Ubuntu,linux ir GPS Navigacija¿

S
saulys
saulius Bacevicius
  • 28 Vas '12

Reikia vairuotojui(europa) irasyti gps navigacija i ubuntu. Duokit gera patarima.

A
  • 28 Vas '12

Geras patarimas tubut butų googlą į roges įkinkyti ir padaryti bent jau kelių dienų investigavimą. Kaip pavyzdžiui random resultatas, kuris pamini TangoGPS, nors neaišku kaip su Lietuvos/Europos žemėlapiais. Nebent paieškoti tokio kuris palaiko kitų GPS'ų softų maps'ų formatus. Tiesa, net 2008'tais GPS softų Linux'ui buvo nevienas.

Neteko GPS'u žaisti, tai nelabai ką detaliau patart galiu.

S
  • 28 Vas '12

Ant Ubuntu navigacijos nelabai tenka naudoti, tam naudoju Android + osmand. Osmand yra tiesiog nuostabus navigacijos įrankis.

Dėl Ubuntu, štai yra visas sąrašas programų:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Ubuntu

Šiaip tai navigacijai, kurį laiką naudojau Navit, bet jis yra žiauriai sudėtingas ir out of the box neveikia, reikia rankomis susikonfigūruoti. Bet kai jau susikonfigūruoji, naudotis galima, nors vėlgi, nelabai patogus, nes daug rankinio darbo.

S
saulys
saulius Bacevicius
  • 29 Vas '12

Aisku, jau norejau bandyt navit , bet jei sunki , man netinka. Matot ,zmogus pirma karta vaziuos su Ubuntu i uzsieni(10 metu naudojo Ms Win), bus turbut vienintelis vairuotojas su linuxais kompe, o jei dar ipiesiu sunkia navi, tai ka jis man gryzes pasakys....
sarasiuka sioki toki ir as turiu http://ubuntu-install.blogspot.com/2008 ... tbook.html

S
  • 29 Vas '12

@saulys rašė:
Aisku, jau norejau bandyt navit , bet jei sunki , man netinka. ...

Padėvėta kiniška navigacija kaštuoja bene šimtą litų?

S
saulys
saulius Bacevicius
  • 29 Vas '12

Padėvėta kiniška navigacija kaštuoja bene šimtą litų?

Cia antras svarbus dalykas, bet as deja kalbu apie PIRMA svarbų

S
  • 29 Vas '12

Nelabai suprantu, kam į laptopą kišti navigaciją? Jis tam iš esmės nepritaikytas, baterija laiko trumpai, nepatogus nešiotis ir panašiai, tuo labiau negali pirštu, ekrane stumdyti žemėlapio į visas puses.

Andoid yra atviro kodo Linux distribucija, pritaikyta ne laptopams, o tabletams ir mobiliems įrenginiams. Osmand yra puikiai atviro kodo navigacijos programa. Open Street Map yra atviras ir laisvas, Vikipediojos principais kuriamas žemėlapis, kurį gali visiškai legaliai imti ir naudoti, gali atsisiųsti, kad ir visos žemės geografinius duomenis iš oficialios svetainės.

Manau šis derinys, kalbant apie atvirą kodą, Linux ir žemėlapius yra pats geriausiai šiai dienai. Aš pats tuo naudojuosi jau ne pirmus metus, esu išmaišęs nemažai vietų, veikia gerai ir patikimai.

Kadangi Android'as turi gausybę gerų navigacijos programų, tai į nešiojamą kompiuterį galima įdiegti patį Androidą ir turėti navigaciją: http://www.android-x86.org/

Pats tokio varianto nebandžiau, tai tvirtai rekomenduoti taip pat negaliu.

S
saulys
saulius Bacevicius
  • 29 Vas '12

Nelabai suprantu, kam į laptopą kišti navigaciją?

jie priprate naudotis su windows platinamom navigacijomis, todel as ir uzdaviau klausima ar galima tai atlikti ant linux.
be to kokio dydzio android ekranas palyginus su laptopo

S
starka
don Pedrilio
  • 1 Kov '12

@saulys rašė:
be to kokio dydzio android ekranas palyginus su laptopo

10.1' colio, gal jau ir didesnių yra

S
  • 1 Kov '12

Štai visas sąrašas Android įrenginių, su gan dideliais (10.1 colių) lietimui jautriais ekranais ir įmontuotais GPS imtuvais:
Štai puikiausias kompiuteris su Android operacine sistema:
http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_P ... rmer_Prime

Manau, tai yra būtent tai ko reikia. Aišku, jei vis dėl to, šį įrenginį norės naudoti ir kaip pilnavertį kompiuterį, tada gal būt iškils sunkumų. Nežinau, niekada neturėjau tableto, bet įtariu, kad jie nelabai atsilieka nuo nešiojamų kompiuterių, ypač tie, kurie turi prijungiamas klaviatūras.