Btrfs

E
  • 7 Vas '12

Gal kas jau esate apsiles rankas su btrfs failu sistema? Ar lengva su ja daryti greitus backupus kas man butu aktualu. Tarkime noreciau updeitinti kazkokia programa bet nezinau ar po updeito jinai neveiks blogiau, todel noreciau tureti galimybe greitai be skausmo grazinti sistema i pries tai buvusia busena. Arba isvis naudoti net kazka panasaus i git tik faulu sistemos lygiu.

D
  • 7 Vas '12

Bandžiau gal prieš gerą pusmetį. Likau labai nusivylęs, kadangi ši failų sistema baisiai lėtai dirbo. Ytin lėtai vykdė kopijavimą, rašymą į šią sistemą. Buvau ją pasirinkęs kaip sistemą "/" skirsniui. Programų diegimas trukdavo keletą kartų ilgiau nei su ext4 sistemą. Nežinau ar čia tik man dėl neaiškių priežasčių taip pasitaikė ar ir visiems ši sistema nesveikai stabdo. Jau vien ubuntu sistemos diegimas truko akivaizdžiai ilgiau nei į ext4 sistemą.

E
  • 7 Vas '12

Na del letumo man ne taip svarbu, vis tik savaime aisku kad ext4 zymiai greiciau dirbs bet kokiu atveju. Sitos sistemos arkliukas vis delto yra kas kita.

E
  • 7 Vas '12

Dar ka galiu pamineti, kad siaip ar taip desktopui failu sistemu greiciai nera turintys prioriteta kai yra SSD diskai kurie galima sakyti sulygina visas tas failu sistemas. Be to kaip suprantu btrfs gali tapti nauja sistema po ext4 linuxuose kaip defaultine

S
  • 7 Vas '12

Galima labai nesunkiai ir saugiai pasieksperimentuoti su btrfs taip:

sudo apt-get install btrfs-tools
dd if=/dev/zero of=/tmp/mybtrfs bs=1M count=256
sudo mount -t btrfs /tmp/mybtrfs /mnt

Po šių komandų failų sistema gulės /tmp/mybtrfs faile ir bus primontuota į
/mnt.

Pirmas dalykas, kurį pažiūrėjau, kiek btrfs naudoja vietos:

Failų sistema         Size  Used Avail Use% Prijungta prie
/dev/loop0            256M   56K  164M   1% /mnt

Iš karto suvalgė 92M! savo reikmėms, tikiuosi šis dydis nėra procentinis...

Jei kas nors ką nors daugiau patestuosit, pasidalinkit.

E
  • 7 Vas '12

Na as galbut tuoj isbandysiu btrfs su kokiu gentoo. Tam yra keli pliusai updeitai trunka ilgai o sugadinti sistema su updeitais ir kokiomis blogomis opcijomis yra lengva todel greitas sistemos roll back yra pliusas. Kitas pliusas butu isbandyti kaip ivairus kompiliavimo flagai veikia isvis sistemos stabiluma greiti etc taip sakant benchmark padaryti kad ir su standartiniu tarkim 01, 02, 02 flagu skirtinguose snapshotuose ir palyginti. Taip sakant visa / sukompiliuoti keliais skirtingais budais, galbut net galima bus panaudoti gcc ir icc kompiliatorius.

A
  • 7 Vas '12

@sirex rašė:
Galima labai nesunkiai ir saugiai pasieksperimentuoti su btrfs taip:

sudo apt-get install btrfs-tools
dd if=/dev/zero of=/tmp/mybtrfs bs=1M count=256
sudo mount -t btrfs /tmp/mybtrfs /mnt

...

Pamiršai eilutę.