Pagalba

M
  • 13 Vas '12

Sveiki ,noriu pradeti programuoti su python programavimo kalba. Ir noreciau paklausti ar apsimoka pradeti nuo programu kurimo ir kokia reikia siustis programa ?

A
  • 13 Vas '12

Jei pastave Linux'ai python jau instaliuotas. Pradžiai siulau pradėti skaitinėti Python programavimo pradžiamokslis ten turėtum rasti atsakymus į daugumą naujokui kylančių klausimų. Taip pat siulau permesti akim jau čia sukurtus python tematikos postus (ne tiek jų jau daug), gal but sužinosi ka nors naujo

M
  • 13 Vas '12

Aciu uz informacija. Nesitikejau ,kad taip greit atsakys kas nors.

M
  • 13 Vas '12

Iskilo dar viena beda. Ieskojau ,bet atsakymo neradau. Nebent ne atidziai ziurejau. Beda tokia. Prasiau paprasciausia komanda print ' Sveiki ' norejau ismeginti ja viskas pavyko ,tik nesupratau kodel man taip greit isjungia ta juoda langa ? Beja siu metu esu su Windows greitu metu pereisiu pire linux.

A
  • 14 Vas '12

@mareks rašė:
Prasiau paprasciausia komanda print ' Sveiki ' norejau ismeginti ja viskas pavyko ,tik nesupratau kodel man taip greit isjungia ta juoda langa ?

Windowsinis terminalas atlikes užduotį išsijungia jei jo kas nesulaiko. Galima kaskart įkišti pause ant pabaigos, bet tai nepatogu. Jei kompiuteris pakankamai galingas galima kodint ant sunkiasvorio Aptana Studio, jei kompiuteris silpnesnis arba norisi kažko paprastesnio galima rinktis Geany (gali tekti nurodyti kur python suinstaliuota). Žinoma yra ir kitų įrankių, bet kaip naujokui pradžiai šiuos siulau pamėginti. O smulkiems skriptas gali naudoti ir patį python idle (shorcut'as turėtų rastis start->programs->python..).

S
  • 14 Vas '12

Kaip suprantu, bandei paleisti programą, du kartus paspausdamas failų naršyklėje ant sukurtos programos failo?

Paprasčiausias ir rekomenduojamas būdas testuoti ir leisti programas, kurios veikia tekstiniame režime, kaip taviškė, leidžiant programą iš komandinės eilutės.

Jei naudoji Windows atsidarai cmd, jei naudoji Ubuntu, atsidarai gnome-terminal, tada komandinėje eilutėje, cd komandos pagalba, pakeiti aktyvų katalogą į tą, kuriame yra tavo sukurtos programos .py failas ir paleidi savo programą taip:

python manoprograma.py
A
  • 14 Vas '12

Jei windowse tarp enviroment variablų python'as nebus užsetintas tai panaudojus vien 'python' cmd lange gausi klaidos pranešimą:

'python' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.

Tokių atveju tau reikės arba nurodyti pilną kelia iki python.exe failo:

"pilnas_kelias_iki_python_aplanko/python.exe" manoprograma.py

Arba užsisetinti enviroment variable'us (šitą pasigooglinti gausi, mintinai nepamenu, o plius naujesnėse windowsuose galbūt kitaip tai realizuojama).

M
  • 14 Vas '12

Aciu uz pagelbejima. Tik nelabai supratau kur yra tas cmd ?

A
  • 14 Vas '12

@mareks rašė:
Aciu uz pagelbejima. Tik nelabai supratau kur yra tas cmd ?

jei win, tada atsidarai run langą ir ten rašai cmd ir tau atidaro cmd
jei ubuntu tada ctrl+alt+t ir tau atsidaro terminalas (gnome-terminal)

G
  • 15 Vas '12

@mareks rašė:
Iskilo dar viena beda. Ieskojau ,bet atsakymo neradau. Nebent ne atidziai ziurejau. Beda tokia. Prasiau paprasciausia komanda print ' Sveiki ' norejau ismeginti ja viskas pavyko ,tik nesupratau kodel man taip greit isjungia ta juoda langa ? Beja siu metu esu su Windows greitu metu pereisiu pire linux.

Paprasčiausias būdas mokantis Python Win aplinkoje peržiūrėti, ką tavo programa išmeta į 'console', kodo gale prirašyti raw_input().

Pavyzdžiui:

print ('Sveikas!')
raw_input('Iseiti? ')

Išvestis:

Sveikas!
Iseiti? taip

Jei naudoji Python 3x versiją, pakeisk raw_input() į input().

M
  • 16 Vas '12

Aciu ,kad pagelbejot.

G
  • 1 Bir '12

aš tai pritarčiau tam postui kuriame siūloma naudoti IDE, aš su IDE pasiklystu tarp kodo, o su tekstiniu redaktorium tai...(net jei ir sugeba paryškint sintaksę, tai ne tas pats kaip IDE galimybės) bent jau šiuo atveju minimam „geany“ paspaudi F5 ir atsiveria langas su tavo rašomu scenarijum

N
  • 4 Bir '12

dar vienas, gan sviezias ir lengvasvoris python ide http://ninja-ide.org

C
  • 28 Spa '12

pasiklydau visai ir prašau pagalbos. susiradau python skriptuką kalendoriui. ką sugebėjau ir kas man nepatiko pasitaisiau, bet dviejų dalykų neįveikiu. net nesuprantu nuo kokios vietos knistis reiktų. ką bedaryčiau jis man savaitės dienas rašo anglickai ir nors nusišauk. ir dar norėčiau, kad metų ir mėnesio nerodytų. jei kas nurodytų ką pakeist būčiau dėkingas ir įgyčiau patirties kitam kartui. štai skriptas:

#! /usr/bin/env python
#--coding=utf-8
import time, calendar, re

localtime = time.localtime(time.time())
calendar.setfirstweekday(calendar.MONDAY)
cal = calendar.month(localtime[0], localtime[1])

parts = cal.split('\n')
cal = '${alignc}${offset 200}' + '\n${offset 600}'.join(parts)

regex = '(?<= )%s(?= )|(?<=\n)%s(?= )|(?<= )%s(?=\n)' % (localtime[2], localtime[2], localtime[2])
replace = '${color FFA300}%s${color white}' % localtime[2]
newCal = re.sub(regex, replace, cal)
print newCal
W
  • 28 Spa '12

Pabandyk

import locale
locale.setlocale(locale.LC_ALL, 'lt_LT')
C
  • 28 Spa '12

@windows rašė:
Pabandyk
dėkui už bandymą, bet nepadėjo. kažkodėl.

C
  • 28 Spa '12

kažkas ne taip su šia eilute.

locale.setlocale(locale.LC_ALL, 'lt_LT')

jei ją užkomentuoju tai kalendorius bent jau nedingsta.

W
  • 28 Spa '12

@cyf rašė:
kažkas ne taip su šia eilute.

locale.setlocale(locale.LC_ALL, 'lt_LT')

jei ją užkomentuoju tai kalendorius bent jau nedingsta.

Greiciausiai nera tokios lokales, todel scriptas ismeta klaida.

Pabandyk dar tiesiog

locale.setlocale(locale.LC_ALL)

Tada turetu ismesti kokia dabar naudoja bent. (cia interpretatoriaus lange)

Galbut jinai kitaip vadinasi, tokiu atveju greiciausiai gali paziureti savo linux kaip gali vadintis rodos is terminalo

locale -a

Paprastai jeigu nematai kokias klaidas ismeta tavo scriptas, tai atlikinek visas komandas is pythono interpretatoriaus lango. Taip galesi surasti klaidas ir patogiau modifikuoti kai kurias vietas.

C
  • 1 Lap '12

porą dienų buvau išvykęs tai prie šito reikalo nebuvo galimybės prikišt nagų, bet vakar paaukojau gerą pusdienį. išbandžiau visus variantus ir tavo pasiūlytus ir savo sugalvotus ir dar inete kažkur atkastus. nu nieko taip ir neįstengiau padaryti. laikiausi įsikibęs į tą .py skriptą dėl tos priežasties, kad jį gali patalpinti kurioje nori vietoje conky lange. įstačius kad ir patį parsčiausią kalendorių į conky jo neina pozicionuoti! it tas mane biesina. nesupraprantu kodėl. atrodo ir stengiuosi, ir ieškau sprendimų, bet gaunasi šnipštas.
pvz. eilutė:

${color d7d7d7}${font saxMono:bold:size=10}${execpi 60 VinDSL_Cal_8=`date +%-d`; ncal -C -h | sed -e '1d' -e 's/\<'"$VinDSL_Cal_8"'\>/${color cc0000}&${color d7d7d7}'/

vaizdas
atrodytų viskas gerai. yra dienos yra kalendorius, bet bliamba aš noriu, kas jis nebūtų prisispaudęs kairiame kampe. atrodo viskas paprasta. taisom kodą

${color d7d7d7}${offset 300}${font saxMono:bold:size=10}${execpi 60 VinDSL_Cal_8=`date +%-d`; ncal -C -h | sed -e '1d' -e 's/\<'"$VinDSL_Cal_8"'\>/${color cc0000}&${color d7d7d7}'/}

nu ir ką gi, rezultatas :
pasislinko tik pati pirma eilutė. bet kodas taigi vienas???! .tai yra ką bedariau ir kur bestačiau offset arba align rezultatas tas pats. variantas tik kai offset'ą įstatai po einamosios dienos. tada tos ir pasislenka. viso bloko nepavyko pastumti niekaip. jau kažkokia neviltis užpuolė. juk atrodo ir infos ieškau ir mokinuosi kur galiu... matyt bukas visiškai.
jei kas sugalvotumėt kaip tai padaryti, ar gal jau žinote gatavą sprendimą pasidalinkite prašau.