Draiverai

S
  • 11 Geg '12

sveiki gal kas gali pasakyti kaip insirasyti draiverius i ubuntu 12.04 visus? mano vaizdo plokste ATI RV530
is anksto aciu

A
  • 11 Geg '12

Trumpai: Linux'e driveriai skirstomi į dvi kategorijas:
atviro kodouždaro kodo (propieraty)
Įdiegus Ubuntu automatiškai sudiegiami atviro kodo driveriai. Vaizdas yra, garsas yra, internetas yra.. Šitie dalykai ne iš oro veikia, o dėka atviro kodo driverių. Taigi atsakymas į tavo klausimą būtų paprastas - pas tave jau yra driveriai sudiegti ir jie atsinaujins automatiškai kartu su sistemos atsinaujinimu.

Kokiais atvejais reikėtų diegtis uždaro kodo driverius?
Tuomet kai nesi patenkintas atviro kodo driveriais. Kaip taisyklė daugelis Nvidia bei AMD (ATI) vaizdo plokščių savininkai atviro kodo driverius keičia į nuosavybinius gamintojo.

Rekomenduotinas ir lengviausias būdas yra aktivuoti "propieraty" siulomus driverius pasijungus "Aparatinės įrangos valdyklės", jas rasi tarp visų nustatimų. Pridėjau vaizdelį kaip tai atrodo (į mano paveikslėlyje siulomus driverius nekreip dėmesio, kadangi virtualkėje šitie Ubuntu sukosi). Jei nieko nesiulys patikrink Ubuntu programų centro šaltiniuose uždėta varnelė uždariems driveriams (Keisti->Programų šaltiniai...).

W
  • 11 Geg '12

Pries priimant naudoti siulomus driverius, pirma siulyciau googleje ar siame forume paskaityti kaip juos ismesti, jei po kompiuterio perkrovimo tave pasitiks juodas terminalo langas (su username ir pasword). Taip tikrai pakankamai daznai atsitinka.
Kitaip tariant atsarga gedos nedaro