaslaptis?

Turiu specifinių problemų ir negaliu valdyti pelės. Dirbu su "gerve".

H
  • 17 Spa '11

O gal kas patars ar išvis eina, kad papsaudus skype icona pranešimų panelėj, akd atidarytu skype, o ne ilgą sąrašą ką norite daryti? Seniau lyg to nebuvo..

Keistas tas Gnome 3 programų paieška mistifikuota, tradicinis meniu buvo aiškus ir surpantamas bet kam... Būtų smagu turėti senajį meniu ir tą juostą į kurią dar įsiemti ką dažnai naudoji..

D
  • 17 Spa '11

Man tai paspaudus su pele ant skype piktogramos ir atidaro pačią programą...
Dėl paieškos vėlgi, programu meniu nepakitęs, o nustatymai sudėti į vieną programą, tad juos visus galima rasti iš esmės vienoje vietoje.

P.S. Heksogenai, kai turėsi laiko, įsijung skype, reik truputi pagalbos