Common Lisp & linux

A
  • 25 Bir '12

Sveiki, forumieciai!
Gal cia yra lisp programuotoju ar prijaucianciu? O gal seip zinote koki gera sios kalbos programavimo iranki? Google ieskojau, bet radau tik emacs, slime... Vienu zodziu visur tik emacs. O as nesu pazistamsassu siuo teksto redaktoriumi (naudoju vim) ir noriu mokytis kalbos, o ne knistis savaite, bandydamas perprasti tokius irankius. Gal kas gali pasiulyti kokiu alternatyvu??

W
  • 25 Bir '12

Turesi ismokti emacs, nes lispas zinomas kartu tik su slime, ir taves internete tikrai neapgavo. Siaip emacs ismokti baziniu ten shortkutu nera sunku. Paprasciausiu atveju tiesiog uzleisi ir per grafini meniu viska paleidinesi, tai yra kai mokinsies kalbos nieko sunkaus nebus.
Aisku jei moki vim, tai tau tikrai nera sunku susirasti kazkoki panasu plugina, taciau jis tikrai neprilys emacs galimybems su slime.
Pirmas hitas kad ir
http://www.vim.org/scripts/script.php?script_id=2219

O dabar kadangi cia blevyzgos, tai kokio ... tu nori mokintis lispa? Tikriausiai perskaitei http://www.paulgraham.com/avg.html ?
Asmeniniai pastebejimai, skaityti sintakse yra ganetinai kosmariska, net jei nepastebi ((()))). Vienintelis dalykas kur rodos dar naudojamas lispas yra dirbtinis intelektas, matematikos programos kaip reduce, axiom, ... bet ten siek tiek kitoks lispas, ne common. Tai yra jei tau yra idomus simbolinis pvz integravimas, matematiniai algoritmai ir etc.. gal dar ir galima pateisinti lispa bet siaip...

A
  • 25 Bir '12

Darbe turiu Java, .NET programuotoju komanda, o man reikia zvilgsnio kitu kampu, todel pasirinkau lisp.

W
  • 25 Bir '12

Na jei tu nori poziurio kitu kampu, tai tuo paciu tada siulyciau paziureti i
http://www.erlang.org/

Beje skirtingai nuo lispo, erlangas buvo ir tikriausiai dar yra naudojamas rimtiems darbams, o ne tik akademiniuose darbuose.

Asmeniskai man lispas siek tiek primena linux, tai yra visi ji giria ir aukstinas, netgi tam tikras variantas kaip scheme yra mokinamas akademijoje, bet realiai mes turime, kad niekas beveik jo nenaudoja, yra n+1 skirtingu lisp interpretaciju tas pats emacs lispas ir etc.., na turim ir ubuntu lispo versija tai common lispa. Netgi su tuo paciu common lispu greiciausiai tik tas pats programuotojas gales perskaityti savo koda, ypac jei jis panaudos macrosus.
Tai yra visai kaip linuxe kiekvienas gali prisitaikyti common lispo sintakse pagal save kad jinai butu isvis neatpazystamai pakeista.

A
  • 25 Bir '12

O gal tada Ruby?

A
  • 25 Bir '12

@anabolikas rašė:
O gal tada Ruby?

O gal Python?
Kalbos pasirinkimas turėtų būti tavo reikalas, tiksliau tai turėtų priklausyti nuo tavo poreikių (kitų nuomonė tau turėtų mažai rūpėti).

A
  • 25 Bir '12

Nevermind. Griztam prie programavimo aplinkos pasiulymu, jei kas turite.

W
  • 25 Bir '12

@anabolikas rašė:
Nevermind. Griztam prie programavimo aplinkos pasiulymu, jei kas turite.

Na va dar vienas
http://www.vim.org/scripts/script.php?script_id=2531
Kaip sakiau gali juk paieska padaryti tarp vim interfeiso scriptu.

Toliau, kiek pamenu eclipses pluginas
http://www.bitfauna.com/projects/cusp/
Man jis nepatiko, gal dabar geresnis

Dar alegro lispas ateina su savo siokiu tokiu editoriumi, bet jis mokamas nors galima atsisiusti ir express edition. Naudojau ji windows aplinkoje nezinau kaip su linux. Siaip alegro lispas tikrai neblogas
http://www.franz.com/downloads/clp/survey

Bet jei rimtai, tai as irgi ieskojau editoriaus kuris man tiktu nes nenorejau emaco, bet galu gale vis tiek turejau gryzti prie emaco su slimu, nes nieko geriau realiai nebuvo.

Edited: pastraipa pašalinta (Flame-Warning!)
Prašom atsargiau reikšti asmeninę nuomonę apie programavimo kalbas čia ne fleimams skirta zona. (apocalipso)

W
  • 26 Bir '12

Edited: pastraipa pašalinta (Flame-Warning!)
Prašom atsargiau reikšti asmeninę nuomonę apie programavimo kalbas čia ne fleimams skirta zona. (apocalipso)

  1. Anabolikas nori ismokti netradicines programavimo kalbos, kuri leistu pazvelgti kaip galima problema ispresti visai kitais budais ir nestandartiniais algoritmais pritaikant kito tipo tarkime "interfeisa"
  2. Ruby ir pythonas yra standartines programavimo kalbos, ir cia nera mano asmenine nuomone. Tai yra nors su jomis galima naudoti funkcines programavimo kalbos algoritmus, lygiai taip pat sekmingai galima naudoti ir iprastus algoritmus, ir zmogus perejes nuo kokios java nelabai matytu skirtumo.
  3. LISP ir ERLANG yra visai kito tipo programavimo kalbos ir jos yra kaip tik ir "cituojamos" ar "rekomenduojamos", jei programuotojas nori ismokti kazka naujo, dar i sia grupe gal galetu ieiti "HASKEL". Tai yra siu kalbu paprastai mokomasi ne del to kad jas pritaikyti kazkuriam projekte, o labiau kaip hoby, kad galima butu veliau naudojant iprasta programavimo kalba pazvelgti i problema "kitokiu kampu".