Pasakysiu vieną esminį sakinį, kuris apibrėš šią ir kitas temas susijusias su Windows ir Linux sistemomis/jų skirtumais: "Naudoti Windows operacinę sistemą, tai tas pats kas šokti su sugipsuotomis kojomis". (Erikas S. Raymondas)
Nesupratusiems minties galiu pasakyti, kad būtent jūs būdami laisvi, galite viską matyti, žinoti kaip elgtis su kodu, jį koreguoti, kurti, padėti ir tai nieko nekainuos. Laisvai kvėpuoti. Man labai gaila ribotų žmonių, kurie nenori nieko atrasti šiame gyvenime, pažinti, sukurti, padėti kitiems. Kurie gyvena tik dėl savo subinės gerovės. Visgi pažinimas/atradimas/kurimas ir yra gyvenimo esmė.
P.S. man patinka zinoti kaip veikia daiktai kuriuos naudoju, taigi zinau kaip veikia automobilis, zinau kaip ji tvarkyti, zinau ir kaip veikia saldytuvas ar televizorius, taigi man idomu ir kaip veikia mano OS. Ir manau daugumai kas naudoja Linux yra idomu kaip jis veikia.
Cia tik eiliniam runkeliui nerupi kaip veikia daiktas kuriuo naudojies, o svarbu tik kad ir kiti juom naudojasi, todel to reik ir man.....
Asmeniškai man Linux patinka dėl: BendruomenėAtviras kodas
*Naujos žinios
O Windows tiesiog nuobodi OS, kaip ir nokia telefonai. Nuobodi nereiškia bloga, nuobodi reiškia tiesiog nebe įdomi.>
Tema perkelta iš https://legacy.ubuntu.lt/forum/viewtopic.php?f=13&t=8181