Allocate Hard Drives Space skirsnis

P
  • 5 Grd '11

Sveiki. Susidūriau su problema.
Nusipirkau naują stačionarų kompiuterį ir noriu įsidiegti Linux OS, nors jame jau yra Windows 7, bet asmeniškai man jie nepatinka, noriu kažko paprastesnio.
Bėda tame, kad priėjus iki Linux OS pasirinkimų skilties Allocate Hard Drives Space vietos kur reikia pasirinkti, Particijas ir ką su jomis daryti, aplamai nieko tame lange nėra, tuščia neranda nei vienos HDD particijos (komandos žinoma yra kaip "sukurti naują particiją - Šalinti, Formatuoti ir t.t" jos yra neveiksnios), beto pastebėjau, kad man prieš tai neparodė skilties kur reikia pasirinkti kokiu būdu norite instaliuoti OS į HDD ar šalia kitos OS, padaryti pagrindę particiją vieną skirtą tik Linux Sistemai ar rankiniu būdu nustatyti kokias particijas norėčiau pasirinkti aš tarkime / swap /home ir t.t.

Bandžiau tiek Su Linux Ubuntu 11.10 x32 (x86) bit - x64 bit bei Linux Mint 11...
Ačiū už dėmesį.

E
  • 5 Grd '11

Pirma, jau yra Linux mint 12, daug stabilesnė, gražesnė ir fainesnė, bent jau man..
Antra, ar tu negali pasirinkti opcijos "įrašyti Ubuntu šalia esamos os" ? ir viską padarytų pats ubuntu..
O šiaip tai per LiveCD naudodamas Gparted pakeisk windows disko dydį ir tada ramiai sau instaliuok. Manau turėtų pavykti.

P
  • 5 Grd '11

Taip. Būtent tų opcijų kurias tu minėjai. O Su programa Gparted eina pilnai suformatuoti HDD? Nes, aš, asmeniškai noriu visiškai pašalinti Windows 7 Os.
Dėkui

E
  • 5 Grd '11

Nėra tų opcijų? Žinoma eina. Bet siūlau, kadangi windowsai legalūs tai pasilik jiem kokius 10-30GB ir tiek, "aw drug prireiks.."

P
  • 5 Grd '11

Aišku. Dėkui už suteiktą intormaciją. Lieku skolingas.
Sėkmės