leistukas (launcher'is)

N
  • 20 Geg '12

Sveiki,
ieškau kuo paprastesnio, kuo lengvesnio leistuko. Man reikia, kad:
ant darbastalio (ikonos nuimtos) galėčiau sukurti reaktyvią sritį (gali būti ir nematoma, t.y. nei ikonos, nei kažko - tiesiog kad galėčiau pelę užvesti ir paspausti), kurią aktyvavus bus paleistas mano norimas skriptas, komanda ar pan. Būtų tobula, jei galėčiau sukurti kelis tokius leistukus vienu metu skirtingose darbastalio vietose su skirtingais nustatymais. Dabar mąstau, kad galimėtų naudotis screenlets leistukų įtaisu, bet tas demonas baisiai jau sunkus :/ o man reikia kuo lengvesnio varianto. Ar gal galima kokį skriptą pakurti, kad „[pelės kairysis paspaudimas koordinatėse X=[12;30], Y=[50;60] vykdo komandą 'Z', JEI paspaudimas buvo plyname darbastalyje]“?

V
  • 29 Bir '12

Cia viskas priklauso nuo darbastalio aplinkos kurioje nori tai padaryti (KDE, Gnome etc.). Jei sukurtum *.desktop tekstini faila tai jis gana placiai tiktu. Pvz. gali rasti pas save ant darbastalio tikriausiai tik reik su teksto redaktoriumi paziuret kas ten surasyta.

G
  • 19 Lie '12

o ne lengviau tiesiog sukurt karštąjį klavišą? pvz. ctrl+alt+win+6 tokio tikrai netyčia nepaspausi ir nieks nežinos jog toks dalykas išvis yra tavo sistemoj.

N
  • 19 Lie '12

gal ir paprasčiau, tačiau.... leistukų noriu dėl conky kadangi tas žvėris nėra interaktyvus, o kambariokas su rainmeter'iu vis erzina, tai.....
su darbastalio ikonomis apsvarsčiau variantą, tačiau pas mane netbukas - atjungiau nautilus'ą, kad nepiečtų darbastalio ir taip kiek sutaupytų resursų + nebūtų pagundos apsikraut ekrano šiukšlėmis.

G
  • 19 Lie '12

conky turi galimybę tapt interaktyviu... aš nesenai pradėjau gilintis į tą temą, bet paskui mečiau, nes sugalvojau kaip atlikt man reikalingą užduotį be conky interaktyvumo pradėk skaityt nuo "conky xdotool". kai viską surasi ir padarysi pasidalink patirtim:)

N
  • 19 Lie '12

o, seni.... gerulis
kažkaip praleidau faktą, kad conkiui galima priskirti lango pavadinimą, per kurį xdotool prie jo prisikas...
ačiū!

N
  • 1 Rugp '12

Tai va, škias... Kaip ir prašei, dalinuosi patirtimi išstudjavau tą brūdą visą. Nepatiko man tie .lua skriptai, papeckiojau šiokį tokį skriptuką, kurs padės padaryti conky interaktyviu.
https://github.com/netikras/ConkyClicky
mėginkit beje, nepaminėjau README, kad ccaction.sh esantį kintamąjį CONFIG_DIR pakoreguotumėt taip, kad būtų nurodytas visas kelias iki „confs“ katalogo. Tikiuosi, nebus per daug sudėtinga naudot

P.S. reikia, kad sistemoje būtų įdiegti xwininfo ir xdotool paketai!

o dabar labanakt...

G
  • 1 Rugp '12

tiek getcoords.sh tiek ccaction.sh sako ```
xwininfo: error: -name requires argument

esmė: paspaudus ant mano nurodytos conky vietos paleidžia ccaction.sh, bet neįvykdo darbo.

koordinates rodo ne lango atžvilgiu, bet darbastalio. paspaudžiu ant conky lango(300x500) ir gaunu tas pačias koordinates tiek langui tiek ekranui:

Kursoriaus koordinatės ekrane (x,y): (1002,855)
xwininfo: error: -name requires argument
Kursoriaus koordinatės lange "" (x,y): (1002,855)


**failas ccaction.sh:**
nė velnio neusprantama:

read X Y screen window <<< 'xdotool getmouselocation|sed 's/x:(.) y:(.) screen:(.) window:(.)/\1 \2 \3 \4/''

aišku:

eval $(xdotool getmouselocation --shell)
``` po komandos atsiranda kintamieji X Y SCREEN ir WINDOW.

bent jau mano atveju tai windowname=$(xdotool getwindowname $window) negauna pavadinimo, beto galim parašyt xwininfo -id $window ir galim naudot prieš tai gautą ID o ne lango pavadinimą.

EDIT: iš ccaction.sh išmečiau tai kas nereikalinga ir viskas veikia. aš naudosiu tik vieną langą, su vienu pavadinimu. tai vietoj lango pavadinimo ir ID paieškos įrašiau statišką lango pavadinimą:) Dėkui už pasidalintą patirtį, dabar reiks pritaikyt praktikoj.

N
  • 1 Rugp '12

Kaip supratau, tau „nepaima“ conky lango pavadinimo spėju, conky konfiguose neįrašei eilutės "own_window_title Conky-stats" ar su "Conky-belekas"?
Suprantu, kad galima naudoti ID. Su pavadinimais man paprasčiau be to, ar ID kaskart nepasikeičia, paleidus langą iš naujo? tokiu atveju pavadinimas - kiek stabiliau.
Ačiū už pastabas. Rašiau kreivai-šleivai, bele tik veiktų pačiam

ir ačiū už xdotool getmouselocation --shell... šito nežinojau

G
  • 2 Rugp '12

čia ne mano bėda, čia xdotool blogai veikia(arba langų tvarkyklė „openbox“):)

xdotool getactivewindow
```(aktyvus langas tai terminalas)
**50331652**

xdotool getmouselocation
```(pelė tam pačiam terminale)
window:14681280

xwininfo -id 14681280
xwininfo: Window id: 0xe004c0 (has no name)
xwininfo -id 50331652
xwininfo: Window id: 0x3000004 "lxterminal"

su tuo id kurį gauna „getmouselocation“ „xwininfo“ nerodo lango pavadinimo.

Praktinis pirtaikymas:

paspaudi ant RSS kanalo pavadinimo ir conky rodo kito kanalo naujienas:)
source:
git://github.com/gymka/Conky-RSS.git