Kokius Linux rinktis?

R
  • 21 Geg '11

@Greitukasxxx rašė:
Ta pačia linux mint.

Nu taip Ir pagal mane ta pati grafinė aplinka ir distribucija (mint=ubuntu). Nieko įdomaus ir naujo nėra. Tai "Kokius linux naudoti?" liksiu nesupratęs...

G
  • 22 Geg '11

Tai "Kokius linux naudoti?" liksiu nesupratęs...

Tai aš taip pat nesupratau žmogus kitos distribucijos nori ar grafinės aplinkos?

planuoju ant xfce ar LXDE pereiti Gal kokią distribucija patartumėte?
nes jei grafinės aplinkos tai kitos distribucijos nereikia
http://www.linuxmint.com/release.php?id=13

G
  • 22 Geg '11

Man kai pc truputi senstelėjes,tai iš norėjimo išgauti daugiau truputi greičio,persimečiau į lubuntu.Šiaip viskas gražu,na galbūt nustatymų ir mažoka.Arba sunkiau ką nors atkapstyt,kad pasidarytum ,kaip norisi.Bet tiek to.Bet vat du dalykai truputi"užknisa".Nepasidaro čia keyboard,ta prasme nepadarysi pasirinkt klaviatūros tarp dviejų kalbų.Išeitį kaip ir radau,ale restartavus pc?visąlaik reikia tą patį dalyką daryt,nes niekaip neišsisaugo.Bet tas dar nieko,ale daugiausiai užknisa,kad auto būna 1024x768_85hz,o man reikia 1024x768_75hz.Nifiga per terminalą neina padaryt.Ir ten radau programikę paprastą,bet perkrovus pc,visgi tą hz reikia rankiniu būdu keist.Vat tokie potyriai su lubuntu,bet šiaip viskas ok

A
  • 23 Geg '11

@Gedis rašė:
Išeitį kaip ir radau,ale restartavus pc?visąlaik reikia tą patį dalyką daryt,nes niekaip neišsisaugo

Jei pvz kalbos nustatymus per komandą darai, tai tą komanda gali mėgint į startup įsimest

G
  • 23 Geg '11

@apocalipso rašė:

@Gedis rašė:
Išeitį kaip ir radau,ale restartavus pc?visąlaik reikia tą patį dalyką daryt,nes niekaip neišsisaugo

Jei pvz kalbos nustatymus per komandą darai, tai tą komanda gali mėgint į startup įsimest

Tenais komanda yra tokia -setxkbmap -option grp:ctrl_shift_toggle lt,ru -kaškaip abejoju,kad išeitų,bet pamėginsiu

G
  • 23 Geg '11

Oplia,veikia .Aš irgi mąsčiau taip padaryti,bet labai abejojau ar pavyks,bet nepabandęs nesakyk ne Liko vienintelė problemėlė,kaip tuos 85hz priverst startuojant pasikeisti į 75hz Pasidariau tiktais,kad tą programėlę resolution keitimo iškart startuotų,bet keisti reikia rankiniu būdu.Žiūrinėjau googlėje,bet ten rasti būdai,teisingiau vienas-neveikia.Turbūt reiktų skriptuką pakurt kokį,ale nemoku

G
  • 23 Geg '11

Manau gautūsi įdėti komandą paleidimo "xrandr -s 1024x768 -r 75

Haha,pasirodo galima.Štai ir viskas,problemos išsisprendė Iš dalies dėkui apocalipso.

E
  • 23 Geg '11

@Gedis rašė:

@apocalipso rašė:

@Gedis rašė:

Tenais komanda yra tokia -setxkbmap -option grp:ctrl_shift_toggle lt,ru -kaškaip abejoju,kad išeitų,bet pamėginsiu

Išjunk klaviatūros modulį e17'ame ir tiesiog:

sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf

ir tada irasai kazka panasaus, nereikes kiekviena karta ijungus rasinet:

Section "InputClass"
        Identifier "evdev keyboard catchall"
        MatchIsKeyboard "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
    Option "XkbLayout" "us, lt"
    Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"
EndSection

Čia pridėtos eilutės su options.
Man tas labai gerai veikia tiek LXDE (kuri irasius automatiskai atsiranda keitiklia), tiek KDE, tiek E17.
Šiaip šis būdas nereikalauja papildomai startup'o apkrauti, todėl yra rekomenduojamas.
P.S. aš naudoju archlinux, o ne bodhilinux, bet manau šitos teksto dalies tai nekeičia.

G
  • 23 Geg '11

Pas mane nėra xorg,viskas ant xsession

R
  • 23 Geg '11

Ar man vaidenasi,ar OpenSuse 11.4 su KDE valgo mažiau ramų nei LinuxMint bei kitos distribucijos su .deb paketais???

Ant mano senuko suske ima ~180 MB ram, o LM su gnome > 220 MB ram ...

G
  • 23 Geg '11

@Ramashk rašė:
Ar man vaidenasi,ar OpenSuse 11.4 su KDE valgo mažiau ramų nei LinuxMint bei kitos distribucijos su .deb paketais???

Na nežinau,Linux Mint bandžiau,nepatiko visiškai ir nepasakyčiau,kad kaškuom ji lengva.Naudoju Lubuntu,tai ima 93 ram Xubuntu imdavo apie 180,keista bet ubuntu eidavo gražiau už kubuntu

E
  • 24 Geg '11

@Gedis rašė:
Pas mane nėra xorg,viskas ant xsession

xsession tik PALEIDŽIA xorg, į jį nukreipia, paziurek tiesiog ar yra tas failas (evdev.conf). Ko tu neturi tai ne xorg, jei grafine aplinka leidi tai jį naudoji, ko neturi tai DM (KDM XDM GDM entrance ir panašių).

@Ramashk rašė:

Gali būti kadangi tokios distro kaip Ubuntu nugrūda KDE į šalį, o tuo tarpu Mandriva ir suske prisideda ir yra pagrindiniai vartotojai. Ubuntu yra š... gabalas jei nori naudoti KDE (neišpildytas bei lėtas). (dėl Mint nežinau). Bet labiausiai mane šokiravo OpenSUSE prieš Ubuntu su gnome ant naujo kompo (4Gb RAM'o):
Su įjungtu compiz rezultatai buvo:
Ubuntu Gnome 2: 640 Mb, OpenSUSE Gnome 2: 320 Mb.
Nuo to laiko, kaip ir Ubuntu nebenaudoju.

R
  • 24 Geg '11

Ubuntu betkokią aplinką paėmus yra stabdys. Nei ten XFCE ar LXDE palyginus su kitom distrom yra greitos. Vienas pliusas, kad lengva naudotis, kaikam įprasta. Matyt šitai yra kaina, kad ubuntu kilus iš nestabilios debian atšakos ir skylės užlipdytos labai riebiai...

K
  • 25 Geg '11

Tai apsimoka dabar mesti lauk bubuntus ir dėtis debian, neturiu aš galiūno - 1 gb ram, 1,6 ghz sempronas. Jausis skirtumas? O gal openSUSE?

R
  • 25 Geg '11

Geriau openSUSE, kiek domejausi, stabilesne sistema, nei debian.

D
  • 25 Geg '11

Bet OpenSuse sakyčiau nemažai valgo. Aš jau tokio kompiuterio atveju galvočiau apie Fedora tada geriau, arba jau geriau Debian'as...

K
  • 25 Geg '11

Beto, kaip su ubuntu one ant kitų distrų? neduos?

R
  • 25 Geg '11

Nepasakyciau, kad suske daug valgo. Maziau uz visokius ubuntus ir t.t.

R
  • 25 Geg '11

@Ramashk rašė:
Geriau openSUSE, kiek domejausi, stabilesne sistema, nei debian.

Prašom konkrečiai info į studiją Nes beleką rašyt negražu...

M
  • 25 Geg '11

@kLx rašė:
Tai apsimoka dabar mesti lauk bubuntus ir dėtis debian, neturiu aš galiūno - 1 gb ram, 1,6 ghz sempronas. Jausis skirtumas? O gal openSUSE?

gali drasiai rasytis kubuntu 11.04
hd tvarkai taip
/home, / , /swap(2-3gb)-butent tokia tvarka
kai isirasai kubuntu, meti lauk ,,strigi indeksuokli,, nereikalingas
sutvarkai per nustatymus kad paleidus kubuntu ,,pradeti tuscia sesija
na ir visus ,,navarotus graziuosius atjungi, veliau susitvarkai pagal skoni
dirbs tikrai gerai
ps: normalus tas tavo pc