linux ir windows

C
  • 25 Bir '12

kodel neleidzia instaliuoti windows ? meta kad reik particiju , o jas kuri bandai ir vistiek ta paty ishmeta ?

W
  • 26 Bir '12

Uzsileisk savo linux instaliacija ir papostink cia screenshota su savo particiju lentele.
Taip pat parodyk tikslesni klaidos koda. Kokius windows bandai instaliuoti (xp, win 7), kokie diskai (SATA, IDE).

Ir isvis tavo pranesimas turi buti kitose temose. Cia troliavimas ir fleimai. Todel sukurk nauja tema tam tinkamoje skiltyje ir su savo problema kartu parasyk dalykus kuriuos cia isvardinau. Jei neperkelsi savo temos greiciausiai atsakymo ir nesulauksi, kadangi mazai zmoniu skaito troliavimus ir tikrai cia neina padeti spresti kazkieno problemu.

Cia yra linux forumas, ir paprastai windows problemos sprendziamos forumuose susijusiuose su windows.

C
  • 26 Bir '12

na taip , zinau , bet man patare cia ateiti ... ash jau 4 savaites kankinuos . pas mane ( ide arba ahci , pasirinkimas , tai ant to ir ant to bandau. nzn ash ten jei tik leidzia kurt particija ir kuriu , bet niekaip nepataikau kur reik. ishnaujo tada viska instaliuoju ir taip ciklas nesustoja...ash zalios spalvos su linux pirma kart. na pabandysiu ieshkot kitu dar forumu , gal kas kur bus susidure su ta pacia problema. bet , kad daug tokiu radau tik zinutes 2005m. ir vis dar be atsakymu

R
  • 26 Bir '12

Tau reikia su linuxo live cd (gali but ir ubuntu) suformatuot i ntfs diska. Tada matys windowsai. Ten buna tokia programa skirsniams tvarkyt- Gparted.

W
  • 26 Bir '12

Pats paprasciausias variantas yra:
Instaliuoji windows pandaudodamas visa diska, tai yra windows xp atveju rodos
Trini visas particijas lauk su D raide, tada greiciausiai su C raide sukuri 1 arba 2 particijas ir ten pasirenki instaliuoti windowsus.

Antras etapas pasiemi ubuntu cd, ir automatiskai pasirenki kad tau sukurtu vieta ubuntu instaliacijai su automatisku particiju sukurimu ir resizinimu (jei nebuvai 1 etape sukures 2 laisvos particijos grynai ubuntu instaliacijai ar tiesiog palikes laisvos vietos).

Variantai kad pirma instaliuoji ubuntu, ir tik po to windows ne visai tinka, kadangi taip gali buti pakeista particiju lentele ypac jei bus koks GPT isdestymas ir tokiu atveju gal kokie windows XP nesupras kur cia randasi tos particijos.
Greiciausiai pastarasis variantas ir yra tavo atveju kad tu instaliavai pirma ubuntu i visa diska, ubuntu sukure GPT isdestyma ir windows xp instaliacija mato spyga.

C
  • 26 Bir '12

tai vat jo , shitas atvejis ir yra , jie mato shpyga ... ir kaip bebandau vis perinstaliuot ubuntu jie vistiek mato ta pacia shpyga o jei uzbootinu meta err

W
  • 26 Bir '12

Tai kaip ir minejau instaliuodamas windows XP, trini lauk visa diska. Tada sukuri 1 particija su C raide ir pasirenki jos dydi. Jei noresi veliau instaliuoti ubuntu, tai pasirenki kad liktu vietos ubuntams.

Tai yra jei pas tave ten 100 gb. Windows pirmai particijai pasirenkti tarkim 50 gb. Ir matysi melyname ekrane kad yra 1 particija kurios dydis 50gb ir dar 50 gb unlocated space.
Tesi instaliacija i ta windows particija. Dziaugsmingai uzleidi windows xp.

Ikisi ubuntu cd. Pasirenki automatiskai panaudoti tuscia vieta, ir spaudi rodos next next next nesukdamas galvos.

Rezultate gausi windows xp + ubuntu, kur viskas bus labai graziai isdestyta.