BackTrack

Z
  • 3 Lie '12

Sveiki. Čia kažkur skaičiau, kad norint mokintis programuot ir šiaip išsivaduot iš windows gniaužtų, reikia prisijungt prie kokios nors linuxu bendruomenės. Todėl manau, kad pataikiau čia. Beje ten rašė, kad reikia nesidengt po visokiais slapyvardžiais kaip "blackhatui" ir dar taisyklingai rašt, o rašyt taisyklingai aš nemėgstu, tačiau stengiuosi. Ir dėl dengimosi po slapyvardžiais tai nieko negaliu padaryt, dengsiuosi. Aplamai man kalbos nesiseka nes esu kažkoks asocialus mizantropas kuris tesugeba kalbėt internete. Tai turbūt daug ką paaiškina. Esu priverstas naudotis windowsais šiuo metu, nes esu gana toli nuo normalaus interneto šaltinių. Ir galiu pasijungt tik mobilų internetą per nokia pc suite, kuris tik su windowsais veikia. Nusipirkau laptopa paprastą, vien tam, kad galėčiau būt pasinėręs į kompą visur ir visada. O jis cia atseit šustras pagal lipduka, palmproof,ir bla bla ir baterijos ten visoki režimai išmanūs, tik viso to neįmanoma naudot, be windows 64bit. Tas jutiklis mane jau žudo po truputį, nes aš šį postą jau keletą kartų ištryniau berašydamas... tam, kad išjungt jo jutiklį būtini windows 64bit, nes ant draiverių disko parašyta supports windows 64bit only ir dar didžiulėm raidėm. O laptopą tai pirkau free DOS. Ar įmanoma del to mylėt microsoftą? Nežinau kaip , jūs, bet aš tikrai nuoširdžiai nekenčiu microsofto. Esu įsirašęs dual OS. Naudoju BackTrack(tik dėka microsofto šiuo metu negaliu jais pilnavertiškai naudotis). BackTrack yra gėris pilnas naudingų įrankių. Kaip suprantu tai jis ant ubuntu padarytas ar kaip čia reikėtų išsireikšt. Žodžiu programuot moku tik minimaliai su C++ aišku geriausiai sekasi pasiimt koki source koda C++ ir patiuninguot. Aišku čia apie mažyčius dalykus kalbant. Noriu pradėt mokytis python, o C++ manau kolkas pakaks vidurinės lygio žinių. Taigi, kiek žinau geriausias būdas mokintis yra, prisidėt prie kokios nors atviro kodo programos kūrimo ar pačiam kažka kurt ir tikėtis, kad kažkas prisijungs. Manau tų programų kokias noriu kurt tipas yra kažkas panašaus ko galima rast tarp BackTrack įrankių. Manęs dar laukia 12 klasė, jeigu gerai seksis programuot galbūt ir studijas susiesiu su tuo. Neradau čia temos apie BackTrack todėl nusprendžiau sukurti pats. Būtų gerai, kad kas nors pasidalintų visa naudinga informacija apie BackTrack. ir šiaip jeigu nevisai čia pataikiau, tai gal nukreiptumėt mane į kokį lietuvių tinklapį kur žmonės dalinasi informacija apie IT apsaugą aš prisijungęs esu prie vienos amerikiečių IT apsaugos bendruomenės http://s4b3rstealth.forumotion.pro/login . Na Žodžiu, laukiu betkokios informacijos BackTrack ir IT Security temomis:)

EDITED žinoma nesu garantuotas del nokia pc suite ir draiveriu, galbūt yra kažkokia alternatyva linuxam, bet su šitokiu internetu man psichologiškai sunku ieškot nes kadangi ryšio beveik nėra tai download greitis 8kb/s ir download limitas 1gb kurio jau pusę išnaršiau per kelias dienas tačiau windowsų aš vistiek nekenčiu

W
  • 4 Lie '12
  1. Ne cia nera bendruomene susijusi su "IT saugumu", cia labiau dalinamasi patarimais ir pagalba tiems kas pirmakart susidure su ubuntu ir panasiomis linux distribucijomis.
  2. Python kalba gali ismokti pradziai perskaites kokia gera knyga. Pvz
    http://www.amazon.com/Scientific-Progra ... b_title_bk
    Ar kazkas panasaus kas yra nukreipta i tam tikra sriti ir neapsiriboja vien sausu sintakses isdestymu.
A
  • 4 Lie '12

Mano galva kas liečia programavimo mokymasi, tai pirmoje eilėje turi būti FUN, kitaip nesinorės net sėstis.

Dėl Python yra atskira tema, ten yra info tiek apie vykusias python konferencijas, tiek apie esama lietuvišką irc kanalą, bei kitkas.

Taip pat sveikintinas žingsnis bandant Linux'ą
Šiame forume renkasi didžiausia lietuviškos Linux bendruomenės dalis. Forumas labiau orientuotas į "community support'ą", bet yra įvairių diskusijų (dažniausiai blevyzgų kampelyje).

Z
  • 4 Lie '12

@windows rašė:

  1. Ne cia nera bendruomene susijusi su "IT saugumu", cia labiau dalinamasi patarimais ir pagalba tiems kas pirmakart susidure su ubuntu ir panasiomis linux distribucijomis.
  2. Python kalba gali ismokti pradziai perskaites kokia gera knyga. Pvz
    http://www.amazon.com/Scientific-Progra ... b_title_bk
    Ar kazkas panasaus kas yra nukreipta i tam tikra sriti ir neapsiriboja vien sausu sintakses isdestymu.

Tavo nurodytą knygą gavau. Manau, kad joje rasiu tikrai nuostabios informacijos, nes kiek seniau dariau vieną projektuką su CPP Builder neva moksliniams skaičiavimams ten net yra viena naudinga funkcija biologams jeigu nori žvilgtelt, PM galėsiu atsiųst source kodą ir sukompiliuotą prog. Tačiau nebenoriu jo tęst su CPP builderiu, galbūt su pythonu atgaivinsiu perrašęs. Ir šiaip būtu buvę įdomiau jeigu būtų kas nors prisijungę..

Na gerai, kad perdaug į lankas nenuklyst nuo temos. Tegul ši tema lieka diskusijoms tiesiog apie BackTrack

S
Shookees
Paulius
  • 11 Lie '12

Sveikas,
nemanau, kad backtrack'as yra paremtas ubuntu, tačiau abudu linux'ai ir mažiau ar daugiau turėtų būti panašūs
Jeigu internetą gaudai iš telefono, visada gali bandyti pasijungti per bluetooth (žinoma, jeigu yra). Realiai, ubuntu gan gražiai atpažįsta mano noškę, o ir lengvai leidžia naršyti šiuo būdu, tačiau nežinau kokia situacija su backtrack'u. Yra google'je visokių senų (o gal ir jau naujų prisirado) projektukų, kurie stengiasi kuo labiau imituoti windozinį nokia suite, tai gali juos pabandyti, nors pagal dabartinius tavo interneto resursus nerekomenduoju.
Dabar, kai vasara, turi laiko apsiprasti su operacine sistema ir tai labai padės bendram suvokimui, tačiau su laiku, o ypač 12-oj klasėj, labai kiš koją asmeninių OS problemų knibinėjimas

Programavimas ir IT saugumas turi ir bendrumo, ir skirtumų. Vienas dalykas yra saugus ir švarus kodas, o kitas,kadangi bendraujama iš vienos platformos į kitą, - komunikacija. Kodo švarumas gali ateiti su paties patirtimi arba kitų atradimais/nuomone (nuorodą apie KISS pridedu tik kaip pavyzdį, yra pilna kitokių rašymo metodų ). Paties kodo saugumo atžvilgiu, tikiuos prisidės ir kiti ubuntu bendruomenės nariai šioje temoje
Dėl C++ nežinau, bet Python programuotojų čia tikrai yra ir karts nuo karto jie apsireiškia forumuose, todėl reikia tik klausti.