Problema su monitorium

A
  • 22 Grd '11

Sveiki! Susiduriau su man nesuprantamais keblumais pajungiant monitoriu. Ijungus kompiuteri, pasirodo standartinis kompiuterio krovimosi tekstas ir pananasiai, taciau tuo momentu, kai turetu pasirodyti sistemos krovimosi langas, ant ekrano pasirodo kazkokios demes, linijos, kol galiausiai monitorius tiesiog issijungia. Maniau, kad problema su driveriais (naudoju fedora 16), pabandziau uzkrauti ubuntu live cd, bet atsitiko tas pats.
Kas cia galetu buti?

D
  • 22 Grd '11

Ties kuria vieta išsijungia monitorius? Ar užkrauna tik bios, ar dar krauna jau sistema? Nes jei tik bios, spėčiau, kad vaizdo plokštės techninis gedimas.

A
  • 26 Grd '11

Ima krauti ir sistema iki tos vietos, kur turetu issokti sistemos splash screen. Jokio plokstes gedimo nera, nes kitas monitorius veikia kaip pridera.

D
  • 26 Grd '11

Tada tikrai ne plokštės reikalas, nes galvojau gal tik bios teužkrauna. O kas per monitorius? Nes šiaip su senais crt monitoriais būdavo, kad nusistadyvo darbo režimas (rezoliucija ir atnaujinimo dažnis) sistemoje, kurio monitorius nepajėgia rodyti ir jis paprasčiausiai išsijungdavo.

A
  • 26 Grd '11

Taip ir yra - jis parodo demes kazkokias ir issijungia,bet monitorius lenovo p2251l 22". Noriu ji pajungti kaip antra,nes pirmas yra flatron'as irgi 22" ir panasiu parametru,todel butu keista,jei daznis butu kaltas. be to, man nepasileidzia tap pat ir live cd,kuris pats nustato ir rezoliucija (tegul bent per maza) ir dazni.

S
Shookees
Paulius
  • 28 Grd '11

Man su senesniu laptop'u panašiai būdavo pasileidinėjant kai kurias linux os live session'ą. Per daug nesiaiškinau problemos, nes imdavau alternatyvią instaliaciją. Problema bus su driver'iais arba jų išvis nebuvimu.

A
  • 28 Grd '11

As irgi priejau tokia isvada,kad tai tvarkykliu problema, tad susivariau catalyst paketa ir dabar ne vienas nerodo, bet uz tai abu vienodai