Ubuntu 11.10 + Gnome Shell

S
  • 3 Grd '11

Pagaliau prisiruošiau nulipti nuo Fedoros ir įsidiegti Ubuntu. Pasidalinsiu patirtimi.

Nuo Ubuntu 11.10 įsidiegti Gnome Shell paprasta, tiesiog reikia jį susirasti programų centre, įdiegti, atsijungti, prisijungimo lange paspausti ant varžtelio ir pasirinkti Gnome. Galiausiai prisijungus gausite pilnai veikiantį Gnome Shell.

Iš karto įdiegus Gnome Shell, taip pat siūlau įsidiegti Gnome Tweak Tool (Advanced Settings), naudodamiesi šiuo įrankiu galėsite keisti išvaizdą ir kitus nustatymus, kurių nerasite standartiniuose Gnome 3 nustatymuose.

Toliau keletas dalykų, kurių nėra nei Gnome 3 nustatymuose, nei Gnome Tweak Tool.

Alt+F2

Kažkodėl Alt+F2 klavišų kombinacija, pagal nutylėjimą yra išjungta, ją įjungti galima nustatymuose - Klaviatūra - Trumpinai - Sistema - Rodyti komandų paleidimo langelį.

Šis dalykas labai reikalingas, kai pavyzdžiui pakeitus kokius nors nustatymus, reikia perkrauti Gnome Shell, tada tiesiog galima paspausti Alt+F2 ir atsidariusiame langelyje, įrašius r spausti Enter. Gnome Shell akimirksniu persikraus.

langas.png

Langų mygtukų išdėstymas

Asmeniškai man patinka toks išdėstymas:

Jį gausite įvedę tokią komandą terminalo lange (Ctrl+Alt+T):

gconftool -s /desktop/gnome/shell/windows/button_layout -t String close:maximize

Kalendorius

Jei norite viršuje esančiame kalendoriuje norite matyti savo Google Kalendoriaus įrašus, tada jums reikės įsidiegti Evolution, tada paspaudus viršutinėje juostoje ant rodomo laiko, pasirinkite „Atverti kalendorių“ ir pasirinkite norimą Google kalendorių.

XTerm

Kadangi naudoju XTerm, vietoje Gnome Terminal, tai man aktualu pasikeisti terminalo emuliatorių, naudojamą pagal nutylėjimą, kažkodėl nustatymuose jo nėra. Tai galima padaryti taip:

gsettings set org.gnome.desktop.default-applications.terminal exec xterm

Taip pat, XTerm neturi susieto .desktop failo. Kad XTerm būtų pripažįstama kaip pilnavertė programa, reikia sukurti ~/.local/share/applications/xterm.desktop failą su tokiu turiniu:

[Desktop Entry]
Name=XTerm
Comment=Use the command line
TryExec=xterm
Exec=xterm
Icon=utilities-terminal
Type=Application
Categories=GNOME;GTK;Utility;TerminalEmulator;
StartupNotify=false
OnlyShowIn=GNOME;Unity;
N
  • 7 Grd '11

Dėl Google Calendar dar siūlyčiau pamėgint http://www.webupd8.org/2011/09/google-c ... ation.html
Netbukui Evolution gal kiek per sunkus gargazas. O šitas skriptukas veikia gan sparčiai Aišku, veikia TIK esant prieigai prie interneto

S
  • 8 Grd '11

Evolution iš tikrųjų visai nesunkus, įdiegiant, jei neklystu papildomai sunaudojo apie 10-21 Mb vietos. Taip pat pats Evolution reikalingas tik kaip demonas ar kažkas panašaus, į kurį kreipiasi Gnome Shell, kad gautų kalendoriaus įvykius.

Tai realiai aš Evolution pasileidžiu tik vieną kartą, kad susikonfigūruočiau reikiamus kalendorius, o toliau jį uždarau ir užmirštu. Šiaip keistai čia padaryta, tikiuosi kalendoriaus nustatymai bus iškelti iš Evolution prie bendrų nustatymų.