D0xBase

K
  • 27 Spa '11

Tai programa kuria as ir draugas parasem neseniai. Tai longterm projektas, vis dar tobulinamas, taciau BETA versija yra jau isleista parsisiuntimuj.
Rasyta su Python naudojant Urwid lib'a kaip wrapper'y CURSES lib'uj, grafiniai aplinkai.

Kurta buvo su mintimi kad bus kazkiek panasus i tai ka matome senuose filmuose, kad mentai naudoja ar kazkas tokio. Old-school stiliumi. Manau mum tai gerai pavyko.

Kol kas sulaukem tik geru atsiliepimu. Kaip tikras yrankis gal ir ne itin geras, taciau kur pritaikyti tikrai yra

Oficiali svetaine: /python/d0xbase/
Sourceforge nuroda: /projects/d0xbase/

Video perziurai:
http://www.youtube.com/watch?v=NMRuIZ9tcYU

S
  • 27 Spa '11

Šauniai padirbėta, bet... kodas baisus...

Kodą laikot ZIP'uose, ar kur nors yra versijų kontrolės repozitoriumas?

Taip pat nelabai supratau kūrinio paskirties, ar šios programos tiesioginis tikslas, atkartoti, tai ką matėt per filmus, ar tai kažkokia kontaktų knygutė ar pan.?

Keletas mano patarimų:

  • Darbui su duomenų baze, siūlau naudoti ORM'ą, pavyzdžiui SQL Alchemy. Kodas bus gražesnis ir tvarkingesnis, o be to nemokamai gausite visą būrį palaikomų duomenų bazių, tai reiškia, kad jūsų programa veiks ne tik su SQLite, bet ir su MySQL, PostgreSQL, Oracle ir t.t.
  • Mačiau, kad į tą patį ZIP'ą įmestas ir urwid'as, vietoj tokio primityvaus programos platinimo, geriau padaryti normalų Python paketą, kurį būtų galima įdiegti su pip install D0xBase
  • Kode yra daug pasikartojančių vietą, jei jas iškelti į pernaudojamas funkcijas ir klases, kodo gerokai sumažėtų, jis atrodytų gražiau, būtų suprantamesnis ir lankstesnis.
  • Tose vietose kur yra dideli teksto gabalai, geriausia juos iškelti į atskirus failus ar šablonus.
  • Keista, kad šiais laikais pasirinkot SourceForge, o ne kokį Bitbucket, Google Code ar Github...
K
  • 27 Spa '11

Aciu uz patarimus Istikro pitonu dirbu tik keli menesiai, gal maziau, o dabar kolegijoj mokina Java, tai nelabai lieka laiko gilintis i Pitona. Kodas tai suprantu, kad nera pats geriausias - vis dar tobulinam
Dabar tik isleidom pazeti zmoniu reakcija, o pacios programos paskirtis yra kaupti informacija apie zmones, kaip kad policijos duombaze. Senuose filmuose panasiai ir yra